Sari la conținut

Poză

Desert cu hrisca si fructe


13 răspunsuri la acest topic

#1 Lorellei

Lorellei

    Bucataras

  • Membri
  • 73 posturi
  • Gender:Female

Postat 19 March 2011 - 05:03 PM

Am gasit intr-o carticica Practic reteta de mai jos, care cica ar avea niste proprietati. Eu nu pot sa zic ca are sau nu are, insa pot sa va spun ca e foarte buna la gust, numai buna de dieta si destul de consistenta pentru a fi servita la micul dejun.
Ingredientele sunt bineinteles hrisca (200g), 2 linguri miere de albine, o lamaie (de la care folosim coaja proaspat rasa si zeama), scortisoara, stafide, un kiwi, o portocala

Am lasat hrisca in apa sa se inmoaie vreo 3 ore, dupa care am scurs-o si am amestecat-o cu mierea, coaja si zeama de lamaie, putina scortisoara si cu stafidele. Eu am pregatit-o seara pentru micul dejun de a doua zi, asa ca am lasat-o peste noapte in frigider, iar dimineata am taiat un kiwi si o portocala si le-am amestecat cu hrisca aromata.

11.JPG

Aici este reteta din Practic

10.JPG



#2 adrianae

adrianae

    Captain Cook

  • Membri
  • 305 posturi

Postat 23 March 2011 - 10:45 PM

imi place mult cum arata si cum suna mai ales ca nu am mancat niciodata hrisca si sunt tare curioasa de gustul ei. Incerc curand :D

#3 adrianae

adrianae

    Captain Cook

  • Membri
  • 305 posturi

Postat 05 May 2011 - 09:35 AM

L-am incercat si mi-a placut foarte, foarte mult. Am adaptat in functie de nevoile mele (scos mierea, inlocuit stafidele cu goji) si am fost incantata. Multumesc mult!

Imagini atașate

  • P5060131.JPG


#4 catigrec2

catigrec2

    Bucataras

  • Membri
  • 158 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Timisoara

Postat 05 May 2011 - 03:42 PM

ce gust are hrisca? nu am incercat niciodata.
si unde as putea-o gasi?


#5 Irenke

Irenke

    Master of disaster

  • Membri
  • 4274 posturi

Postat 05 May 2011 - 03:49 PM

CITAT(catigrec2 @ May 5 2011, 04:42 PM) <{POST_SNAPBACK}>
ce gust are hrisca? nu am incercat niciodata.
si unde as putea-o gasi?


Pentru mine gustul duce spre cea de nuca :)) Si o gasesti la orice magazin naturist.
atmosfera e ciudata, cand bei numa' apa plata!!

#6 adrianae

adrianae

    Captain Cook

  • Membri
  • 305 posturi

Postat 05 May 2011 - 06:05 PM

Intre linte (datorita mai mult si consistentei dupa inmuiere) si nuca asa. Nici eu nu stiam cum e, insa tare mult mi-a placut si chiar am sa mai mananc hrisca, sub diferite forme, chiar vreau sa mai gasesc retete.

#7 Irenke

Irenke

    Master of disaster

  • Membri
  • 4274 posturi

Postat 05 May 2011 - 06:15 PM

CITAT(adrianae @ May 5 2011, 07:05 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Intre linte (datorita mai mult si consistentei dupa inmuiere) si nuca asa. Nici eu nu stiam cum e, insa tare mult mi-a placut si chiar am sa mai mananc hrisca, sub diferite forme, chiar vreau sa mai gasesc retete.


Am pus eu o reteta cu hrisca daca te intereseaza, dar nu mai stiu topicul. Cred ca e ceva cu seminte si boabe ce mancam, sau ceva de genul :)
atmosfera e ciudata, cand bei numa' apa plata!!

#8 catigrec2

catigrec2

    Bucataras

  • Membri
  • 158 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Timisoara

Postat 05 May 2011 - 06:43 PM

multumesc mult de informatie!
sigur vreau sa o incerc si eu, mai ales ca sotul meu e alergic la nuca, dar cred ca asa ceva i-ar place.

o sa revin cu o dovada dupa ce caut hrisca.

#9 Lorellei

Lorellei

    Bucataras

  • Membri
  • 73 posturi
  • Gender:Female

Postat 08 May 2011 - 12:36 PM

Scuze, nu am mai intrat de ceva timp si oricum nu ma asteptam sa gasesc mesaje pe topic...

Hrisca am cumparat-o de la Auchan, e destul de ieftina. Mie mi se pare ca aduce la gust si la consistenta cu graul perntru coliva (arpacas) si doar vag cu nuca.

#10 Lorellei

Lorellei

    Bucataras

  • Membri
  • 73 posturi
  • Gender:Female

Postat 08 May 2011 - 12:39 PM

CITAT(adrianae @ May 5 2011, 10:35 AM) <{POST_SNAPBACK}>
L-am incercat si mi-a placut foarte, foarte mult. Am adaptat in functie de nevoile mele (scos mierea, inlocuit stafidele cu goji) si am fost incantata. Multumesc mult!


ma bucur ca ti-a placut! Cat ai lasat hrisca la inmuiat? in fotografie nu mi se pare ca s-ar fi umflat prea tare bobul.

#11 adrianae

adrianae

    Captain Cook

  • Membri
  • 305 posturi

Postat 08 May 2011 - 05:50 PM

maximum trei ore si nici mie nu mi s-a parut suficient. Ma gandeam ca de acum sa o las totusi peste noapte, poate am eu un soi mai tare.

#12 Lorellei

Lorellei

    Bucataras

  • Membri
  • 73 posturi
  • Gender:Female

Postat 29 May 2011 - 07:33 PM

Trecand prin Auchan mi-am adus aminte de hrisca si am luat. Firma e Sano Vita, o punguta are 250 g si costa 6,06 lei.
Am sa incerc sa o combin si cu alte fructe, ca a cam trecut sezonul fructelor exotice. Daca iese ceva interesant, vin sa va arat. Daca are cineva sugestii, sunt bine venite.

#13 SEAndreea

SEAndreea

    Master of disaster

  • Membri
  • 4282 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 30 May 2011 - 11:35 AM

Eu am facut anul trecut ceva similar, insa am pus nuci si capsuni si f putina miere. Combinatia cu fructe de padure mi se pare foarte reusita. Cred ca si cu mere si putina scortisoara ar merge.

#14 adrianae

adrianae

    Captain Cook

  • Membri
  • 305 posturi

Postat 03 June 2011 - 10:51 AM

Revin in sfarsit si cu reteta in imagini - am avut o luna plina de tot, abia apucam sa postez pe blog, insa de acum o sa va mai arat ce-am facut - inclusiv cu hrisca :D
Pana una alta, iata reteta facuta avand la baza ce a pus Lorellei, sa vedeti si imagini :D

Mic dejun cu hrisca si fructe

Ingrediente:
30 g hrisca
20 g goji
o lamaie (de la care am folosit putin suc si toata coaja)
o portocala mica
un kiwi
o lingurita de scortisoara
P5050117.JPG
Eu am lasat hrisca in apa la inmuiat in jurul a trei ore, dar mi-am dat seama ca mergea sa o las si mai mult.
P5050119.JPG
Dupa ce se scurge bine, se aromatizeaza cu sucul de la un sfert de lamaie, coaja rasa de lamaie si scortisoara. Pentru a deveni si ele mai moi, fructele goji se amesteca tot acum in amestecul mentionat.
P5050122.JPG
Peste noapte, de la sucul de lamaie, parca hrisca a crescut si mai mult, dar cel mai important, cu siguranta ca s-a impregnat bine de tot cu aromele de lamaie si scortisoara. Am taiat portocala si kiwi-ul cuburele mici mici si le-am amestecat pe toate impreuna, avand parte de-o dimineata gustos de frumoasa :)
P5060127.JPG

P5060132.JPG




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi