Sari la conținut

Poză

reteta de tort de post


18 răspunsuri la acest topic

#1 atia

atia

    Master of disaster

  • Membri
  • 1699 posturi
  • Gender:Female
  • Location:italia
  • Interests:dulciurile...

Postat 12 April 2008 - 05:55 PM

fetelor, am nevoie de un pic de ajutor..stie cineva vreo reteta de tort de post? multumesc anticipat...sau eventual ceva tip blat, ceva creme fara lapte, oua...

#2 simona

simona

    Master of disaster

  • Membri
  • 4968 posturi
  • Location:DE-Hessen

Postat 12 April 2008 - 07:55 PM

fa un blat de negresa de post ( este undeva retzeta pe la imagini , cred) si fa o crema din budinca ( cu apa) si margarina (nu la cutie ci la pachet).
Potzi sa adaugi si fructe , visine , de exemplu, mie imi place combinatzia de cacao si visine smile.gif


Träume nicht dein Leben - sondern lebe deinen Traum.

#3 simonacris

simonacris

    Academic Chef

  • Membri
  • 1142 posturi
  • Gender:Female
  • Location:to the moon and back

Postat 14 April 2008 - 03:13 PM

Poti sa faci un blat de biscuiti cu margarina si o spuma cu frisca vegetala, fructe si gelatina.

#4 Guguluff

Guguluff

    Academic Chef

  • Membri
  • 1296 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucharest;)

Postat 14 April 2008 - 04:39 PM

Asa am facut eu 2 torturi: unul din salam de biscuiti cu stafide, fructe confiate, etc si unul cu blat de negresa si o crema de cacao. Din pacate nu mai gasesc revista Metro de unde am reteta de crema. Era cu 50g amidon, fara gelatina. Budinca daca faci poti sa pui tot asa, cam 30-40g amidon si se incheaga perfect. Sau poti sa pui 20g gelatina. Poti sa faci un fel de prajitura Jerbo cu foi si gem, uite am postat eu ceva retete, bine nu de tort dar poate te inspiri din budinca sau foile de cartofi: http://www.culinar.r...foi-de-cartofi/

#5 garofitza

garofitza

    Bucataras

  • Membri
  • 190 posturi
  • Location:Toronto, Canada

Postat 14 April 2008 - 08:34 PM

Atentie, gelatina nu e de post!

http://en.wikipedia.org/wiki/Gelatin

http://ro.wikipedia....g/wiki/Gelatină


#6 Guguluff

Guguluff

    Academic Chef

  • Membri
  • 1296 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucharest;)

Postat 15 April 2008 - 03:02 PM

Garofita, merci de informatie. Asa stiam si eu dar parca gasisem scris pe unele plicuri ca ar fi vegetala... blink.gif plus ca am vazut aspic cu legume, de post dar inchegat tot cu gelatina. Nu conteaza, eu am folosit amidon si la budinca si la crema de ciocolata, cum am scris; deci sunt ok. Am sa tin minte, oricum.
Mi-am amintit crema de cioco avea: 200g ciocolata neagra, 100-150ml apa(eu am pus lapte de soia), 40g amidon, 50g margarina, esente, eventual fructe confiate sau stafide. Cam asa, oricum se topeste ciocolata pe baie de aburi, se adauga laptele sau apa si se amesteca cu telul para pana se omogenizeaza. Se adauga amidonul desfacut in cateva linguri cu apa rece, margarina si la sfarsit esentele. Daca tineti crema la bain marie si o amestecati cu telul chiar se leaga frumos(am folosit reteta asta si pt foi de napolitana si am pus nuci taiate in ea rolleyes.gif )

IMG_4840.jpg

IMG_4933.jpg

Editat de Guguluff, 15 April 2008 - 03:08 PM.


#7 atia

atia

    Master of disaster

  • Membri
  • 1699 posturi
  • Gender:Female
  • Location:italia
  • Interests:dulciurile...

Postat 15 April 2008 - 04:23 PM

CITAT(Guguluff @ Apr 15 2008, 03:02 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Garofita, merci de informatie. Asa stiam si eu dar parca gasisem scris pe unele plicuri ca ar fi vegetala... blink.gif plus ca am vazut aspic cu legume, de post dar inchegat tot cu gelatina. Nu conteaza, eu am folosit amidon si la budinca si la crema de ciocolata, cum am scris; deci sunt ok. Am sa tin minte, oricum.
Mi-am amintit crema de cioco avea: 200g ciocolata neagra, 100-150ml apa(eu am pus lapte de soia), 40g amidon, 50g margarina, esente, eventual fructe confiate sau stafide. Cam asa, oricum se topeste ciocolata pe baie de aburi, se adauga laptele sau apa si se amesteca cu telul para pana se omogenizeaza. Se adauga amidonul desfacut in cateva linguri cu apa rece, margarina si la sfarsit esentele. Daca tineti crema la bain marie si o amestecati cu telul chiar se leaga frumos(am folosit reteta asta si pt foi de napolitana si am pus nuci taiate in ea rolleyes.gif )

IMG_4840.jpg

IMG_4933.jpg

arata superb guguluff!! m,ultumesc mult! la fel si celorlalte fete

#8 vrabiuta

vrabiuta

    Academic Chef

  • Membri
  • 1445 posturi
  • Gender:Female
  • Location:unde se agata harta-n cui !

Postat 16 April 2008 - 07:25 PM

uite o prajitura foarte-foarte aspectuoasa ,luata de pe aici ,cu scuzele de rigoare nu stiu cui ii apartine, Nu-i a Mea,dar o postez cum am salvat-o, pentru a-i fi de ajutor Atiei ! Deci :

o prajitura cu blat de foietaj (ca la cremshnit) cu crema de frisca vegetala cu sirop de visine si gelatina

am pus gelatina la inmuiat in sucul de visine, dupa ce s-a umflat bine am topit-o pe aburi si dupa ce s-a dizolvat bine de tot am pus "zeama" obtinuta in frisca gata batuta. se intareste destul de repede. nu am avut nevoie de sablon, am turnat-o peste blatul (copt in prealabil) si am nivelat-o frumos. am dat-o la frigider pentru vre-o juma' de ora si pe urma am taiat patratele pe care le-am dichisit cu mot de frisca si o visina din compot.
Imaginea se pare ca nu mi s-a copiat si era foarte faina,foarte convingatoare,dar poate gasesti reteta la link.Da daca intr-adevar gelatina nu e de post si-i cam asa, atunci nu stiu .. huh.gif



#9 cica

cica

    micro Bucatar

  • Membri
  • 4 posturi

Postat 16 April 2008 - 10:23 PM

Tot in acest post, am gasit si eu o reteta de prajitura, care se poate face tort si anume blat de negresa, iar in frisca vegetala cu care poti sa umpli blatul topesti ceocolata menaj(vezi pe ambalaj care este de post). Mai multe despre aceasta reteta gasesti la dulciuri, tot aici pe forum, intri pe pagina 4 si te uiti la dulciuri de post. Succes

#10 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 17 April 2008 - 02:38 PM

QUOTE(vrabiuta @ Apr 16 2008, 08:25 PM) <{POST_SNAPBACK}>
uite o prajitura foarte-foarte aspectuoasa ,luata de pe aici ,cu scuzele de rigoare nu stiu cui ii apartine, Nu-i a Mea,dar o postez cum am salvat-o, pentru a-i fi de ajutor Atiei ! Deci :

o prajitura cu blat de foietaj (ca la cremshnit) cu crema de frisca vegetala cu sirop de visine si gelatina

am pus gelatina la inmuiat in sucul de visine, dupa ce s-a umflat bine am topit-o pe aburi si dupa ce s-a dizolvat bine de tot am pus "zeama" obtinuta in frisca gata batuta. se intareste destul de repede. nu am avut nevoie de sablon, am turnat-o peste blatul (copt in prealabil) si am nivelat-o frumos. am dat-o la frigider pentru vre-o juma' de ora si pe urma am taiat patratele pe care le-am dichisit cu mot de frisca si o visina din compot.
Imaginea se pare ca nu mi s-a copiat si era foarte faina,foarte convingatoare,dar poate gasesti reteta la link.Da daca intr-adevar gelatina nu e de post si-i cam asa, atunci nu stiu .. huh.gif


uite-o aici http://www.culinar.r...taj/pagina/178/
tare ma bucur ca i-a ajutat cuiva smile.gif

#11 dulcineea

dulcineea

    micro Bucatar

  • Membri
  • 4 posturi
  • Gender:Female
  • Location:galati

Postat 21 April 2008 - 01:45 PM

Am facut si eu primul meu tortulet de post.Nu am avut rabdare sa fac poze pas cu pas dar am sa scriu reteta si am sa va arat si rezultatul.
Blat:

2 linguri gem de capsuni
2 linguri ulei
1/2 cana apa
1/2 cana zahar
1 cana faina
1 lingurita rasa bicarbonat stins
esenta de vanilie

Obs: eu am copt blatul intr-o forma de inima si nu am vrut sa iasa prea gros atat cat sa poata fi taiat in doua.Daca vreti un blat mai mare care sa poata fi taiat in 3 se dubleaza cantitatile

Umplutura:
500 ml frisca lichida
1 compot ananas
2 portocale
2 banane

optional pt ornat:
ciocolata amaruie, flori de zahar

Pt blat se amesteca bine toate ingredientele ,se toarna compozitia in forma tapetata cu foaie de copt pana trece testul scobitorii adica nu mai ramane nimic pe ea cand se scoate din blat.Apoi blatul se lasa sa se raceasca bine.
cand blatul sa racit bine se taie in doua eventual in trei.Prima parte se aseaza pe platoul de tort se insiropeaza cu jumatate din zeama de la compotul de ananas.Se pune apoi un strat de frisca batuta cam de un deget.Se aseaza apoi fructele taiate in cuburi mari.stratul de fructe treb sa aiba cam doua degete grosime.se aseaza apoi a doua parte a blatului dar nu cu coaja in sus ci cu miezul in sus astfel incat sa poata absorbi compotul.Cealalta jumatate de zeama de la compot se torna incat cu o lingura pt a fi absorbita de blat fara sa curga pe langa.
Se orneaza apoi tortul cu frisca ramasa si cu imaginatie biggrin.gif

Miniaturi atașate

  • poza_tort.jpg


#12 Myryam

Myryam

    Bucataras

  • Membri
  • 152 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 21 April 2008 - 05:35 PM

QUOTE(dulcineea @ Apr 21 2008, 01:45 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Am facut si eu primul meu tortulet de post.Nu am avut rabdare sa fac poze pas cu pas dar am sa scriu reteta si am sa va arat si rezultatul.
Blat:

2 linguri gem de capsuni
2 linguri ulei
1/2 cana apa
1/2 cana zahar
1 cana faina
1 lingurita rasa bicarbonat stins
esenta de vanilie

Obs: eu am copt blatul intr-o forma de inima si nu am vrut sa iasa prea gros atat cat sa poata fi taiat in doua.Daca vreti un blat mai mare care sa poata fi taiat in 3 se dubleaza cantitatile

Umplutura:
500 ml frisca lichida
1 compot ananas
2 portocale
2 banane

optional pt ornat:
ciocolata amaruie, flori de zahar

Pt blat se amesteca bine toate ingredientele ,se toarna compozitia in forma tapetata cu foaie de copt pana trece testul scobitorii adica nu mai ramane nimic pe ea cand se scoate din blat.Apoi blatul se lasa sa se raceasca bine.
cand blatul sa racit bine se taie in doua eventual in trei.Prima parte se aseaza pe platoul de tort se insiropeaza cu jumatate din zeama de la compotul de ananas.Se pune apoi un strat de frisca batuta cam de un deget.Se aseaza apoi fructele taiate in cuburi mari.stratul de fructe treb sa aiba cam doua degete grosime.se aseaza apoi a doua parte a blatului dar nu cu coaja in sus ci cu miezul in sus astfel incat sa poata absorbi compotul.Cealalta jumatate de zeama de la compot se torna incat cu o lingura pt a fi absorbita de blat fara sa curga pe langa.
Se orneaza apoi tortul cu frisca ramasa si cu imaginatie biggrin.gif



frisca vegetala nu e de post, contine proteina de lapte

#13 dulcineea

dulcineea

    micro Bucatar

  • Membri
  • 4 posturi
  • Gender:Female
  • Location:galati

Postat 22 April 2008 - 01:17 PM

QUOTE(Myryam @ Apr 21 2008, 05:35 PM) <{POST_SNAPBACK}>
frisca vegetala nu e de post, contine proteina de lapte


Dar pe ambalaj nu scrie. chiar acum am in mana o cutie de hulala de 500 de ml ca vreau sa fac un tort pt miercuri si scrie cam asa INGRDIENTE:apa,grasimi vegetale hidrogenate 27%,zahar 11%,caseinat de sodiu,sare,arome naturale,colorant(betacaroten),stabilizatori E420ii,E463,emulsionanti:E472e,E322,E472b,E435.
Si atat deci nu contine proteina lactica, sau poate nu e scris pe am balaj,sau poate nu folosim aceiasi frisca.

Editat de dulcineea, 22 April 2008 - 01:24 PM.


#14 Guguluff

Guguluff

    Academic Chef

  • Membri
  • 1296 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucharest;)

Postat 22 April 2008 - 03:20 PM

Cazeina este din lapte, probabil caseinatul acela e un compus al ei. Probabil, mai asteapta alte raspunsuri. Pe langa N-spe mii de E-uri, frisca aia pare vegetala, dar si eu trebuie sa spun la fel, am tot cautat pe etichete si nu am vazut una 100% vegetala. Bine, au la baza grasime vegetala, au etichete cu verde, etc dar printre ingrediente tot gasesti ceva animal.

#15 cica

cica

    micro Bucatar

  • Membri
  • 4 posturi

Postat 22 April 2008 - 08:56 PM

Fructele de mare intra in categoria pestilor. In post se pot manca fructele de mare, doar atunci cand este dezlegare la peste.

#16 cica

cica

    micro Bucatar

  • Membri
  • 4 posturi

Postat 22 April 2008 - 09:02 PM

Ma scuzati, am gresit postarea. Ignorati-o :cry:

#17 Myryam

Myryam

    Bucataras

  • Membri
  • 152 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 23 April 2008 - 12:58 PM

QUOTE(Guguluff @ Apr 22 2008, 03:20 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Cazeina este din lapte, probabil caseinatul acela e un compus al ei. Probabil, mai asteapta alte raspunsuri. Pe langa N-spe mii de E-uri, frisca aia pare vegetala, dar si eu trebuie sa spun la fel, am tot cautat pe etichete si nu am vazut una 100% vegetala. Bine, au la baza grasime vegetala, au etichete cu verde, etc dar printre ingrediente tot gasesti ceva animal.



da, caseinatul de sodiu e un derivat al caseinei (proteina de lapte)



Sodium Caseinate
(caseinat de sodiu)
Caseinatul de sodiu este varianta solubila a caseinei acide. Continut proteinic de 96%.

#18 andine

andine

    micro Bucatar

  • Membri
  • 5 posturi

Postat 02 July 2010 - 11:46 AM

Am facut crema pentru tortul de post din praf de budinca si lapte de soia . A iesit excelent! Pentru blat am folosit reteta de la negresa si inca un blat intermediar din biscuiti (Coconitos sau de ciocolata) faramitati , la care am adaugat un pic de margarina topita si putina apa /sirop din compot/ cafea.
Partea care lasa de dorit insa ,la mine cel putin , e decorarea tortului. Fara frisca sau ciocolata adevarata, parca lipseste ceva...


#19 andine

andine

    micro Bucatar

  • Membri
  • 5 posturi

Postat 07 November 2011 - 12:34 PM

CITAT(simonacris @ Apr 14 2008, 04:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Poti sa faci un blat de biscuiti cu margarina si o spuma cu frisca vegetala, fructe si gelatina.

Nu am gasit inca o frisca vegetala 100%, care sa nu contine proteina de lapte, cazeina, sau lte derivate din lapte. Daca stie cineva, sa spuna si altora!
Am descoperit insa VegaGel, gelatina vegetala care in combinatie cu laptele de soia poate ajuta la deversificarea deserturilor de post.




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi