Sari la conținut

Poză

Glazura perfecta pentru torturi si prajituri


18 răspunsuri la acest topic

#1 camipl

camipl

    Bucataras

  • Membri
  • 174 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 08 March 2006 - 04:00 PM

Dragele mele experte, fie-va mila de mine care mai aveam un pic si faceam depresie pe fond de galzura esuata. blink.gif
Se ofera cineva sa-mi ofere niste sfaturi?, tips? retete?
Singurul lucru pe care l-am facut a fost sa topesc ciocolata cu lapte, i-am adaugat un pic de ulei si...gata! dar cand am intins-o pe tort au ramas urme...eu caut o glazura care sa fie intinsa perfect... unsure.gif
Please help me!
Multumesc frumos!

#2 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 08 March 2006 - 04:25 PM

Cami, te iert ca e 8 Martie azi laugh.gif
dar n-ai facut nici glazura pe care am facut-o eu la tortul de ciocolata si care e perfecta si nu te-ai dus nici la Tehnici sa vezi cealalta glazura pe care am facut-o si care e si mai perfecta! laugh.gif


#3 Higeia

Higeia

    Master of disaster

  • Membri
  • 1504 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 08 March 2006 - 04:29 PM

Buna ziua Cami pl. ! Eu nu sunt mare experta , dar permite-mi niste obserbatzi din experientza mea:
-- nu am pus niciodata ulei in glazuri ci la sfarsit o bucatzica (cat o nuca mica) de unt, pentru a-i da luciu. Daca pui [rea mult, untul ar putea avea si apa care la caldura inmoaie compozitzia .
-- glazura se pune calduta torni intai in mijlocul tortului si apoi intinzi pe margini. Ciocolata se topeste pe foc intr-un sirop gros , ca cel de dulceatza, de zahar. Cicolata se pune in siropul fierbinte si apoi se ridica vasul de pe foc , mestecând mereu.
-- Vezi te rog la tehnici , acolo Adriana-Nicoleta a explicat ceva interesant : o glazura de ciocolata si miere.
http://www.culinar.r...=0

Prajitura glasata nu se pune repede la frigider , se lasa la temperatura camerei ,pana se intareste glazura. Altfel devine mata.
Iata o imagine a unui profesionist cum glaseaza un tort Sacher.

Miniaturi atașate

  • glacage.du_tort_Sacher.jpg

Imagini atașate

  • 10201324.gif

Editat de Higeia, 08 March 2006 - 04:37 PM.

"Lumineaza-ti zilele vietii , si nu vor mai fi ceeace sunt" Chateaubriand
Cu bine Higeia

[size="5"] http//acasalaIleana/[size="5"]

#4 camipl

camipl

    Bucataras

  • Membri
  • 174 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 08 March 2006 - 06:32 PM

laugh.gif Adriana, ai putintica rabdare cu mine pana ma obisnuiesc si eu cu situl - unde si cum sa gasesc ce-mi trebuie - acusica acolo ma duc repejor....iar pe cea a ta nu am facut-o pt ca nu am gasit glucoza icon_frown.gif
Higeia, multumesc de raspuns...ma uit acusi la likcul indicat!

#5 Edelweiss

Edelweiss

    Bucataras

  • Membri
  • 126 posturi

Postat 09 March 2006 - 07:14 PM

Buna, Camipl
nici nu e nevoie de glucoza. Eu folosesc un amestec de 85g zahar cu 4 linguri de apa rece si pun pe foc pana obtin un sirop. Cand am obtinut siropul, adaug 100 g ciocolata menaj si mai las pe foc pana s-a topit ciocolata.
Apoi trec la ornarea tortului sau a prajiturii.

Cantitatile de mai sus le folosesc pt ornarea tortului Sacher. De ex, este suficienta pt ornarea unui tort cu diametrul de aproximativ 30 cm.

Siropul de zahar poate inlocui glucoza cu succes.
"Viitorul apartine celor care cred in frumusetea viselor lor." Eleanor Roosvelt

#6 Lau

Lau

    Big Chef

  • Membri
  • 688 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 09 March 2006 - 09:01 PM

-eu amestec ciocolata 75 % cacao (Anidor - Tendresse du chocolat ) cu 2 linguri de lapte , 2 linguri de zahar pudra si o lingurita de margarina si imi iese glazura minunat .
..nu se face beton , nici nu curge , este perfecta face o pelicula uniforma si lucioasa
icon_biggrin.gif

[attachmentid=39236]

[attachmentid=39237]

sau aici pe negresa icon_biggrin.gif

[attachmentid=39239]

Miniaturi atașate

  • 2005_0403Image0007.JPG
  • 2005_0403Image0006.JPG

Imagini atașate

  • post_29743_1140794192_thumb.jpeg

O zi minunata si mult spor in bucatarie !



#7 Iubita

Iubita

    Big Chef

  • Membri
  • 819 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 10 March 2006 - 12:10 PM

Lau, nu am inteles ce cantitate de ciocolata pui, la cele doua linguri cu lapte si zahar si lingurita de margarina.

#8 Lau

Lau

    Big Chef

  • Membri
  • 688 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 10 March 2006 - 12:23 PM

Toata ciocolata ( un pachet ).
Dar sa fie cu 75% cacao ( dark)
O zi minunata si mult spor in bucatarie !



#9 Iubita

Iubita

    Big Chef

  • Membri
  • 819 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 10 March 2006 - 12:48 PM

La mine la Kaufland un pachet poate sa fie de la 100g in sus pana la 1 kg. Ce greutate tre' sa aiba ?

#10 Lau

Lau

    Big Chef

  • Membri
  • 688 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 10 March 2006 - 01:34 PM

scuze icon_frown.gif 100gr are ciocolata mea
O zi minunata si mult spor in bucatarie !



#11 Iubita

Iubita

    Big Chef

  • Membri
  • 819 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 10 March 2006 - 05:56 PM

Eee, asa mai merge, ca eram in stare sa vin cu camionul de ciocolata, ca mie imi place totul din abundenta !!

#12 bambina

bambina

    Big Chef

  • Membri
  • 751 posturi
  • Location:Minneapolis, USA

Postat 22 March 2006 - 08:44 PM

Lau,

Amesteci pe foc ingredientele?
Conteaza ordinea?
Da mai multe detalii, te rog.

Multumesc

Bambina

#13 Lau

Lau

    Big Chef

  • Membri
  • 688 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 22 March 2006 - 09:09 PM

Eu fac asa : pun o oala cu apa pe aragaz la fiert si in ea o oala mai micuta ( nu atinge fundul primei oale ) in care pun bucatelele de ciocolata 100gr, 2 linguri zahar pudra, o lingurita margarina / unt , lapte ( in general 2 linguri dar daca dupa topirea lor nu ajunge la o consistenta cremoasa asa ca o budinca mai subtire si este prea grosuta si se amesteca greu in oala mai adaug o lingura de lapte ).
Este de preferat sa amesteci in ea tot timpul ca sa omogenizezi glazura.
Si sa o gusti un pic sa vezi daca nu cumva este ciocolata prea amaruie si nu sunt suficiente 2 linguri de zahar ( la procente mai mari de 70 % cacao ciocolata este amaruie bine icon_smile.gif )
O zi minunata si mult spor in bucatarie !



#14 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 23 March 2006 - 12:41 AM

eu glazura o fac asa:pun la fiert 3-4 linguri de lapte cu cca 50 gr zahar si 50 gr unt.
cand clocoteste ,dau de o parte, pun cca 100-120 gr ciocolata neagra, in bucati si amestec pana la topirea acesteia, si apoi o folosesc la glasat.

alta glazura o fac din zahar pudra cu: suc de lamaie, sau chiar si tuica, sau albus de ou batut.
atentie se intareste destul de repede. laugh.gif
Fan n_puiu for ever



#15 Cosmina_Liana

Cosmina_Liana

    Master of disaster

  • Membri
  • 1684 posturi
  • Location:bucale
  • Interests:datu' cu sania

Postat 23 March 2006 - 01:08 PM

eu folosesc glazura de la Dr Oetker e cu gust de cioco si caramel eu sunt foarte multumita de aceasta glazura si se prepara parca cu 3-4 lingurite de apa rece
si se intinde asa de frumos , e buna si luceste asa frumos pe tort sau pe prajiturica si se intareste repejor
tongue.gif ia sa incercati si nu e scumpa deloc

#16 Iubita

Iubita

    Big Chef

  • Membri
  • 819 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 23 March 2006 - 01:14 PM

Nu incercam ca e plina de E-uri si tocmai am vazut o emisiune despre asta, ca mancam otrava zilnic. Si mai scria ceva in titlul emisiunii : " Suntem ceea ce mancam "
Asa ca evit total daca pot face acasa.

#17 Cosmina_Liana

Cosmina_Liana

    Master of disaster

  • Membri
  • 1684 posturi
  • Location:bucale
  • Interests:datu' cu sania

Postat 23 March 2006 - 07:59 PM

Iubita la asta nu m-am gandit unsure.gif
oricum la cata folosesc eu....nu-mi fac probleme pt asta
merge un plic la 2-3 luni cool.gif ,oricum cand fac ceva dulce primesc ordine ca sa pun ciocolata cat mai multa si pe deasupra la fel,foarte rar folosesc glazura huh.gif ,eu nu am incercat niciodata s-o fac acasa (glazura)

#18 bambina

bambina

    Big Chef

  • Membri
  • 751 posturi
  • Location:Minneapolis, USA

Postat 23 March 2006 - 08:40 PM

Multumesc Lau.

Bambina


#19 Lau

Lau

    Big Chef

  • Membri
  • 688 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 23 March 2006 - 08:56 PM

cu placere icon_smile.gif
O zi minunata si mult spor in bucatarie !





Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi