Sari la conținut

Poză

Cum se face brinza Tofu


19 răspunsuri la acest topic

#1 miki1

miki1

    Captain Cook

  • Membri
  • 268 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Barlad-USA

Postat 17 August 2009 - 04:38 AM

Am gasit un filmulet care ne arata si explica exact cum se face brinza din soia sau Tofu cum i se mai spune.Mie mi s-a parut foarte interesant si am zis ca poate mai intereseaza si pe altcineva:

http://www.youtube.c...feature=related

Cu drag,Miki floare.gif

#2 miki1

miki1

    Captain Cook

  • Membri
  • 268 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Barlad-USA

Postat 17 August 2009 - 05:00 AM

Adriana,

te rog sa stergi o postare ca din greseala am dat click de doua ori.Multumesc si scuze,Miki floare.gif

#3 r_12323

r_12323

    Master of disaster

  • Membri
  • 1896 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Saitama-Japonia (Focsani)

Postat 17 August 2009 - 05:52 AM

CITAT(miki1 @ Aug 17 2009, 11:38 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Am gasit un filmulet care ne arata si explica exact cum se face brinza din soia sau Tofu cum i se mai spune.Mie mi s-a parut foarte interesant si am zis ca poate mai intereseaza si pe altcineva:

http://www.youtube.c...feature=related

Cu drag,Miki floare.gif


Mai este o varianta folosita mult de japonezi (as zice eu tongue.gif ) ... e foarte putin diferita de aceasta... procedeul este acelasi, doar ca soia mixata in blender cu apa se pune intai la fiert si pe urma se stoarce... in felul acesta laptele rezultat este mai "concentrat", iar boabele macinate ramase (foarte bogate in fibre) se pot folosi la diferite preparate, chiar si dulciuri wink.gif

#4 lilia_12

lilia_12

    Bucataras

  • Membri
  • 179 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Plaiurile mioritice

Postat 17 August 2009 - 08:30 AM

si eu preper branza tofu acasa, e foarte buna, uneori o las simpla , alte ori pun verdeata... am incercat si varianta de a pune un catel de usturoi zdrobit, mie mi-a placut la gust...
mai stie cineva cum s-ar putea combina?

#5 miki1

miki1

    Captain Cook

  • Membri
  • 268 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Barlad-USA

Postat 18 August 2009 - 02:13 AM

Se mai poate pune la macerat cu ulei de masline citeva frunze de busuic ,sare de mare,un pic de ardei rosu(iute pentru gust),oregano sau ce alte plante aromatice iti plac tie.Se taie cuburi la fel ca si mozzarella se pune intr-un borcan de sticla(sau mai multe depinde de marimea lor) dupa care se adauga uleiul impreuna cu plantele aromate.Se lasa la macerat cam 1-2 saptamini dupa care se scoate si se maninca alaturi de ceva sau cu ce vrei tu.Mie cel mai mult imi place brinza de soia prajita putin si pusa in miso(pasta de soia)soup.

#6 kaperonis_27762

kaperonis_27762

    Master of disaster

  • Membri
  • 3616 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 19 August 2009 - 08:56 PM

sulfat de calciu sau ipsos (gips), nu?

#7 Sheng

Sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13623 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 19 August 2009 - 09:45 PM

QUOTE(jenny_kap @ Aug 19 2009, 09:56 PM) <{POST_SNAPBACK}>
sulfat de calciu sau ipsos (gips), nu?

Desigur (Ca SO4) !

#8 NAZDRAVANA

NAZDRAVANA

    Big Chef

  • Membri
  • 747 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 20 August 2009 - 11:47 AM

interesant si de facut. dar niste cantitati are cineva? ca nu vreau sa incerc si sa nu-mi iasa din cauza asta. smile.gif multumesc.

#9 lilia_12

lilia_12

    Bucataras

  • Membri
  • 179 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Plaiurile mioritice

Postat 20 August 2009 - 12:52 PM

CITAT(miki1 @ Aug 18 2009, 03:13 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Se mai poate pune la macerat cu ulei de masline citeva frunze de busuic ,sare de mare,un pic de ardei rosu(iute pentru gust),oregano sau ce alte plante aromatice iti plac tie.Se taie cuburi la fel ca si mozzarella se pune intr-un borcan de sticla(sau mai multe depinde de marimea lor) dupa care se adauga uleiul impreuna cu plantele aromate.Se lasa la macerat cam 1-2 saptamini dupa care se scoate si se maninca alaturi de ceva sau cu ce vrei tu.Mie cel mai mult imi place brinza de soia prajita putin si pusa in miso(pasta de soia)soup.



interesanta idee...mersi, o sa incerc. smile.gif

#10 miki1

miki1

    Captain Cook

  • Membri
  • 268 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Barlad-USA

Postat 21 August 2009 - 12:45 AM

Cu multa placere!

#11 abigaila

abigaila

    Captain Cook

  • Membri
  • 222 posturi

Postat 17 January 2010 - 06:36 PM

Buna. Mi-am luat si eu aparat de facut lapte de soia. Si am incercat sa fac branza tofu, dar e cam sfaramicioasa. Nu stiu de ce nu iese.La 1 litru jumate de lapte am pus 1 lingurita jumate de nigari (de la ei cumparat special pt tofu) apoi l-am lasat 15-20 minute, arata f frumos, l-am pus in cutiuta de scurs, tot de la ei cumparata, i-am pus un pic de sare si marar si am lasat-o vreo 2-3 ore la scurs.Apoi am pus-o in apă rece si tot i-am schimbat apa, de vreo 10 ori, si tot sfaramicioasa mi-a ramas. Arata bine exterior dar cand am incercat sa tai si sa iau o felie nu sa putut pentru ca sa sfarmat. Nu e ca aia de la magazin.
Va rog daca puteti sa ma ajutati, nu stiu unde am gresit. De ce dupa ce ii schimb apa nu se intareste, sa fie un pic tare, sa o tai felii.
Multumesc!

#12 Charlies

Charlies

    micro Bucatar

  • Membri
  • 15 posturi

Postat 15 September 2010 - 10:33 AM


Of abi.. Eu fac destul de mult tofu insa cu coagulant din zeama de lamaie sau Otet plus laptele pe care tot eu il prepar. Habar nu am care ar fi problema la nigari...si cum functioneaza el. Ai gasit pana la urma explicatia ?
http://alegorie.wordpress.com
Blog cu drag despre Hrana Vie. A sti sa fii in timpuri ce nu mai au rabdare.

#13 alice07

alice07

    Bucataras

  • Membri
  • 54 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Pitesti

Postat 15 September 2010 - 10:59 PM

CITAT(Charlies @ Sep 15 2010, 11:33 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Of abi.. Eu fac destul de mult tofu insa cu coagulant din zeama de lamaie sau Otet plus laptele pe care tot eu il prepar. Habar nu am care ar fi problema la nigari...si cum functioneaza el. Ai gasit pana la urma explicatia ?

Ce bine ca am dat de raspunsul tau! ieri am facut si eu tofu pt prima data, dar nu am gasit reteta aici. Diferenta a fost ca eu am pus otetul amestecand putin in laptele fierbinte, ceea ce a dus la branzirea lui rapida. Din cauza asta tofu a mea e cam sfaramicioasa, dar am pus-o la o saramura si pt mine merge. Vrei sa-mi spui si mie ce procedeu folosesti? pt ca am vazut mai multe. Fierbi soia din blender si apoi o scurgi, pui coagulantul ca in filmulet, ce Otet folosesti... Multumesc frumos.

#14 Charlies

Charlies

    micro Bucatar

  • Membri
  • 15 posturi

Postat 17 September 2010 - 09:14 AM

QUOTE(alice07 @ Sep 15 2010, 11:59 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ce bine ca am dat de raspunsul tau! ieri am facut si eu tofu pt prima data, dar nu am gasit reteta aici. Diferenta a fost ca eu am pus otetul amestecand putin in laptele fierbinte, ceea ce a dus la branzirea lui rapida. Din cauza asta tofu a mea e cam sfaramicioasa, dar am pus-o la o saramura si pt mine merge. Vrei sa-mi spui si mie ce procedeu folosesti? pt ca am vazut mai multe. Fierbi soia din blender si apoi o scurgi, pui coagulantul ca in filmulet, ce Otet folosesti... Multumesc frumos.


Alice ma bucur ca ti-am fost de folos. Te rog arunca o privire pe blogul meu. Am un articol intreg pe tema asta. In mare ai mentionat toti pasii... Folosesc Otet.. cumparat din Kaufland.. e ceva unguresc de mere : Almaecet.. costa cam 3 lei 0.5 l. Nu inteleg de ce iti iese sfaramicioasa. O pui la presat ? Branzica ? Cat o ti la fermentat dupa ce pui otetul ? Tot asa amestec si eu un lapte in timp ce cu cealalta mana torn canita de Otet. Apoi las focul pe foarte mic si las asa cam 10 - 15 min fara sa ma ating de oala. Pe urma pun toata compozitia in sita acoperita cu tifon. Zerul il arunc iar branzica din sita o presez bine cu greutate. Iese cam de consistenta feta.. destul de tare.

Bafta,

http://alegorie.wordpress.com
Blog cu drag despre Hrana Vie. A sti sa fii in timpuri ce nu mai au rabdare.

#15 alice07

alice07

    Bucataras

  • Membri
  • 54 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Pitesti

Postat 21 September 2010 - 10:34 PM

CITAT(Charlies @ Sep 17 2010, 10:14 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Alice ma bucur ca ti-am fost de folos. Te rog arunca o privire pe blogul meu. Am un articol intreg pe tema asta. In mare ai mentionat toti pasii... Folosesc Otet.. cumparat din Kaufland.. e ceva unguresc de mere : Almaecet.. costa cam 3 lei 0.5 l. Nu inteleg de ce iti iese sfaramicioasa. O pui la presat ? Branzica ? Cat o ti la fermentat dupa ce pui otetul ? Tot asa amestec si eu un lapte in timp ce cu cealalta mana torn canita de Otet. Apoi las focul pe foarte mic si las asa cam 10 - 15 min fara sa ma ating de oala. Pe urma pun toata compozitia in sita acoperita cu tifon. Zerul il arunc iar branzica din sita o presez bine cu greutate. Iese cam de consistenta feta.. destul de tare.

Bafta,


Well, hello again! cum sa-ti spun, draguta bloggeritza? cand am inceput sa caut retete pt tofu, dintre toate, m-am oprit chiar pe blogul tau! Adica te stiam dinainte de a te descoperi si aici. Imi face deosebita placere sa te regasesc si aici, pt mai aveam unele nelamuriri. Asadar, m-am inspirat din reteta ta. Si ca sa raspund celor de mai sus, o sa-ti spun cum am facut eu: am fiert laptele si apoi am pus Otet, am amestecat si am inchis focul, dupa care am lasat sa se odihneasca si apoi am turnat toata compozitia in sita si tifon... am presat... deci nu prea imi dau seama unde gresesc. Si scuze de off-topic, dar iti citisem cateva articole de pe blog inainte ca tu sa mi-l recomanzi.
Data viitoare cand mai vreau sa fac tofu, o sa fiu mai atenta. Numai bine, Alina

Editat de alice07, 21 September 2010 - 10:35 PM.


#16 Roxana.

Roxana.

    Peculiar State of Mind

  • Membri
  • 6115 posturi
  • Gender:Female
  • Location:here and there

Postat 21 September 2010 - 11:59 PM

QUOTE(Charlies @ Sep 17 2010, 03:14 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Te rog arunca o privire pe blogul meu. Am un articol intreg pe tema asta.


te-as ruga sa fii mai discreta cu invitatia catre blogul tau, de data asta esti iertata pentru incalcarea regulamentului, data viitoare nu mai pot trece cu vederea banned.gif

#17 Charlies

Charlies

    micro Bucatar

  • Membri
  • 15 posturi

Postat 24 September 2010 - 10:50 AM

QUOTE(Roxana. @ Sep 22 2010, 12:59 AM) <{POST_SNAPBACK}>
te-as ruga sa fii mai discreta cu invitatia catre blogul tau, de data asta esti iertata pentru incalcarea regulamentului, data viitoare nu mai pot trece cu vederea banned.gif


peace.gif Multumesc pentru ingaduinta. Am sa fiu mult mai atenta. Imi pare rau.

Ramona
http://alegorie.wordpress.com
Blog cu drag despre Hrana Vie. A sti sa fii in timpuri ce nu mai au rabdare.

#18 hcn

hcn

    micro Bucatar

  • Membri
  • 43 posturi
  • Location:Valea Crisului Alb

Postat 15 October 2010 - 02:26 PM

am facut si eu tofu aseara, a fost ceva de lucru, dar la final mi-a iesit ceva bun. Am folosit Otet si s-a intarit fara probleme. Azi voi incerca sa fac cate ceva cu okara, am citi cateva informatii si abia astept sa le pun in practica.

#19 Misha

Misha

    Master of disaster

  • Membri
  • 2221 posturi
  • Gender:Female
  • Location:tasha's world
  • Interests:foto<br />pictura<br />desen liber<br />confectionare de bijuterii<br />

Postat 30 November 2010 - 10:02 PM

fetelor am si eu cateva intrebari
vreau si eu sa fac tofu
si varianta cu Otet mi se pare cea mai "de-a casei" ,,,,daaarrr....nu iese acru si cu gust de Otet??????

#20 adrianchelupop

adrianchelupop

    micro Bucatar

  • Membri
  • 1 posturi

Postat 12 November 2012 - 01:39 PM

Salutare, interesante chestii sunt pe aici. Sunt un utilizator nou .. si consum si eu tofu, dar mam apucat de facut si am tot inclusiv masina de facut lapte( direct din china comandata) Dar eu am ceva solid de culoare incolora, ce se poate folosi ca si coagulant, dar ideea e ca nu stiu cum sa il prepar cate grame de chestie de aia la cati litrii de apa, daca stie cineva as fii recunoscator. Cred ca e sulfat de calciu .... dar nu sunt sigur. Ca am vazut ca niggari are culoare alba si acesta bate catre incolor.



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi