Sari la conținut

Poză

cea mai usoara si rapida prajitura


8 răspunsuri la acest topic

#1 Yandira

Yandira

    Master of disaster

  • Membri
  • 3336 posturi
  • Location:Mexic
  • Interests:calatorii, mancaruri exotice, politica, dansul

Postat 17 February 2005 - 08:41 PM

Se ia aluat de foitaj, se intinde cu facaletul cat forma de cuptor. Se stropeste forma cu putina apa. Se pune aluatul si deasupra se bat doua trei oua cu iaurt de fructe. Se baga la cuptor. Si gata. Nu ma intrebati de cantitati caci depinde de cat e de mare forma si cum se vinde la voi iaurtul. Dar sa vedeti ce bun e. Dupa ce il faceti puteti inventa ca se presteaza la creatii (adaus de fructe, etc). Mai usor ca asta ..nici painea unsa cu marmelada icon_lol.gif

#2 angelique

angelique

    fata de treaba

  • Membri
  • 1317 posturi
  • Location:milano

Postat 17 February 2005 - 10:04 PM

Yandira ,cat e de usoara eu tot mai vreau ajutor:se pune in tava cu bordura asa-i?nu imi zice e e deficienta intrebarea icon_redface.gif
Un intelectual este cel care a invatat totul, a uitat totul,dar stie unde sa caute!
IPB Image

#3 Yandira

Yandira

    Master of disaster

  • Membri
  • 3336 posturi
  • Location:Mexic
  • Interests:calatorii, mancaruri exotice, politica, dansul

Postat 17 February 2005 - 10:35 PM

No, no e deficiente, deficiente yo ca m-am grabit. Trebuie sa fie o tava inalta caci creste la cuptor. Mi cum nu imi place foitajul crescut, dar folosesc mult acest aluat, il intind bine cu facaletul ca sa ramana cam 2 cm. Asa imi place mie. Si atunci stiu ca n-o sa mai creasca mult la cuptor. Daca iti place inalt, intinde-l usor si evident va creste mai mult. Cred ca ti-ai dat seama ca e nevoie doar de cateva oua, doar atat cat sa coaguleze iaurtul. Eu incalzesc cuptorul bine si cand bag prajitura o las vreo 10 minute la temperatura inalta (250)Ca sa creasca bine aluatul si apoi o cobor la 180. Cam asta e tot. Acum eu pun yaurt de capsuni si pun si capsuni desupra. Evident trebuie inteles ca vor lasa apa si atunci pun putin gris. Si cu iaurt de prune si prune e tare bun dar cu prunele decojite.

#4 Yandira

Yandira

    Master of disaster

  • Membri
  • 3336 posturi
  • Location:Mexic
  • Interests:calatorii, mancaruri exotice, politica, dansul

Postat 17 February 2005 - 10:50 PM

Uitasem principalul icon_exclaim.gif icon_question.gif Ca iaurtul trebuie sa fie din cel cu fructe si zahar. Daca e natural atunci se pune zahar dupa plac.Offf, asa-s eu, dar..imi trece ca plec acum acasa. icon_cheers.gif

#5 angelique

angelique

    fata de treaba

  • Membri
  • 1317 posturi
  • Location:milano

Postat 17 February 2005 - 10:55 PM

si eu sant obosita ,abia dupa ce am citit de 4 ori am inteles:aluat,pana atunci imi ziceam ,dar de ce il intinde Yandira ,nu-i destul de intins(ca aici la noi se cumpara gata intins are vreo 3 mm)asa ca pana nu gasesc aluat nu ma apuc sa fac ca mi-e lene sa fac aluat de foietaj
Un intelectual este cel care a invatat totul, a uitat totul,dar stie unde sa caute!
IPB Image

#6 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 21 January 2006 - 07:11 PM

Tot ceva cu foetaj,simplu ,rapid si bunutz icon_biggrin.gif

Aluat foetaj cumparat
rahat
zahar pudra

Se taie aluatul patratele si s epun bucatelele de rahat peste..cuptorul se încalzeste în prealabil la 200°C

Imagini atașate

  • 1.jpg

Maya's World .

#7 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 21 January 2006 - 07:12 PM

..se da forma de cornulete,se pun într-o tava pe hîrtie de copt,si s edau la cuptor icon_smile.gif

Imagini atașate

  • 2.jpg

Maya's World .

#8 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 21 January 2006 - 07:13 PM

Se pudreaza cu zahar icon_smile.gif si gata ..
S-au umflat ca nebunele icon_biggrin.gif

Imagini atașate

  • 3.jpg

Maya's World .

#9 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 12 February 2006 - 12:17 PM

prajiturà cu làmâie.
125 gr zahar pudrà+200 gr fàina( sau 150 fàina 50gr maizena) + 200 gr alune màcinate ( sau nuci sau amande sau ce aveti) + 250 gr unt +praf de sare. se pun in mixer si se mixeazà bine.
se intinde acest aluat cu mâna intr-o tavà dreptunghiularà ( cu hârtie sau unsa si infàinatà ).se pune la cuptor 15 min la 180-200°C.
în acest timp, în mixer se pun 350 gr zahar tos+coaja si zeama de la 3 làmâi+ 4 oua întregi+4linguri rase de fainà. se mixeazà totul ,si se toarnà peste compozitia din tavà ( rumenità dupa cele 15 min) se repune la cuptor 15 min si când e gata se scoate, se pudreaza cu zahar pudra ,se lasa la ràcit si se taie cubulete.

chec cu morcovi ( gâteau aux carottes)
300 gr morcovi rasi pe razatoarea cea mai mica ( bircher in elvetia)+200gr zahar+ 5 oua+300gr amande( sau alune) macinate+ 60 gr faina+ suc si coaja de la o làmâie.
se freaca galbenusele cu zahàrul, se adauga pe rand morcovii,amandele,faina, coaja si sucul de làmâie si in final albusele spuma. se pune intr-o forma rotunda cu diametru de 26 cm, se lasa 40-50 de min la 180°C in cuptor.
când e gata se pune o glazura din 150 gr zahar pudra+ 1 ling de kirch ( tuica ) sau suc làmâie si eventual câteva picaturi de apa daca trebuie, sau orice alta glazura "maison" care va`place

pràjitura cu ciocolatà
200 gr zahàr tos +250 gr ciocolatà amara+250 gr unt se pun la topit la bain-marie, dupa care se lasà sà se raceasca foarte bine( chiar la temp camerei, sau afara, niciodata în frigo )
în compozitia obtinuta se pun 6 gàlbenusuri, se amestecà, 4 linguri rase de fàinà si 2 de maizena,se amestecà,si in final cele 6 albuse bàtute spumà. se pune compozitia într-o tavà ( rotunda,pàtratà sau cum vreti) si se lasà la cuptor 200-220°C cam 25 min ( depinde de cuptor si de cât o vreti de moale in interior )

Fan n_puiu for ever





Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi