Sari la conținut

Poză

cartofi dulci


8 răspunsuri la acest topic

#1 Nina Nina 37889

Nina Nina 37889

    micro Bucatar

  • Membri
  • 28 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 26 September 2006 - 03:13 AM

Am citi retele cu cartofi dulci de pe forum . Du pa cum spuneam in unele din mesje momentan ma aflu in satele unite mai precis in Atlanta . Fica mea este casatorita cu cetatean american de origine fiind de aici din sudul Americii. Cei de aici au niste rete f simple si mai aparte decit cei din alte state sau asa am inteles eu.
De exemplu incercati sa bagati la cuptor acesti cartofi dulci ca cei obisnuiti si lasatii sa se coaca pina ce rumenesc bine incercind cu furculuta daca sunt moi .
Din ei puteti sa faceti combinatiile de mai sus dar si eu ca si altele nu imi plac aceste combinatii
Eu personal am facut un piure cu miere si cu nuci pisate dar folosind ca desert si se poate asezona cu ce doriti inclusiv cu frisca sau am pus zahar si am facut o placinta ca si acea cu dovleac si vreu sa spun ca aiesit f buna sau consumat ca atare cui ii place dovleacul copt. La placinta am folosit foi subtiri de placinta si sa stiti ca a fost reusita dar cel mai mut mie mi s-a parut buni copti in cuptor si atit. mie mi s-a parut ca copti sunt mai dulci de cit fierti se intimpla acelasi fenomen ca la merele coapte sunt mai dulci de cit fierte in compot
In general cei de aici cind gatesc legume le fac f mult ferte adica ff moi , de exemplu fasolea verde o oun in oala cu f putina apa ct sa se acopere cu putina sare si putin ulei si o lasa sa fiarba pina se inmoaie bine si daca apa a scazutt si nu s-a fiert se mai pun apa din in cind .si se foloseste garintura la carne

#2 Georgeta Violeta

Georgeta Violeta

    Big Chef

  • Membri
  • 838 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Romania
  • Interests:Lectura, calatoriile, bucataria.

Postat 19 January 2007 - 01:46 PM

Eu am cumparat din curiozitate cartofi dulci din supermarket si am constatat ca in stare cruda seamana perfect cu un morcov (la gust) iar copt la microunde are gust de dovleac copt si este foarte dulce. L-am combinat cu cartofi natur, le-am pus garnitura si am pus smantana peste ele. Au mers dar nu cred ca mai cumpar asa ceva.
"Nu exista o cale spre fericire. Fericirea este calea.!."
Proverb budist

#3 Nina Nina 37889

Nina Nina 37889

    micro Bucatar

  • Membri
  • 28 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 22 January 2007 - 09:38 PM

(Georgeta Violeta @ Jan 19 2007, 11:46 AM) Vezi post

Eu am cumparat din curiozitate cartofi dulci din supermarket si am constatat ca in stare cruda seamana perfect cu un morcov (la gust) iar copt la microunde are gust de dovleac copt si este foarte dulce. L-am combinat cu cartofi natur, le-am pus garnitura si am pus smantana peste ele. Au mers dar nu cred ca mai cumpar asa ceva.



Draga Voileta sa stii ca nici eu nu ma omor dupa acesti cartofi dar sunt buni ca si dovleacul copt si se fac mai usor pt copii sunt buni ,cred ca ai combina cu cartofii albi nu este bine.
Nina Nina


#4 bambina

bambina

    Big Chef

  • Membri
  • 751 posturi
  • Location:Minneapolis, USA

Postat 22 January 2007 - 11:11 PM

Noua ne plac foarte mult la gratar. Ii dai rondele, ii dau cu un pic de ulei si apoi cu sare, poate si ceva ierburi (de ex. rozmarin) si ii pun pe gratar cu alte legume (ardei gras, ceapa, ciuperci, zuchinni), intr-un suport special, care ii tine ca sa nu cada inauntru.
Incercati, sunt foarte buni si parca nu mai sunt asa dulci.

Bambina


#5 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 23 January 2007 - 12:44 PM

I-am "degustat" si eu asta vara facuti ca pe plita cum facea tata scrijele, adica curatati de coaja, taiati felii subtiri si prajite pe o forma din fonta care se pune pe foc, numai cu sare pusa deasupra la sfirsit, sunt buni in starea asta ca si cei despre care povesteste bambina, dar nefiind eu obisnuita cu ei, ii prefer pe cei "normali".


#6 Aby

Aby

    micro Bucatar

  • Membri
  • 31 posturi

Postat 24 January 2007 - 04:24 PM

Da...si eu am aflat despre acesti cartofi aici in Israel. Sotului meu ii plac tare mult. Eu ii prepar astfel: curatati de coaja si taiati rondele sau felii dar nu prea groase si langa ei mai pun si cartofi obisnuiti, buchetele de conopida, ceapa - curatata si taiata in doua sau numai crestata daca e mai mica . Le spal si le usuc de apa cu prosop de hartie, le pun intr-n castron si pun peste ele putin ulei de masline ( sau de care se gaseste prin casa) sare si ... alte condimente , dupa gustul fiecaruia ( piper, rozmarin). Le amestec bine, bine , incing cuptorul la temp. maxima si pregatesc o tava in care pun hartie de copt si aranjez bucatile de legume - am grija sa nu rastorn cu castronul pt ca se mai lasa zeama si surplusul de ulei sa nu ajunga in tava- . Pun tava la cuptorul incins cca 1/2 ora - sau mai incerc din cand in cand cu furculita cartofii ca sa fie copti. Ii servim fierbinti cu smantana si branza proaspata sau sarata, dupa gustul fiecaruia. Va asigur ca e o combinatie care noua ne place tare mult.



#7 Colentina

Colentina

    Big Chef

  • Membri
  • 935 posturi
  • Location:pe malul oceanului

Postat 24 January 2007 - 07:21 PM

Nici eu nu ma omor dupa cartofii dulci. Am cateva colege care isi aduc la lucru aproape zilnic niste cartofi dulci care au culoare mov, le zice "purple yams". Nu situ cum au gustul ca nu am curaj sa-i incerc.

Editat de Colentina, 24 January 2007 - 07:22 PM.


#8 aLAndala

aLAndala

    Nevasta lui Lance

  • Membri
  • 1909 posturi
  • Gender:Female
  • Location:There
  • Interests:photography, travel, golf, working out, daydreaming, cooking, snow skiing

Postat 24 January 2007 - 07:36 PM

Eu am facut acum doi ani de Thanksgiving o reteta care mi-a fost recomandata ca traditionala americana, un desert facut din cartofi dulci fierti, oua, zahar, vanilie, putin unt si lapte condensat, un fel de pure la care se adauga albusurile batute spuma si copt in cuptor la temp scazuta. Deasupra se pune o glazura din brown sugar, nuci, fistic si putin unt.

A fost interesanta dar nu ne e dor de ea, asa ca nu stiu cat de curand si daca o refac.
“Always surround yourself with people that inspire you!”

#9 Georgeta Violeta

Georgeta Violeta

    Big Chef

  • Membri
  • 838 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Romania
  • Interests:Lectura, calatoriile, bucataria.

Postat 13 February 2007 - 03:41 PM

Eu mai folosesc acum cartofii dulci (pentru a-i termina), doar rasi in salata verde sau in salata de telina+marar+cartof american+piept de pui fiert+castraveti murati si maioneza.

Editat de Georgeta Violeta, 13 February 2007 - 03:42 PM.

"Nu exista o cale spre fericire. Fericirea este calea.!."
Proverb budist



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi