Sari la conținut

Poză

sosul worcester


4 răspunsuri la acest topic

#1 tudor valentin 20726

tudor valentin 20726

    micro Bucatar

  • Membri
  • 6 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 27 January 2005 - 11:12 AM

icon_redface.gif fratilor va rog lamuritima si pe mine cum se face sosul worcester,si ce ingrediente se folosesc la prepararea lui.

#2 christina

christina

    Captain Cook

  • Membri
  • 394 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 27 January 2005 - 11:19 AM

Din cate stiu se gaseste, de cumparat, la sticla. icon_rolleyes.gif

#3 tudor valentin 20726

tudor valentin 20726

    micro Bucatar

  • Membri
  • 6 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 27 January 2005 - 11:23 AM

itimultumesc pentru sfat, totusi as dori sa aflu reteta ca sunt obsedat de asta si pe net nu am gasit nimic in sensul asta.

#4 Mama Celeste

Mama Celeste

    Master of disaster

  • Membri
  • 2714 posturi

Postat 27 January 2005 - 11:43 AM

Worcestershire sauce sau worcester sauce



1 ceapa toccata marunt

2 catei de usturoi pisati

1 felie mica de ginger

3 Linguri de seminte de mustar

1 lingurita de boabe de piper

1/2 ardei uscat si maruntit (nu neaparat iute)

1 bucatica de scortisoara

1 lingurita de cuisoare intregi nu pudra

1/2 lingurita de cardamom

2 cani de Otet

1/2 cana de Molasses

1/2 cana de soy sauce

1/4 c Tamarind pulp (asta este un fruct tropical din Africa)

3 Linguri Salt

1/2 lingurite de pudra de Curry

1 anchovy (fileu de pesti mici care sint sarati tare si pusi la borcan) maruntit

1/2 cani de apa





Intr-o bucata de panza se pune ceapa, usturoiul, mustarul, ardeiul, piperul, ginger, scortisoara, cuisoarele si cardamom, se leaga cu o ata si se aseaza intr-o cratita impreuna cu otetul, molasses, soy sauce, si tamarind. Se aduce la un clocot se scade temperatura si se fierbe 45 de minute.



Se amesteca sarea cu curry, anchovy sfaramat si apa. Se adauga la lichidul din cratita. Se ia de pe foc. Se toarna toata compozitia intr-un vas sticla sau de inox. Se acopera ermetic si se lasa la frigider 2 saptamani amestecandu-se din cand in cand. Dupa 2 saptamani se strecoara printr-o panza deasa ca cea de branza si se pune lichidul in sticle. Se scutura sticla bine inainte de a se folosi.





PS. Nu l-am facut niciodata insa ti-am tradus reteta pe care o am eu.

#5 aldaesme

aldaesme

    Big Chef

  • Membri
  • 775 posturi
  • Location:Belgie

Postat 27 January 2005 - 12:28 PM

De curand...doua zile...am vazut pe BBC o emisiune despre bucataria lor...a englezilor, desi acest sos nu a fost inventat in Anglia... a devenit unul dintre cele mai populare condimente in bucataria lor. Se pare ca sosul este inca facut in Worcester , intr-o fabrica, dar aceasta nu a fost niciodata deschisa pentru vizite externe...de ce? ...de frica sa nu se afle care este ingredientul secret icon_smile.gif Este deci probabil ca niciuna dintre retetele care se vehiculeaza sa nu fie cea originala...dar ma gandesc ca una cat de cat apropiata e posibil sa gasesti...



Mai multe poti citi la link-ul urmator:



http://www.valenet.c...ester-sauce.htm



O zi frumoasa



Esme
______________________________________
Daca ai o lamaie fa o limonada :)
Howard Gossage



Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi