Sari la conținut

Poză

cum se prepara hrisca?


24 răspunsuri la acest topic

#1 alemarver

alemarver

    Bucataras

  • Membri
  • 59 posturi

Postat 03 November 2007 - 01:00 PM

buna, vreau sa stiu cum se prepara hrisca?
va rog mult sa ma ajutati, daca puteti:)
multumesc, pupici

#2 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 03 November 2007 - 01:20 PM

hrisca, cereala sau faina?

in italiana se numeste grano saraceno. uite ceva retete

http://www.salacerea...GINE/ricfra.htm

stiu ca blinelele /rusi, se fac din faina de hrisca.

chiar si un dulce
http://www.altoadige...no_saraceno.php

in franceza se numeste sarrasin

http://www.epicurien...e-sarrasins.asp
Fan n_puiu for ever



#3 alemarver

alemarver

    Bucataras

  • Membri
  • 59 posturi

Postat 03 November 2007 - 02:45 PM

multumesc mult, am auzit ca hrisca e f buna pt copii si de aceea vreau retete.
o sa o scot la imprimanta si o sa le duc la tradus:), multumesc mult inca odata.


#4 lady_butterfly

lady_butterfly

    Bucataras

  • Membri
  • 95 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 03 November 2007 - 04:10 PM

La mine acasa se prepara in urmatorul fel: hrisca se prajeste in putin ulei, dupa care se pune apa, proportia cam ca la orez, se condimenteaza si se fierbe. Simplu...se serveste ca garniturala preparate din carne in general, mai ales cu sos. E ok, dar eu nu ma dau in vant. Se mai poate face si hrisca cu lapte si atunci herisca nu se ma prajeste, proportia de lichid e mai mare si se mai pune si zahar.

#5 delicious_chocolate

delicious_chocolate

    Big Chef

  • Membri
  • 527 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Oradea

Postat 03 November 2007 - 08:30 PM

Eu uneori pun hrişcă la sarmale sau ardei umpluţi înlocuind parţial orezul. Am încercat toate variantele: şi cu carne şi fără (de post). Mie îmi place mult aroma pe care o capătă mâncarea. smile.gif


#6 Cristina Carcea

Cristina Carcea

    Bucataras

  • Membri
  • 93 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Chicago

Postat 05 November 2007 - 03:51 AM

Noi fiind basarabeni , la noi hrisca se maninca destul de des, noua ne place mult
Deci principalul secret ca sa fie buna ii trebuie grasime la fiert, de obicei se face cu o carnita mai cu slaninuta, sau cu o ratusca mai grasuta.
Eu de data asta am facut-o cu carnita de porc:
Picture_006.jpg


#7 alemarver

alemarver

    Bucataras

  • Membri
  • 59 posturi

Postat 06 November 2007 - 10:09 PM

multumesc mult pt retete, sper sa ma descurc cu ele:)

#8 Oly

Oly

    Captain Cook

  • Membri
  • 437 posturi

Postat 07 November 2007 - 12:08 AM

QUOTE(alemarver @ Nov 3 2007, 12:45 PM) <{POST_SNAPBACK}>
multumesc mult, am auzit ca hrisca e f buna pt copii si de aceea vreau retete


asta e unica mincare la care copilul meu n-a facut niciodata nazuri.
e adevarat ca hrisca iubeste grasimea, dar daca faci doar pentru copil, ar fi bine sa renunti la multa grasime.
eu de obicei calesc ceapa in putin unt, dupa care adaug hrisca si apa fiarta adaug treptat. cind e gata pot sa-i mai pun o bucatica de unt.

hrisca e buna si pentru curele de slabire, dar se face doar pe apa.

#9 Bianca-21

Bianca-21

    Master of disaster

  • Membri
  • 5391 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 07 November 2007 - 06:30 PM

Nu va suparati, dar ce este hrisca?

#10 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 07 November 2007 - 06:50 PM

QUOTE(Bianca-21 @ Nov 7 2007, 06:30 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Nu va suparati, dar ce este hrisca?



cred ca-i zice Auf deutsch

Buchweizen

hrisca /Buckwheat /sarrasin/ grano saraceno /Echter Buchweizen - /Hajdina alforfón/ trigo sarra
Fan n_puiu for ever



#11 Daylight

Daylight

    Captain Cook

  • Membri
  • 212 posturi
  • Gender:Female
  • Location:here and there

Postat 07 November 2007 - 08:34 PM

Fiind de ceva vreme la Chisinau am invatzat sa prepar si hrisca, aici se manaca des ! La noi, in Romania am inteles ca se gaseste mai rar si decat in magazine naturiste...

Caliti ceapa in ulei ( in care in prealabil ati prajit cubulete de carne de porc), adaugati hrisca, mai caliti cateva minute, se acopera cu apa , se adauga cubuletele de carne, sare , piper dupa gust si se lasa la foc mic.

Pofta Buna!


#12 Bianca-21

Bianca-21

    Master of disaster

  • Membri
  • 5391 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 08 November 2007 - 09:41 AM

QUOTE(stella @ Nov 7 2007, 06:50 PM) <{POST_SNAPBACK}>
cred ca-i zice Auf deutsch

Buchweizen

hrisca /Buckwheat /sarrasin/ grano saraceno /Echter Buchweizen - /Hajdina alforfón/ trigo sarra


floare.gif pupic.gif

#13 Sabe Li

Sabe Li

    Captain Cook

  • Membri
  • 463 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iasi

Postat 09 November 2007 - 09:25 AM


Asa cum m-a invatat vanzatorul de la magazinul cu produse naturiste, hrisca se poate prepara lasand-o pur si simplu in apa cateva ore. Se inmoaie perfect, pare fiarta.
Eu o mananc si ca desert, amestecand-o cu miere, cacao, cocos sau nuca... Plus esenta de rom.

#14 alemarver

alemarver

    Bucataras

  • Membri
  • 59 posturi

Postat 09 November 2007 - 12:45 PM

multumesc mult, fetelor, am deja o gama mare de incercat:), prima reteta o sa fie cea a lui daylight:)

#15 Bebe56

Bebe56

    Big Chef

  • Membri
  • 614 posturi
  • Location:New Amersfoort

Postat 15 December 2007 - 12:06 AM

QUOTE(stella @ Nov 7 2007, 11:50 AM) <{POST_SNAPBACK}>
hrisca /Buckwheat /sarrasin/ grano saraceno /Echter Buchweizen - /Hajdina alforfón/ trigo sarra

uite că asta n-am ştiut-o smile.gif
Hrisca nu ştiam ce este dar buckwheat ştiu... credeam că-i folosit numai la umplut perne şi făcut bere...
There are 10 kinds of people in this world: those who understand binary, and those who don't.

#16 mihosh

mihosh

    micro Bucatar

  • Membri
  • 1 posturi

Postat 23 December 2007 - 05:12 PM

CITAT(Bebe56 @ Dec 15 2007, 12:06 AM) <{POST_SNAPBACK}>
uite că asta n-am ştiut-o smile.gif
Hrisca nu ştiam ce este dar buckwheat ştiu... credeam că-i folosit numai la umplut perne şi făcut bere...

laugh.gif icon_colors.gif esti tareeeeeee

#17 garofitza

garofitza

    Bucataras

  • Membri
  • 190 posturi
  • Location:Toronto, Canada

Postat 03 January 2008 - 07:10 PM

QUOTE(alemarver @ Nov 3 2007, 01:00 PM) <{POST_SNAPBACK}>
buna, vreau sa stiu cum se prepara hrisca?


Eu o maninc destul de des la micul dejun - se pune la fiert cu apa si/sau suc de fructe, se adauga bucati de nuci/migdale si/sau fructe (mere, pere, piersici, etc). Cind e gata, amestec cu putin ulei de cocos.


#18 enter

enter

    Captain Cook

  • Membri
  • 249 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Canada

Postat 26 February 2008 - 02:57 AM

Eu o mananc in doua variante :

-- lasata cateva ore in apa la inmuiat, scursa bine, si adaugat putin ulei de masline si condimente ( boia dulce, nucsoara, enibahar ) .

-- un amestec din o parte de orez fiert, o parte hrisca fiarta, bine scuse de apa, adaugat ulei de masline si aceleasi condimente.

#19 Lapona

Lapona

    Cu ursii albi

  • Membri
  • 6053 posturi
  • Gender:Female
  • Location:inbetween
  • Interests:Ceea ce se intampla si...de ce se intampla :)

Postat 26 February 2008 - 02:22 PM

Stella, gata am aflat si raspunsul la intrebarea mea, prin urmare farine de sarrasin e Buchweizen, da? Multumesc mult!

Hrisca e una si aceeasi cu mei, tapioca?
.................................
În ţări de gheaţă urgisită,
Pe-acelaşi timp trăia cu el,
Laponă mică, liniştită,
Cu piei, pre nume Enigel.
..................................
Că dacă-n iarnă sunt făcută,
Şi ursul alb mi-e vărul drept,
Din umbra deasă, desfăcută,
Mă-nchin la soarele-nţelept.
.......................................


1. Day A.H. - only theories? Explore more at http://channel.natio...th-pole-shift-1 about the After Humans Era.

#20 enter

enter

    Captain Cook

  • Membri
  • 249 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Canada

Postat 01 March 2008 - 01:47 AM

Nu : acestea sunt trei lucruri diferite. Hrisca este o cereala ca o piramiduta maronie. Meiul este alta cereala marunta si galbena, cu un invelis tare ( e mancarea preferata pentru papagali ) , dar in magazinele naturiste se gaseste varianta decorticata, care are gust de nisip : prefer sa rod la coaja aia tare .
Iar tapioca este o faina sau prelute albe, obtinute dintr-o radacina uscata ( manioc ) .



Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi