Sari la conținut

Poză

spanac


33 răspunsuri la acest topic

#1 meLuce

meLuce

    Producator bilutze marca inregistrata

  • Membri
  • 5264 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iac-aciulea la beljica

Postat 13 March 2006 - 09:33 PM

SPANAC

Cineva m-a rugat azi, stiind ca fac spanac, sa fac poze si sa postez reteta.Iaca-ta ca am ajuns s-o fac si p-asta laugh.gif
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
spanac congelat (daca il preferati pe cel proaspat, il opariti in apa clocotita si sare il puneti la scurs si il tocati marunt)
smantana, usturoi proaspat sau praf
sare si piper
1 sau 2 oua (dupa preferinta)
[attachmentid=39627]

Se dezgheata spanacul la temperatura camerei, se pune intr-o craticioara, se adauga smantana (dupa gust)
[attachmentid=39628]
apoi sarea si piperul
[attachmentid=39629]
usturoiul
[attachmentid=39630]
se amesteca tot si se lasa sa fiarba la foc mic (atentie, spanacul se prinde cu usurinta de oala) pana arata cam asa
[attachmentid=39631]
Se prajesc doo oo moua oki, (sau numai unul) si se pun peste spanac. Pofta buna!
[attachmentid=39632]

Miniaturi atașate

  • Photo_635_.jpg
  • Photo_634_.jpg
  • Photo_636_.jpg
  • Photo_638_.jpg
  • Photo_639_.jpg
  • Photo_642_.jpg

Editat de tzunee, 08 April 2010 - 04:28 PM.

Fan n_puiu!







#2 Rebella

Rebella

    VIP Member

  • Best romantic story teller
  • 7090 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Does it matter?
  • Interests:chestii, socoteli

Postat 13 March 2006 - 11:04 PM

Nu stiam ca se face atat de usor icon_smile.gif si cu ocazia asta poate o sa mananc si eu pt. prima data spanac wink.gif ... felicitari, Luciana, pt. reteta.
Sa fim oameni macar atata timp cat stiinta n-a descoperit ca suntem...altceva!

#3 Bogdana

Bogdana

    Master of disaster

  • Membri
  • 8527 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 14 March 2006 - 08:03 AM

hehe, am facut aseara, a zis ca a iesit "foarte bun" eu am pus si ceapa calita
e bine ca ai pus si varianta asta, poate mai pun fetele si alte retete wink.gif

PS. multumesc pt dedicatie icon_biggrin.gif

Editat de Bogdana, 14 March 2006 - 10:22 AM.

Asa, si?



#4 meLuce

meLuce

    Producator bilutze marca inregistrata

  • Membri
  • 5264 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iac-aciulea la beljica

Postat 14 March 2006 - 08:28 AM

Laura, stiu ca nu-ti place, eu il mananc cu lingura , e preferatul meu, incerca macar cu un pic de tot.
Bogdana, eu altfel nu il fac, nici macar nu vreau sa incerc. Ceapa prajita? Hmmm, nu stiu, dar daca fetele au si alte retete mai interesante....de ce nu? Pupici voua
Fan n_puiu!







#5 Afrodite

Afrodite

    Master of disaster

  • Membri
  • 3319 posturi

Postat 14 March 2006 - 08:46 AM

Interesant,chiar aseara am discutat cu consoarta,ce sa gatesc astazi,la care el a raspuns,SPANAC!!!! tongue.gif
Si eu calesc putina ceapa tocata in putin ulei de masline,adaog spanacul si restul ingredientelor asa cum a aratat in poze Luciana. icon_smile.gif
-Daca este cumva mai moale,ca noua nu ne place sa curga,amesteca in smintina si 1 lingurita de faina,dupa care las sa fiarba putin.
-Pe linga ochiuri si spanac ,servim carnita de pasare,prajita in ulei sau pe gratar si cartofi fierti.
Iar cind am timp ,cartofii fierti ii zdrobesc adaog 1 ou, citeva linguri de spanac deja pregatit ,sare si piper, si fac un fel de chiftele de cartofi cu spanc,pe care le servim linga pireul de spanac cu ochiuri si /sau carnita.
-Chiar si pizza cu spanac ,mai fac citeodata.
Peste aluatul de pizza intins, asez felii de sunca presata,spanacul pe care il prepar ca mai sus (sau dupa preferinta),dau la cuptor si dupa ca. 5 min de coacere ,scot tava,adaog citeva oua deasupra si las mai depare la cuptor pina totul se coace si albusul ochiurilor se coaguleaza.
Se poate adaoga ,desupra si cascaval,brinza telemea,mozzarela,fiecare dupa preferinta.

Aici o idee de facut aluatul de pizza: icon_smile.gif

http://www.culinar.r...topic=7728&st=0

Iar pe la pag. 3 am pus si o alta idea.gif ,de a face acelasi aluat ,dar si cu ochiuri.icon_biggrin.gif

Sper ca, icon_idea.gif mele sint de folos si poate mai vine cineva si cu altele,deoarece noi papam spanac destul de des. icon_biggrin.gif


http://leckereien.blogspot.com/'>http://leckereien.blogspot.com/

#6 oanaC

oanaC

    Academic Chef

  • Membri
  • 1312 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 14 March 2006 - 09:12 AM

Eu fac spanacul cu sos de rosii: las un pic ceapa (de preferinta verde) la calit in putin ulei, adaug spanacul oparit , scurs si tocat, si, dupa o vreme, suc de rosii. Il servesc cu oua ochiuri deasupra.

#7 Afrodite

Afrodite

    Master of disaster

  • Membri
  • 3319 posturi

Postat 14 March 2006 - 10:02 AM

Oana,sa stii ca inca cu sos de rosii chiar nu am papat!:rolleyes:
Dar o sa incerc!
Mersi pt. idee! icon_biggrin.gif


http://leckereien.blogspot.com/'>http://leckereien.blogspot.com/

#8 Emanuell

Emanuell

    micro Bucatar

  • Membri
  • 45 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 14 March 2006 - 10:28 AM

Eu pun ceapa in putina zeama in care a fiert spanacul, apoi spanacul tocat marunt, cativa catei de usturoi taiati, bulion (sau suc de rosii), putin piper, iar la sfarsit zeama de lamaie si putin ulei de masline. Lamaia ii da un gust deosebit, nici sare nu-i mai trebuie. Eventual si putina coaja, pentru aroma, care apoi se scoate. Si da, e tare bun cu oua ochiuri.. mmm..mi-ati facut pofta. rolleyes.gif

#9 Afrodite

Afrodite

    Master of disaster

  • Membri
  • 3319 posturi

Postat 14 March 2006 - 11:09 AM

Uite,muncid prin bucatarie si gindindu-ma la spanac mi-am adus aminte de citeva idei de a prgatri spanacul.
- Spanac in foi de placinta
- Lasagne cu spanac
- Spanac cu cartofi gratin...
Daca doreste cineva aceste retete,le am si o sa le postez cu placere. icon_biggrin.gif


http://leckereien.blogspot.com/'>http://leckereien.blogspot.com/

#10 oanaC

oanaC

    Academic Chef

  • Membri
  • 1312 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 14 March 2006 - 12:30 PM

Lasagne cu spanac? pupic.gif

#11 IANA

IANA

    Captain Cook

  • Membri
  • 232 posturi
  • Location:Cluj-Napoca (Cluj)

Postat 14 March 2006 - 12:50 PM

Asa fac si eu spanacul cum l-a facut Luciana, dar mai am o reteta foarte buna. Se poate face si cu carne de pui, dar mielul are o dulceata care in combinatie cu spanacul este un deliciu.

Miel cu spanac
Se caleste putin o ceapa si se pune apoi carnea de miel portionata si ea la calit sa-si schimbe culoarea. Se toarna apoi apa sa acopere carnea, se sareaza si se lasa la fiert pina se inmoaie carnea. Separat se fierbe spanacul, se scurge si se adauga peste carne. Se adauga 2-3 linguri de pasta de rosii si dupa citeva clocote citiva catei de usturoi zdrobiti. Se serveste cu smintina.




#12 meLuce

meLuce

    Producator bilutze marca inregistrata

  • Membri
  • 5264 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iac-aciulea la beljica

Postat 14 March 2006 - 01:37 PM

Multam fain de idei gagici.Deci, io sunt ori tampita, ori pretentioasa laugh.gif Lasagna cu spanac, nu-mi place, am incercat, pizza cu spanac..pe mine nu ma tenteaza deloc pizza, indiferent de compozitie, in schimb, asta ca sa nu ziceti ca-s chiar plecata cu vaca, laugh.gif mielul cu spanac, chiar l-as incerca. Nu va suparati pe mine, dar stiti bine ca nu ne putem kkao pe gustul omului...Oricum sunteti neste dragutze si va multumesc frumos floare.gif floare.gif floare.gif
Fan n_puiu!







#13 milkusor

milkusor

    Captain Cook

  • Membri
  • 235 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Italia

Postat 14 March 2006 - 02:01 PM

Eu fac numai cu spanac proaspat chiar daca e mai mult de munca sa-l cureti,sa-l fierbi,alea alea.Deci dupa ce s-a fiert,il scurg bine si il toc.Separat calesc o ceapa in putin ulei,adaug spanacul tocat marunt si subtiez ccat vreau cu apa in care a fiert spanacul.Adaug si bulion,delikat,piper si las sa fiarba avand grija sa mestec des pentru ca se prinde rapid.La sfarsit adaug 2 catei de usutoroi pisat.Eu il mananc fara oua,fara nimic,simplu asa.

#14 Giorgiana

Giorgiana

    Vedeta culinara

  • Membri
  • 4630 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 14 March 2006 - 02:29 PM

QUOTE(oanaC @ Mar 14 2006, 11:12 AM) Vezi post

Eu fac spanacul cu sos de rosii: las un pic ceapa (de preferinta verde) la calit in putin ulei, adaug spanacul oparit , scurs si tocat, si, dupa o vreme, suc de rosii. Il servesc cu oua ochiuri deasupra.



Si eu tot asa il fac, il acresc cu putina zeama de lamaie (suc de rosii pun putin, doar de gust) si il servesc tot cu oua ochiuri sau romanesti si de ce nu cu fripturica de pui.
La varianta "spanac cu smantana" eu il fac cu lapte si adaugat usturoi dupa gust. Asa fac si urzicile. Iar daca varianta este de post le dreg cu zeama lasata la fiert, valabil si la urzici si la spanac.

#15 Afrodite

Afrodite

    Master of disaster

  • Membri
  • 3319 posturi

Postat 15 March 2006 - 09:26 AM

Asa e fetelor,in gustul omului nu te poti K... tongue.gif ,fiecare cu ce si cum ii place!!!

Am facut ieri spanac,metoda clasica ,dar foto,nik!
Deoarece intr-e timp au venit musafiri neasteptati si eu tocmai am facut spanac pt. ca. 4 pers.
Asa ca ,fuga la congelator mai descongeleaza repede spanac(noroc cu microundele)si repede mai pregateste vre-o 4 portii...
Am tras repede citeva ochiuri,piinica a fost deja scoasa din cuptor si uite asa am papat toti,spanac cu ochiuri,smintina si piinica proaspata. icon_smile.gif

Oana,reteta asta de lasanie cu spanac,am probat-o si ne-a placut,eu sper sa-ti placa si tie.
Spor la treaba si papat!!!! icon_biggrin.gif


LASAGNE CU SPANAC

[attachmentid=39754]

ingrediente.
- 600 g spanac congelat
- 1/8 l lapte
- 300 g brinza de vaci proaspata
- 125 g smintina
- 120 g cascaval ras
- 200g foi de lasagne
- sare,piper,muscat,usturoi
Mod preparare:
Intr-o oala se pune laptele in el spanacul si se lasa la descongelat.
Brinza se amesteca cu smintina,80g din cant de brinza,sare,piper,usturoi si muscat dupa gust ,pina devine crema.
Spanacul si laptele se amesteca cu crema de brinza .
Intr-o form unsa cu grasime si rezistenta la temp. inlate ,se aseaza us strat de crema de spanac,peste se aseaza foile de lasagne,urmate de un strat de crema ,de lasagne si tot asa,pina ce foile si crema sint in forma.
Ultimul strat trebuie sa fie de crema cu spanac.
Deasupra se presara cascavalul ras si se introduce in cupt. In prealabil incins la 200°C pt. ca.30-35 min.
Cine doreste si ii place,poate sa puna printre straturi si deasupta ,felii de rosi sau sos de rosii.
Se poate servi ca atare,cu smintina sau/si sos de rosii.

Imagini atașate

  • spinatlasagne.gif



http://leckereien.blogspot.com/'>http://leckereien.blogspot.com/

#16 Bogdana

Bogdana

    Master of disaster

  • Membri
  • 8527 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 16 March 2006 - 04:25 PM

spanacul de care va ziceam icon_biggrin.gif cica a fost foarte bun wink.gif


Miniaturi atașate

  • Picture_24_.jpg

Asa, si?



#17 petunie

petunie

    Am buburuza!!!

  • Membri
  • 5929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 16 March 2006 - 05:03 PM

O fi dat spanaceala in toata lumea?ca si eu l-am trimis azi pe barbat sa-mi cumpere spanac sa fac maine.Eu calesc usturoi in ulei,alta data daca am chef pun si o ceapa mica,pun spanacul peste,si la fel ca alte fete,dreg cu smantana sau lapte cu o lingurita de faina.La noi spanacul se mananca obligatoriu cu ochiuri si cartofi fierti,si alta data si ceva carnivor pe langa(fischstäbchen,gordon bleu,leberkäse prajit...).Eu fac mai mult cu spanac congelat,ca pe frigurile astea nu merg in piata saptamanal sa-mi cumpar de ala proaspat.

Maine vin cu pozele,ca maine il fac.

Editat de petunie, 16 March 2006 - 05:03 PM.


#18 meLuce

meLuce

    Producator bilutze marca inregistrata

  • Membri
  • 5264 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iac-aciulea la beljica

Postat 16 March 2006 - 05:08 PM

Eu nu pun faina, mama punea, insa nu ma incanta prea mult, iar ceapa, niciodata, mie imi place asa...mai simplu, dar daca va place, evident, puteti pune si ardei iute laugh.gif Pupici voua!
Fan n_puiu!







#19 petunie

petunie

    Am buburuza!!!

  • Membri
  • 5929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 16 March 2006 - 05:17 PM

QUOTE(Luciana.m @ Mar 16 2006, 04:08 PM) Vezi post

puteti pune si ardei iute laugh.gif Pupici voua!



... barbatu-miu mananca cu ardei iute,mananca aproape orice cu ardei iute icon_biggrin.gif

#20 bambina

bambina

    Big Chef

  • Membri
  • 751 posturi
  • Location:Minneapolis, USA

Postat 22 March 2006 - 05:38 PM

Afrodite,

Eu vreau celelalte doua retete: spanac in foi de placinta si spanac cu cartofi gratinati.

Multumesc mult

Bambina



Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi