Sari la conținut

Poză

Dulciuri rapide


81 răspunsuri la acest topic

#1 Guguluff

Guguluff

    Academic Chef

  • Membri
  • 1296 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucharest;)

Postat 28 January 2009 - 10:17 AM

Eu propun sa adunam retete rapide si usoare de dulciuri. Cand esti in criza de timp, nu vrei sa petreci timp gatind, dar nici cautand pe net. De multe ori imi ia mai mult sa caut prin carti, net, reviste, decat sa fac reteta propriu-zisa laugh.gif Deci gata! Acum scuze daca a mai postat cineva acest subiect, imi fac mea culpa 10 minute si va las sa-l mutati unde va lasa inima. Prima reteta, insa, nu am gasit-o pe Culi.

Papanasi(din branza de vaci, prajiti)

250g branza de vaci
1 ou
razatura de lamaie
30g faina
putina sare
zahar pudra si vanilina(pt tavalit)

Se amesteca ingredientele intr-un castron, cu furculita si se omogenizeaza pasta. In carte spunea sa infainam masa si sa formam un sul din care taiem 12 bucati... Ete na, am facut guguloaie cu manutzele astea doua si le-am tavalit prin faina, am impins usor cu degetul in mijlocul lor(mi-au iesit aprox. 20 buc). Am incins tigaia, am adaugat uleiul(merge si unt topit) si le-am prajit pana la rumenire, pe ambele parti. I-am tavalit prin zahar, cat erau calzi si i-am servit goi-goluti, dar merg cu dulceata si/sau smantana. Sunt f.f.f. fragezi si se topesc pe cerul gurii, de buni ce sunt.

img_8213.jpg



#2 claudia30

claudia30

    Bucataras

  • Membri
  • 78 posturi
  • Gender:Female
  • Location:prin sudul tarii

Postat 28 January 2009 - 12:56 PM

Super ideea ta!
Asteptam cat mai multe retete de genul asta! bine ca mi-am adus aminte in felul asta si de papanasi. Iar asta se va presta sigur diseara, la mare viteza.

#3 Mudjahista

Mudjahista

    Master of disaster

  • Membri
  • 2179 posturi
  • Gender:Female

Postat 28 January 2009 - 11:10 PM

icon_biggrin.gif
Te cred ca sunt buni Gugulina, tare as vrea si eu vreo 3, exact acum smile.gif.
Seamana cu ce mi-a iesit mie din reteta (cea cu "prelutzele de branzica" ....nu mai stiu, despre ceva clatite era vorba si mie mi-au iesit papanasi biggrin.gif ) lui Shumi.
Asa arata papanasii mei:
g6.JPG g4.JPG
si sectiune:papanasi1.JPG

Multumesc mult Gugu ca ai postat-o aici.floare.gif

MUDJ@HISTA

#4 CEM

CEM

    micro Bucatar

  • Membri
  • 6 posturi

Postat 28 January 2009 - 11:44 PM

CITAT(Guguluff @ Jan 28 2009, 10:17 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Eu propun sa adunam retete rapide si usoare de dulciuri. Cand esti in criza de timp, nu vrei sa petreci timp gatind, dar nici cautand pe net. De multe ori imi ia mai mult sa caut prin carti, net, reviste, decat sa fac reteta propriu-zisa laugh.gif Deci gata! Acum scuze daca a mai postat cineva acest subiect, imi fac mea culpa 10 minute si va las sa-l mutati unde va lasa inima. Prima reteta, insa, nu am gasit-o pe Culi.

Papanasi(din branza de vaci, prajiti)

250g branza de vaci
1 ou
razatura de lamaie
30g faina
putina sare
zahar pudra si vanilina(pt tavalit)

Se amesteca ingredientele intr-un castron, cu furculita si se omogenizeaza pasta. In carte spunea sa infainam masa si sa formam un sul din care taiem 12 bucati... Ete na, am facut guguloaie cu manutzele astea doua si le-am tavalit prin faina, am impins usor cu degetul in mijlocul lor(mi-au iesit aprox. 20 buc). Am incins tigaia, am adaugat uleiul(merge si unt topit) si le-am prajit pana la rumenire, pe ambele parti. I-am tavalit prin zahar, cat erau calzi si i-am servit goi-goluti, dar merg cu dulceata si/sau smantana. Sunt f.f.f. fragezi si se topesc pe cerul gurii, de buni ce sunt.

mai asteptam mai multe retete asa usoare si simple

#5 raluca elena

raluca elena

    By myself

  • Membri
  • 3513 posturi
  • Gender:Female

Postat 29 January 2009 - 12:03 AM

Propun si eu deserturi cu ganaj, frisca si fructe:

Picture_012.jpg
downloadari_034.jpg

Ganaj - 100 gr ciocolata amarauie de preferinta, se topeste pe baie de abur, cind s-a racit se amesteca cu 100 gr frisca batuta. Reteta se poate inmulti ca sa va satisfaca cerintele.

Un alt desert super usor: brinza quark amestecata cu ganaj de ciocolata alba, buscuiti graham sau digestivi, mere rase si afine, puse in straturi succesive, si lasate citeva ore sa se amestece aromele:

bucatareala_070__Small_.jpg
raluca

Trust no one!



#6 Giorgiana

Giorgiana

    Vedeta culinara

  • Membri
  • 4630 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 29 January 2009 - 10:35 AM

RALUCA, fatooo!!!! cum poate sa arate chestiile astea ale tale!!! M-au zapacit!!!!! Trebuie sa fac si eu, neaparat!!!!
Auzi, dar lui Duda i-ai dat sa guste, macar un pic, al meu Cody este disperat dupa ceva dulce, linge tot!!! laugh.gif tongue.gif

#7 raluca elena

raluca elena

    By myself

  • Membri
  • 3513 posturi
  • Gender:Female

Postat 29 January 2009 - 10:52 AM

Giorgi, am incercat, dar se zburleste de numa' si baga repede in marsarier! tongue.gif
Mai am ceva idei pentru deserturi rapie, dar nush daca le gasesc pozele, mai sap cool.gif dupa ele!

raluca

Trust no one!



#8 Guguluff

Guguluff

    Academic Chef

  • Membri
  • 1296 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucharest;)

Postat 30 January 2009 - 09:48 AM

QUOTE(raluca elena @ Jan 29 2009, 12:03 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Propun si eu deserturi cu ganaj, frisca si fructe:

Ganaj - 100 gr ciocolata amarauie de preferinta, se topeste pe baie de abur, cind s-a racit se amesteca cu 100 gr frisca batuta. Reteta se poate inmulti ca sa va satisfaca cerintele.

Un alt desert super usor: brinza quark amestecata cu ganaj de ciocolata alba, buscuiti graham sau digestivi, mere rase si afine, puse in straturi succesive, si lasate citeva ore sa se amestece aromele:


Raluca, pun si eu un umil papanas si tu... imi vi cu un desert de mare chef rolleyes.gif Ma omori, nu alta. Arata incredibil de apetisant si stiu in mare, cum gusta. De ce zic in mare: mi-a ramas ganache de la tort, odata, si am pastrat in borcanel, la frigi. Dupa ce s-a gatat tortul, am pus asa, cateva linguri buune de crema, niste fursecuri spritate, frisca si migdale prajite. Nici pe departe festinul capsunos, propus de tine, dar bun si asa. Cat despre desertul cu quark, e pe gustul meu, clar. Una lume nu vrea branzeturi(de orice fel) in dulciuri, dar eu le ador si quarkul e super fin, daca-i pui si ganache cred ca a fost sublim love10.gif
Asa si eu, aveam praji simpla cu foi napolitane, mai multe, dar nu le gasesc...

#9 Guguluff

Guguluff

    Academic Chef

  • Membri
  • 1296 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucharest;)

Postat 30 January 2009 - 09:58 AM

Claudia, cum ii faci sa pui si o impresie, o maslina. O poza, si mai bine smile.gif
Mudja, mai draga, daca eram pe faza, iti faceam o portie si-ti puneam la caserola, prin DHL tongue.gif Cam asa banuiesc ca sunt si cei facuti din perle de branza, arata foarte pufosi. Chiar ar fi o idee sa inlocuiesc branza de vaci cu perlutze, odata.
Cem, mai aveam poze salvate, dar nu dau de ele. Posibil sa revin cu ceva, dar de post, azi smile.gif Oricum, bagati si voi, cu incredere...
Giorgiana, banuiesc ca te referi la pisi tai, ca sunt mari amatori de dulciuri. Baga-le repede un ganache cu frisca, sub mustati sau un papanas aburind, cu smantana wink.gif

#10 Giorgiana

Giorgiana

    Vedeta culinara

  • Membri
  • 4630 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 30 January 2009 - 10:10 AM

QUOTE(Guguluff @ Jan 30 2009, 11:58 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Giorgiana, banuiesc ca te referi la pisi tai, ca sunt mari amatori de dulciuri. Baga-le repede un ganache cu frisca, sub mustati sau un papanas aburind, cu smantana wink.gif


Da, intr-adevar, al meu motanoi este un mare amator de dulciuri: frisca, budinca, creme, numai ca il las doar sa guste, nu sa manance. laugh.gif tongue.gif Scuzati de Off Topic!!! rolleyes.gif

#11 ady

ady

    Vedeta culinara

  • Membri
  • 3344 posturi
  • Gender:Female
  • Location:p-aici pe undeva

Postat 30 January 2009 - 12:21 PM

guguluf, sigur-sigur e o reteta de papanasi, a lu' poca, daca nu ma insel. din pacate, operatiunile de cautare nu ma imbie, dar reteta este sigur pe culi. incerc si eu sa ma conving sa-i fac. dar planul la dulciuri e facut pe vreo 2-3 saptamani. sa vad ce zice poporul.

acu' am si eu o intrebare.
are cineva idee cum se face sharlota in casa, cu amidon, nu cu praf de la plic? este vorba de crema/budinca, cum ii zicea, care se gasea sub forma de praf, la plic, chiar si pe vreme impuscatului.

imi placea teribil, dar mama nu facea decat cu praf de la plic, iar eu de la o vreme, de cand bantui pe culi, am inceput sa am niste colti impotriva prafurilor din plicuri de orice fel (budinci, vegeta, etc). (cred ca exista o imotrivire latenta, iar culi doar a imbogatit-o). am niste amidon care vreaca menta in dulap, si mi-am amintit de sharlota.

mi se pare n dulce destul de rapid sa se incadreze in topic. wink.gif
Fan n_puiu!

#12 Guguluff

Guguluff

    Academic Chef

  • Membri
  • 1296 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucharest;)

Postat 30 January 2009 - 01:21 PM

Ady, daca tot veni vorba de budinca home made, uite aici o reteta facuta de mine, doar ca, de post: Budinca de caramel. Daca o vrei normala, poti pune lapte in loc de apa, unt in loc de margarina. In loc de caramel poti face un sirop de cacao ca pentru glazuri sau ciocolata topita, subtiata cu niste frica lichida, poate. Oricum procedeul ar fi cam la fel. Trebuie sa incerc si revin cu una de cioco. Aveam in plan, de ceva vreme, oricum.
Cat priveste papanasii... Mai sunt, am si cautat inainte, ca asa sunt eu, fata cumsecade. Dar nu e la fel cu reteta Pocai, a ei are doo oo biggrin.gif , a ei are faina cu praf de copt inclus si in plus si bicarbonat. A mea nu are agenti de crestere, deloc. Deci sunt diferite, deci e ok, q.e.d.

#13 ady

ady

    Vedeta culinara

  • Membri
  • 3344 posturi
  • Gender:Female
  • Location:p-aici pe undeva

Postat 30 January 2009 - 02:26 PM

QUOTE(Guguluff @ Jan 30 2009, 01:21 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ady, daca tot veni vorba de budinca home made, uite aici o reteta facuta de mine, doar ca, de post: Budinca de caramel. Daca o vrei normala, poti pune lapte in loc de apa, unt in loc de margarina. In loc de caramel poti face un sirop de cacao ca pentru glazuri sau ciocolata topita, subtiata cu niste frica lichida, poate. Oricum procedeul ar fi cam la fel. Trebuie sa incerc si revin cu una de cioco. Aveam in plan, de ceva vreme, oricum.
Cat priveste papanasii... Mai sunt, am si cautat inainte, ca asa sunt eu, fata cumsecade. Dar nu e la fel cu reteta Pocai, a ei are doo oo biggrin.gif , a ei are faina cu praf de copt inclus si in plus si bicarbonat. A mea nu are agenti de crestere, deloc. Deci sunt diferite, deci e ok, q.e.d.



sorry. n-am zis cu rautate. nici nu ma uitasem foarte atent la ingrediente. nu am vazut decat cuvantul "papanasi". (cred ca voi printa si reteta ta de papanasi. mama are o problema cu agentii de crestere. ii descopera cat de infima ar fi cantitatea dry.gif . norocu' meu ca nu gatesc pt mama laugh.gif )
suna interesant budinca aia. merci. cred ca asta e principiul de baza. sa vad cand o s-o fac. poate o strecor, la un moemnt dat, in mijlocul saptamanii. dry.gif
Fan n_puiu!

#14 Getut

Getut

    Big Chef

  • Membri
  • 797 posturi
  • Gender:Female

Postat 30 January 2009 - 05:24 PM

Fain topic, Gugu floare.gif
De mult m-a tentat sa incerc praji Asta la micro, am incercat-o ieri, nu mi-a placut e umeda si gumoasa.
Uite o reteta rapida, postata de Any si Aici "ceva" facut de mine, mi-a zis cineva cum se cheama... (ultimul de post pe pagina).

#15 Guguluff

Guguluff

    Academic Chef

  • Membri
  • 1296 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucharest;)

Postat 30 January 2009 - 06:00 PM

Cornulete cu nuci

250g faina
200g unt
100g nuci macinate
70 g zahar pudra
praf sare, esenta migdale

Se amesteca untul cu zaharul pudra, si arata asa:

IMG_8705.jpg

Se adauga faina si se amesteca, cu sadism, pana arata asa:

IMG_8706.jpg

Se pun nucile prajite si macinate si aluatul rezultat se ia de pe peretii vasului. Se pune si esenta de migdale sau vanilie.
Aici, dupa ce primise doi pumni de la mine:

IMG_8711.jpg

Se lasa la rece, timp in care incalzim cuptorul, ne spalam pe dinti, citim o revista sau ne uitam pe geam. Dupa 15 minute sau cum va permite timpul, se formeaza cornuleti cu varfurile mai subtiri si curbate. Ce mi-a placut la nebunie e faptul ca aluatul nu trebuie intins pe masa, taiat, innebunit. Le-am format intre palme, ca si plastilina tongue.gif

IMG_8713.jpg

Se coc, coruletii la foc mediu, 180 grade, timp de 15 minute, sau cam asa. Trebuie sa se rumeneasca mediu, nu sa se parleasca potrivit laugh.gif

IMG_8716.jpg

O parte am pudrat cu zahar, alta nu. Sunt fragezi si buni, aromati de la nucile prajite si esenta. Rapizi... sunt mai minutiosi decat papanasii dar au mai putin de 5 ingrediente(daca nu tinem cont de sare si esenta) si nu mi-au murdarit vase... hello2.gif Urasc retetele care ma obliga sa murdaresc 5 castroane, 3 boluri, 4 craticioare si 2 tavi. Nu am avut de spalat decat castronul in care am facut aluatul rolleyes.gif


#16 Guguluff

Guguluff

    Academic Chef

  • Membri
  • 1296 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucharest;)

Postat 30 January 2009 - 06:18 PM

Ady, nici eu n-am raspuns cu rautate floare.gif Doar argumentam. Adevarul asta e, Culi e imens, dai cautare si, daca nu gasesti la retete in imagini zici ca nu e, dar poate fi postata in alta parte, exact aceiasi reteta. Aaa, sa-ti zic ce am patit cu reteta de curcan umplut. Am cautat de vreo 3-4 ori pana sa postez la imagini, nu-mi venea sa cred ca nu postase nimeni curcan intreg la cuptor ohmy.gif Si cand colo, dupa ce am pus eu, au mai aparut inca doua retete de curcan umplut, in alte subiecte noi. Asta e, sa fim noi sanatosi, sa avem retete pentru sute de ani, de acum incolo laugh.gif
Getut, mercic de link-uri. Apropo de Culi, mi-a scapat reteta pusa de Any. Chiar am facut de sarbatori Rafaello pus de Anna, dar bomboanele cu ricotta, nu le-am vazut. E bine sa adunam in subiecte comune, retete si linkuri, ne mai ordonam si noi... Poate scoate Culinarul o carte de bucate cu toti membri, pe post de co-autori icon_idea.gif

#17 raluca elena

raluca elena

    By myself

  • Membri
  • 3513 posturi
  • Gender:Female

Postat 30 January 2009 - 07:30 PM

Inca ceva foarte usor de facut: strudel cu brinza quark si fructe de padure, marturisesc ca am vazut la Maya impletitura de la strudel, aici servit cald cu inghetata:
bucatareala_182.jpg

Pe aluat de cumparat, intindem brinza frecata cu o farima de fructoza sau zahar, intindem fructele, congelate sau proaspete
bucatareala_166__Small_.jpg
bucatareala_203__Small_.jpg
inchidem si coacem
bucatareala_168__Small_.jpg
bucatareala_174__Small_.jpg

Nu dureaza pregatirea mai mult de 15 min, coacerea cam 30, functie de cuptor...
raluca

Trust no one!



#18 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 30 January 2009 - 10:36 PM

Un desert rapid, si eventual light....
un strat de bezele sfaramate. un strat de iaurt cu fructe/natur, dupa plac, un strat de fructe congelate :zmeura/fructe de padure
restrat de iaurt, restrat de bezele sfaramate...si daca doriti frisca in final...
eu am facut duminica trecuta pe langa o mousse de mango...si o mica prajitura in straturi...poza e execrabila...dar ca sa va faceti o idee...
eu am facut cu bezele, iaurt natur si zmeura.

Miniaturi atașate

  • desert_light_bezele.jpg

Fan n_puiu for ever



#19 raluca elena

raluca elena

    By myself

  • Membri
  • 3513 posturi
  • Gender:Female

Postat 30 January 2009 - 10:48 PM

Tarte cu fructe super rapide

Coaja o fac din biscuiti dati la robot, graham de preferinta, unt, si cind sint la dieta inlocuiesc untul cu stafide, caise dezhidratate si rehidratate, curmale, orice ca poate ajuta la omogenizare, si putina miere sau sirop de rodii - ca e mai acrisor. Pun in forma detasabila, apas bine cu lingura si umplu cu piure de mere. In piure pun fructe si deasupra jeleu proaspat. trebuie sa stea macar 2 ore la rece.
tarta cu mango bucatareala_148.jpg si tarta cu mere bucatareala_607__Small_.jpg :
raluca

Trust no one!



#20 raluca elena

raluca elena

    By myself

  • Membri
  • 3513 posturi
  • Gender:Female

Postat 30 January 2009 - 11:01 PM

Placinta cu mere
Aluat de cumparat, peste el presar pesmet si stafide (folosesc mult stafidele, dupa cum probabil ati observat, ca sa nu fiu nevoiat sa mai adaug zahar) si peste ele merele taiate de tren tongue.gif Se coace cam 25 minute, mie imi place sa ramina marul mare si sa se simta aroma de mar copt. Nu uitati de scortisoara, daca va place...

Imagini atașate

  • 1_045__Small_.jpg
  • 1_046__Small_.jpg
  • 1_049__Small_.jpg
  • 1_050__Small_.jpg

raluca

Trust no one!





Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi