Sari la conținut

Poză

Pateuri


72 răspunsuri la acest topic

#1 raluca elena

raluca elena

    By myself

  • Membri
  • 3513 posturi
  • Gender:Female

Postat 31 January 2009 - 03:31 PM

De la mama am o reteta de pateuri, simpla si rapida, pe care o amendez in functie de nevoi.
Reteta presupune cantitati egale de unt, faina si brinza de vaci bine scursa. Eu am facut acum din 400 grame fiecare, plus o mina de parmezan ras extra reteta.
Aseara m-am apucat sa pregatesc aluatul, care e bine sa stea nitelus la rece inainte de a fi prelucrat.
bucatareala_699__Small_.jpg
Untul la temperaura camerei se taie cubulete, se pune peste faina si se omogenizeaza. Mama cu rabdarea caracteristica generatiei ei, omogeniza amestecul cu cutitul, prin taieri succesive ale cubuletelor direct in faina. Eu am bagat degetelele din dotare, ca nu m-am nascut cu rabdare tongue.gif
bucatareala_702__Small_.jpg
Apoi se pune si brinzica, si cind si ea este omogenizata am intins grosier si am pus o mina de parmezan.
bucatareala_703__Small_.jpg
bucatareala_705__Small_.jpg
Am strins aluatul, am infoliat si am dat la rece pina azi.
bucatareala_708__Small_.jpg
raluca

Trust no one!



#2 raluca elena

raluca elena

    By myself

  • Membri
  • 3513 posturi
  • Gender:Female

Postat 31 January 2009 - 03:44 PM

Pentru ca nu am vrut sa fac umplutura la pateuri, ci sa fac un fel de saleute, am cautat prin frigider sa vad ce mi-ar fi util. Ceapa ciorii, rosii usvate si bacon...
bucatareala_709__Small_.jpg

Prima umplutura, rosie si ceapa. Peste aluatul intins grosier, punem umplutura, rulam si reintindem, decupam si asezam in tava. Ungem cu galbenus si presaram parmezan. Eu am intins aluatul subtire, voi puteti sa il intindeti mai gros, sa iasa mai pufoase.
bucatareala_713__Small_.jpg
bucatareala_715__Small_.jpg
bucatareala_716__Small_.jpg

A doua umplutura cu bacon topit in tigaie si ceapa. Acelasi sistem de prelucrare.

bucatareala_719__Small_.jpg
bucatareala_721__Small_.jpg



raluca

Trust no one!



#3 raluca elena

raluca elena

    By myself

  • Membri
  • 3513 posturi
  • Gender:Female

Postat 31 January 2009 - 03:46 PM

La cuptor :

bucatareala_716__Small_.jpg bucatareala_722__Small_.jpg
raluca

Trust no one!



#4 raluca elena

raluca elena

    By myself

  • Membri
  • 3513 posturi
  • Gender:Female

Postat 31 January 2009 - 03:47 PM

Poftiti la masa:

bucatareala_727__Small_.jpg
bucatareala_728__Small_.jpg

Editat de raluca elena, 31 January 2009 - 03:48 PM.

raluca

Trust no one!



#5 Luanda

Luanda

    Planetareasa

  • Membri
  • 2414 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Undeva in Africa

Postat 31 January 2009 - 04:03 PM

Arata intr-un mare fel. Eu poftesc..poftesc...poftesc...

#6 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 31 January 2009 - 04:13 PM

Raluca...superba reteta...musai trebuie rulat? sau se pot face si pateuri cu ceva la mijloc?
Fan n_puiu for ever



#7 raluca elena

raluca elena

    By myself

  • Membri
  • 3513 posturi
  • Gender:Female

Postat 31 January 2009 - 04:39 PM

Luanda, trimit un pachet? doar ca u cred sa ajunga calde biggrin.gif

Stella, asa mi-a venit pe moment, mama nu rula, taia cu paharul, punea ceva umplutura de brinza cu ou, punea parte peste parte, ca un portofel... si gata.

Aluatul se lucreaza foarte frumos, nu se lipeste, nu e elastic, e foarte usor de intins, e idealul de aluat. Am pus alte dati si praf de copt, am facut si cu brinza dulce, se preteaza la orice. Am incorporat alte si masline, susan, mac, chiar si boia dulce.
raluca

Trust no one!



#8 n_puiu

n_puiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 5562 posturi
  • Location:Dîn Corleone

Postat 31 January 2009 - 08:12 PM

QUOTE(raluca elena @ Jan 31 2009, 03:31 PM) <{POST_SNAPBACK}>
...cantitati egale de unt, faina si brinza...


Ruda "săracă" a foetajului.
O reţetă simplă, uşor de ţinut minte, "maleabilă" (merge şi cu brînză de burduf) şi care nu dă greş.

Raluca floare.gif


#9 raluca elena

raluca elena

    By myself

  • Membri
  • 3513 posturi
  • Gender:Female

Postat 01 February 2009 - 12:10 AM

Maleabilitatea si versatilitatea si simplitatea, asta caracterizeaza reteta asta. Multumesc furmos nene Puiu rolleyes.gif
raluca

Trust no one!



#10 Luanda

Luanda

    Planetareasa

  • Membri
  • 2414 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Undeva in Africa

Postat 01 February 2009 - 06:36 PM

Raluuu, am niste branza asa

2593980_lar.jpg


poza e de pe net. Branza asta nu are nici un gust zici ca-i cauciuc dar ma gandesc sa o amestec cu niste feta made in South Africa a se citi telemea ca e la fel. Ce zici iese ceva?? Mie nu imi plac saratele, pateurile, etc dar numai la astea ma gandesc de ieri!

#11 Luanda

Luanda

    Planetareasa

  • Membri
  • 2414 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Undeva in Africa

Postat 01 February 2009 - 07:05 PM

L-am mesterit dar am ramas fara faina alba laugh.gif si am pus integrala. Sa vedem ce iese! Amu am alta problema! Cat de mult e nitelus? rolleyes.gif

#12 n_puiu

n_puiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 5562 posturi
  • Location:Dîn Corleone

Postat 01 February 2009 - 08:13 PM

QUOTE(Luanda @ Feb 1 2009, 07:05 PM) <{POST_SNAPBACK}>
L-am mesterit dar am ramas fara faina alba laugh.gif si am pus integrala. Sa vedem ce iese! Amu am alta problema! Cat de mult e nitelus? rolleyes.gif


Făina integrală nu prea creşte. Iar niţeluş înseamnă foarte puţin. Aşa, doar cît să-i de gust.


#13 Luanda

Luanda

    Planetareasa

  • Membri
  • 2414 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Undeva in Africa

Postat 01 February 2009 - 08:59 PM

QUOTE(n_puiu @ Feb 1 2009, 08:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Făina integrală nu prea creşte. Iar niţeluş înseamnă foarte puţin. Aşa, doar cît să-i de gust.


Ai dreptate n_puiu, nu au crescu daaaaaaaa-s buneeeeeee!!! Tuoameee imi vine sa o pup pe Raluca! Pun poza mai tarziu acum sunt busy cu niste pateuri biggrin.gif!

#14 raluca elena

raluca elena

    By myself

  • Membri
  • 3513 posturi
  • Gender:Female

Postat 01 February 2009 - 09:08 PM

Luanda, am bucur ca iti plac! Sa fiu sincera nici la mine nu cresc intotdeauna, dar nu-i bai ca la gust sint grozave! sau se mai intimpla sa creasca in cuptor apoi sa se lase cind le scot.... Cred ca depinde de faina....

Mie faina integrala imi place mult, dar sa fiu sincera nu as stii sa aproximez proportia, ca e un pic mai grea decit cea alba. Dar e bine ca te-ai descurcat! Statul la rece nu e obigatoriu, dar parca aluatul odihnit se intinde mai frumos. De aia am zis nitelus tongue.gif

Edit: fugi si papa ca sint bune calde smile.gif

Editat de raluca elena, 01 February 2009 - 09:11 PM.

raluca

Trust no one!



#15 Luanda

Luanda

    Planetareasa

  • Membri
  • 2414 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Undeva in Africa

Postat 03 February 2009 - 12:28 AM

QUOTE(raluca elena @ Feb 1 2009, 09:08 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Luanda, am bucur ca iti plac! Sa fiu sincera nici la mine nu cresc intotdeauna, dar nu-i bai ca la gust sint grozave! sau se mai intimpla sa creasca in cuptor apoi sa se lase cind le scot.... Cred ca depinde de faina....

Mie faina integrala imi place mult, dar sa fiu sincera nu as stii sa aproximez proportia, ca e un pic mai grea decit cea alba. Dar e bine ca te-ai descurcat! Statul la rece nu e obigatoriu, dar parca aluatul odihnit se intinde mai frumos. De aia am zis nitelus tongue.gif

Edit: fugi si papa ca sint bune calde smile.gif



Daca ma vedeai aseara biggrin.gif cu laptopul in bucatarie pe pervaz, cu un ochi la guguloiul tau si unul la al meu. Am pus faina pana cand guguloiele aratau la fel. Eu am interpretat nitzelus-ul "baga-l la congeleator ca accelerezi procesul!". Si folie la ce imi mai trebuie? Ca nu il las mult si oricum congi are decat o sticla in el deci e curat...fara mirosuri bun sa te dai cu schiurile in el. S-a intarit guguloiu meu!!!!! Dar acum stiu de ce tb folie tongue.gif si de ce tb bagat la frigider si nu la congelator biggrin.gif. Am misunat pe langa el guguloi, l-am mangaiat, gata gata sa il bag in cuptorul cu microunde sa il blegesc dar pana la urma s-a blegit singur fara daune.

Asta e rezultatul. Bune rau si calde si reci. Data aviatoare le fac doar cu oregano si le mananc dimineata cu iaurt. Astea au fost picante si au mers seara cu bere.

IMG_5513.JPG

pupic.gif ca mie tare mult imi plac retele astea fara multa truda si rezultate spectaculoase!! Unde mai pui ca mi-o intrat reteta in cap usor..c.antitati egale si tzaca paca...ia pateul!!

#16 Neta

Neta

    Master of disaster

  • Membri
  • 2290 posturi
  • Location:In afara Romaniei si in Ea

Postat 04 February 2009 - 02:26 PM

Ieri am facut aluatul....

Picture_870.jpg


Azi facut pateuri cu branza

Picture_891.jpg


Picture_897.jpg

Foarte bune, ce mai, aluat frantuzesc.



Felicitari pentru reusita reteta... floare.gif










IPB Image

#17 Luanda

Luanda

    Planetareasa

  • Membri
  • 2414 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Undeva in Africa

Postat 04 February 2009 - 03:39 PM

Neta ti-au crescut ca nebunele!! Domle se vede mana! Eu sigur o sa le repet in tara pt ca acum nici jaful ala de branza cauciuc nu il mai gasesc! mad.gif

#18 Neta

Neta

    Master of disaster

  • Membri
  • 2290 posturi
  • Location:In afara Romaniei si in Ea

Postat 04 February 2009 - 04:07 PM

Da, au crescut frumos si sunt foarte fine.

S-a mai discutat cum sa faci branza de vaci in casa, asa ca , cu putina rabdare dai de postarile respective. In linii mari se poate face branza aciduland lapte si apoi se strecoara branza separata si se scurge...
Sau se pune iaurt la scurs in tifon... biggrin.gif

IPB Image

#19 Neta

Neta

    Master of disaster

  • Membri
  • 2290 posturi
  • Location:In afara Romaniei si in Ea

Postat 04 February 2009 - 04:14 PM

http://www.culinar.r...zica-proaspata/


Branzica proaspata a lui Maya. floare.gif
IPB Image

#20 Bunny

Bunny

    Sancho Panda

  • Membri
  • 1956 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Wonderland

Postat 04 February 2009 - 04:32 PM

Raluca, acum am pus acum aluatul in frigider biggrin.gif Am dat intamplator peste reteta asta, si cum aveam ceva branzica in frigider am prestat. Cand ma intorc, fac pateurile. Tine-mi pumnii!



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi