Sari la conținut

Poză

Somon cu legume la cuptor


Fără răspunsuri la acest topic

#1 tinatin

tinatin

    micro Bucatar

  • Membri
  • 10 posturi

Postat 22 May 2010 - 06:06 PM

SALUT

Am sa va propun o reteta care poate parea f complicata cand e vorba de cate ingrediente sunt necesare, dar in fapt, ea este o reteta foarte usoara.Este recomandata si celor care tin o anumita dieta (in principiu, fara orez) si celor care nu se omoara dupa peste. Timp de preparare : 1 ora. Eficienta pentru o masa festiva sau pentru o masa in familie, duminica.

Somon cu legume la cuptor

1 kg somon
2 ardei grasi (rosu si verde)
3 morcovi
3 cepe mari
1 patrunjel radacina
1 tija telina
1/2 rosie mare (sau una mica)
cateva frunze de patrunjel
2 catei usturoi
cimbru(un praf), 2 foi de dafin, piper, sare
2-3 linguri ulei
un pahar apa
(recomand si 2 dovlecei,fara coaja)

Ceapa, morcovii, patrunjelul radacina, telina si ardeii se taie rondele. Usturoiul se taie marunt, marunt; la fel si patrunjelul. Intr-un bol mai mare se amesteca toate legumele, usturoiul, patrunjelul , cimbru (un praf), 2 foi de dafin, piper, sare si cu o lingura de ulei.Se adauga si un pahar de apa.
Se preincalzeste cuptorul 10 minute (180*C).
Somonul se unge cu putin ulei, se presara putina sare si piper (la alegere se portioneaza inainte).
tava yena se unge cu ulei sau cu unt dupa care se aseaza legumele. Peste legume se aseaza somonul .

IMG_1291.JPG
IMG_1290.JPG
IMG_1292.JPG
IMG_1293.JPG

tava se acopera cu o foaie de aluminium si se da la cuptor pentru 10-15 minute.
Dupa 15 minute, tava se scoate din cuptor , se intoarce somonul pe partea cealalta si se adauga cateva felii de rosii peste somon. Se da din nou la cuptor pentru 15 minute, fara a mai adauga folia de aluminium.

IMG_1295.JPG
IMG_1296.JPG

Din cand in cand somonul trebuie stropit cu zeama lasata.

IMG_1297.JPG
IMG_1298.JPG

Se serveste cald, simplu sau cu orez.

Orez simplu:
IMG_1302.JPG
IMG_1299.JPG

Pentru orez am folosit:
3 cani apa, sare si o lingura de ulei se pun la fiert. Cand apa fierbe, se adauga o cana de orez (spalat in prealabil).Se lasa la fiert la foc mic, amestecand din cand in cand.

IMG_1303.JPG
IMG_1304.JPG
Pofta Buna!

Editat de tinatin, 22 May 2010 - 06:20 PM.




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi