Sari la conținut

Poză

placinta cu mere


14 răspunsuri la acest topic

#1 moatza

moatza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5505 posturi
  • Gender:Female

Postat 08 March 2007 - 05:21 PM

nu stiu daca exista pe forum, oricum am vazut multe retete mai sofisticate de placinta cu mere. totusi ai mei o prefera pe asta si fiindca se face f usor, cred c-ar fi potrivita ptr incepatori.
avem nevoie de 1 pachet cu foi de placinta, eu prefer linco, 1.5kg mere,30 gr de gris, 150gr de zahar tos, un praf de scortisoara, zahar vanilat ptr pudrat la sfarsit, putin ulei.
am ras merele prima data, ptr ca asta mi se pare cea mai grea treaba. cu tot cu coaja.
[attachmentid=88898]
apoi am pus ,pe rand, foile de placinta in tava, fiecare unsa putin cu ulei. sunt cam multe foi in pachet, imi pare rau ca nu le-am numarat, dar am pastrat 5 foi ptr pus deasupra. deci, va orientati! asa arata stratul de foi de la fundul (pardon!) tavii:
[attachmentid=88901]
deasupra am presarat jumate din cantitatea de gris. merele fiind crude, necalite, ne-nimic(v-am zis ca e usor!) ar putea sa-si lase zeama, iar grisul rezolva pb si absoarbe sucul:
[attachmentid=88904]
deasupra se pun merele rase, asa chioare, fara nimic in ele. bineinteles ca s-au cam oxidat, da' n-are nici o treaba...se repartizeaza uniform, se netezesc cu o spatula, sau cu ce aveti voi.
[attachmentid=88906]
peste mere se presara restul de gris
[attachmentid=88911]
tot zaharul tos si praful de scortisoara.
[attachmentid=88916]
se pun cele 5 foi oprite ptr final, pe rand, fiecare unsa iar cu ulei. si ultima se unge, chiar mai bine si cu atentie, ca sa iasa usor rumena la final. dupa ce ati pus toate foile, cu un cutit ff bine ascutit, se taie placinta asa cruda. asta e o treaba f buna, ptr ca, dupa ce se coace, foaia devine crocanta si cred ca s-ar taia mult mai greu.
[attachmentid=88920]
nu stiu exact cat a stat la cuptor, poate 30min, as fi putut s-o mai las, dar era cam tarziu si voiam sa ma culc. ideea e ca se lasa pana devine aurie foaia de deasupra.
[attachmentid=88927]
dupa ce am scos tava, am acoperit-o cu o fata de masa mai veche, ca sa se abureasca putin si sa nu se zburataceasca foaia de deasupra. cam 20 min. dupa, am mancat cu totii cu toate ca era f tarziu.
[attachmentid=88935]

#2 Nasha

Nasha

    Panfortzescus

  • Membri
  • 3183 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Auckland, Noua Zeelanda
  • Interests:Homeopatia

Postat 09 March 2007 - 02:12 AM

biggrin.gif si mama mea face asa placinta, simpla simpla..si mai simpla..ca face foaia in casa, subturica de tot( foaie care mie nu mi iese nicioadata asa finaaaaaa) ohmy.gif

....as face si eu cu foi ca ale tale moatzo....cred ca -s foi de baclava . nu? cite file/foi are pachetul sau cite grame are ..ca sa-mi fac o idee, pls ??

..de buna e buna rauuuuuuuuuuuuuu kermit.gif
Fan n_puiu!

#3 n_puiu

n_puiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 5562 posturi
  • Location:Dîn Corleone

Postat 09 March 2007 - 08:20 AM

Crez că are 12 foi.

#4 moatza

moatza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5505 posturi
  • Gender:Female

Postat 09 March 2007 - 10:25 PM

cel putin 12, daca nu 15. mi s-au parut multe tare! cred ca are 400gr. oricum, tb cel putin 5 jos si 5 sus. jos pot fi mai multe.

#5 moatza

moatza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5505 posturi
  • Gender:Female

Postat 09 March 2007 - 10:26 PM

cel putin 12, daca nu 15. mi s-au parut multe tare! cred ca are 400gr. oricum, tb cel putin 5 jos si 5 sus. jos pot fi mai multe.

#6 Nasha

Nasha

    Panfortzescus

  • Membri
  • 3183 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Auckland, Noua Zeelanda
  • Interests:Homeopatia

Postat 10 March 2007 - 12:57 AM

(moatza @ Mar 9 2007, 08:26 PM) Vezi post

cel putin 12, daca nu 15. mi s-au parut multe tare! cred ca are 400gr. oricum, tb cel putin 5 jos si 5 sus. jos pot fi mai multe.



gooooood
merci
n_puiu , merci moatza
Fan n_puiu!

#7 Geomy

Geomy

    uuummmm

  • Membri
  • 2133 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Biucarest - Tara Miticilor

Postat 10 March 2007 - 05:33 PM

Moatza, spornica tare placinta asta : ) si pe mine ma salveaza uneori.

Cand nimeresc foi mai multe de placinta eu pun cateva din ele si la mijloc, adica: impart compozitia (branza sau mere, depinde cu ce fac) in doua, pun in tava 4-5-6 foi uleiate, pun jumatate de compozitie, pun apoi 2-3 foi uleiate, pun restul de compozitie si apoi acopar cu restul de foi... uleiate uofcors tongue.gif . Nush... mi se pare ca iese mai cremoasa asa.

Iar cand o fac cu branza,,, inspre final, cand e aproape coapta, torn peste placinta o cana mare de lapte si mai las la cuptor 5 min, sa "fiarba" foile. Foile fiind deha coapte si f uscate, se absoarbe imediat laptele.


kill all my demons, and my angels might die too

#8 meLuce

meLuce

    Producator bilutze marca inregistrata

  • Membri
  • 5264 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iac-aciulea la beljica

Postat 10 March 2007 - 05:51 PM

Am facut si eu asa o placinta, acum mai bine de o saptamana, doar ca eu n-am pus gris. Aveam cateva foi ramase de la placinta lui ralesu si doua mere si am facut o placinta rapida, cam subtirica, e adevarat, dar care s-a dus ff repede.
Mi-a disparut poza, nush pe unde e, dar am martori c-am facut-o tongue.gif


Fan n_puiu!







#9 moatza

moatza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5505 posturi
  • Gender:Female

Postat 10 March 2007 - 08:59 PM

(Geomy @ Mar 10 2007, 03:33 PM) Vezi post

Moatza, spornica tare placinta asta : ) si pe mine ma salveaza uneori.

Iar cand o fac cu branza,,, inspre final, cand e aproape coapta, torn peste placinta o cana mare de lapte si mai las la cuptor 5 min, sa "fiarba" foile. Foile fiind deha coapte si f uscate, se absoarbe imediat laptele.

cand fac cu branza eu pun niste smantana+1 ou deasupra si se face asa de lucioasa si cremoasa!

#10 Lacramus

Lacramus

    Captain Cook

  • Membri
  • 436 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Berkeley, California

Postat 31 March 2007 - 07:24 AM

Mulumesc de reteta, Moatza!
Super ideea cu grisul, ca nu a trebuit sa mai stau in picioare pe langa aragaz sa calesc merele. Si a fost si mai putina treaba pentru mine ca a tocat sotul merele cu o ustensila speciala biggrin.gif .

Iata cum arata:
[attachmentid=92933]
E foarte buna, ti se topeste in gura.

Am folosit reteta de foi a Elaidei de aici:
http://www.culinar.r...w...c=12502&hl=
Le recomand din toata inima.

Miniaturi atașate

  • PlacintaCuMere.jpg

Lacra

#11 moatza

moatza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5505 posturi
  • Gender:Female

Postat 31 March 2007 - 01:24 PM

he, he, he, la chestii de usurat munca-s maiastra...sa va fie de bine!

#12 Giorgiana

Giorgiana

    Vedeta culinara

  • Membri
  • 4630 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 02 April 2007 - 10:04 AM

Moatza, eu am invatat de la "mami meu" sa nu calesc niciodata merele, iar tot de la ea am invatat sa pun pesmet cand nu am gris si invers.


#13 aliza

aliza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5250 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bz-Vn
  • Interests:Calatorii, gatitul, muzica, cititul, fotografia

Postat 03 April 2007 - 10:16 PM

Mamaaaaaaaaaa Moatza, placinta asta o faceam cand eram mica.
Cred ca toata vara o faceam. La tara, aveam un mar cu mere dulci si cat erau merele o faceam. Acum au taiat marul sad.gif
Asa am inceput eu de mica cu retete din astea biggrin.gif

#14 mirey

mirey

    micro Bucatar

  • Membri
  • 4 posturi

Postat 11 April 2007 - 02:12 PM

Chiar mi-ati facut pofta cu reteta asta.
urati-mi succes ptr ca diseara o fac si eu. Nu de alta, dar prietenul meu pleaca sa o duca pe maica-sa la tara si deh, sa aibe pe drum bucate facute de mine.
Sa speram ca ma descurc.

#15 moatza

moatza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5505 posturi
  • Gender:Female

Postat 11 April 2007 - 02:18 PM

urmeaza pasii din poze si n-ai cum s-o ratezi! asteptam poze.



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi