Sari la conținut

Poză

Retete cu vinete


158 răspunsuri la acest topic

#1 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 13 July 2004 - 08:12 AM

Vorbind cu Elena din Brasov care ma intreba ce sa mai faca cu vinetele m-am gindit sa deschid acest subiect.

Ultima data cind le-am facut umplute am procedat astfel:

Am folosit niste vinete un pic mai diferite fata de cele care erau in Ro, nu stiu daca acum sunt si acolo, sunt mai scurte si mai bombate si coaja este un pic mai deschisa si mai mov. Am spalat bine vinetele si le-am taiat in patru pe lungime, am scos miezul din fiecare parte astfel obtinuta si apoi am trecut bucatile ramase prin faina si le-am prajit in putin ulei cite vreo 5 minute pe fiecare parte. Apoi le-am scos si le-am pus pe hirtie absorbanta. In uleiul ramas in tigaie am pus un catel de usturoi si miezul de la vinete taiat bucatele cu masline fara simburi si cu capperi (astia nu stiu sa ti-i traduc, s-a mai vorbit pe aici dar cum probabil nu o sa ii gasesti ii eliminam din start, ok?) si cu rosii din alea micute cit ciresele (din nou probabil nu o sa ai dintr-astea asa ca poti pune foarte bine rosii curatate de coaja si de seminte si taiate bucatele). Am prajit totul in tigaie 10 minute. Apoi am pus bucatile de vinete intr-o forma care mergea la cuptor, am pus umplutura in ele si am pus la cuptor la foc potrivit spre mare (adica 200°C) pentru 15 minute, mai mult sa se incalzeasca bine ca de copt era copt totul.

Eu nu suport lucrurile prajite prea mult, sau in care se vede uleiul cum zace asa ca eram destul de sceptica, am incercat sa scurg cit mai bine uleiul atit din umplutura cit si din vinete dar sa stii ca rezultatul a fost excelent, eu le-am mincat si reci si erau foarte bune. Probabil faptul ca eu le-am prajit cu cit mai putin ulei posibil si ca le-am tinut putin timp a facut sa nu fie foarte grase, nu stiu dar mie personal mi-au placut foarte mult asa ca daca vrei sa incerci……..

#2 Danieluta

Danieluta

    Captain Cook

  • Membri
  • 426 posturi

Postat 13 July 2004 - 08:18 AM

POZA la asa o bunatate nu ai?Ca pare super buna,deja mi s-a facut pofta citind..... laugh.gif

#3 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 13 July 2004 - 08:31 AM

No icon_cry.gif o fost asa de bune ca n-am apucat laugh.gif

#4 Buburuza

Buburuza

    Big Chef

  • Membri
  • 583 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 13 July 2004 - 08:31 AM

Dupa cum spuneai tu, Adriana: sa ne punem imaginatia la treaba!

Uite, eu am umplut vinetele cu branza slaba de vaci amestecata cu telemea de oaie (e mai tare si am putut s-o rad) + 1ou + cu mult marar tocat. Apoi le-am pus la cuptor, la foc mediu, si cand erau aproape gata (se ingalbeneste frumos branza pe deasupra) am turnat sosul de rosii si le-am mai lasat la cuptor 5 minute la foc iute.

Reci sunt foarte bune si foarte racoroase, mai ales pe caldurile astea...

#5 IANA

IANA

    Captain Cook

  • Membri
  • 232 posturi
  • Location:Cluj-Napoca (Cluj)

Postat 13 July 2004 - 08:53 AM

Vin si eu cu o reteta cu vinete. Se aleg vinete mai mici si mai subtiri pe care le curatam, apoi le punem in apa sarata la fiert. Cind s-au inmuiat se scot intr-o strecuratoare si le lasam sa se scurga bine si sa se raceasca. Separat se face putina maioneza care se dilueaza cu mult iaurt, si dupa gust in acest sos se pune ceapa taiata marunt sau usturoi pisat. Se pun vinetele intr-un vas, fara a se zdrobi si se toarna apoi sosul ca sa le acopere. Se presara peste ele patrunjel verde taiat marunt. Inainte de servire se lasa 2-3 ore sa intre bine gustul in vinete.

#6 IANA

IANA

    Captain Cook

  • Membri
  • 232 posturi
  • Location:Cluj-Napoca (Cluj)

Postat 13 July 2004 - 09:02 AM

Si alta reteta.

Se taie felii de 0,5 cm vinata pe lung. Se sareaza si pipereaza si se lasa apoi sa se scurga putin. Se prajeste in ulei putin sa se inmoaie si se lasa pe hirtie absorbanta la scurs. Pe fiecare felie se presara apoi cascaval, se pune o bucatica de ardei si se ruleaza. Se pun intr-o tava, se dau la cuptor 10 minute si se servesc apoi linga paste cu sos de rosii cu putin usturoi.

#7 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 13 July 2004 - 09:25 AM

Mai obisnuiesc sa le fac astfel:

le tai felii si le fac pe gratarul de pe aragaza, apoi le pun intr-un vas alternind straturi de felii de vinete, usturoi taiat feliute subtiri, patrunjel si ulei.

Imagini atașate

  • 53783.jpg


#8 Elena Brasov

Elena Brasov

    Captain Cook

  • Membri
  • 447 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Brasov

Postat 13 July 2004 - 10:21 AM

Adriana, aseara n-am mai avut rabdare si m-am apucat sa umplu vinetele dupa capul meu si ce ce am avut prin casa. Si cum n-am avut ciuperci si nici ce branza sa pun din reteta lui Alexandru, am improvizat cu ce am avut. Am scobit vinetele, le-am lasat un pic cu sare, apoi le-am lasat intr-o sita. Miezul l-am calit cu 2 ardei copti, 2 rosii, 2 catei de usturoi, fara ceapa. Am umplut vinetele cu acest ameste si le-am dat la cuptor. Cand au fost aproape gata le-am pus cascaval ras deasupra si le-am mai lasat un pic. Au fost foarte bune.

Mai am doua in frigider, acum am sa incerc o reteta aceea cu paste.

#9 Cristina

Cristina

    Master of disaster

  • Membri
  • 3128 posturi
  • Gender:Female

Postat 13 July 2004 - 03:34 PM

Adriana iti dau eu o mina de ajutor si pun aici o poza de capperi si asta pentru sint superi buni ar fi pacat sa nu avem asa ceva in camaruta.

Sa ne spui daca este o diferenta la astea le spune zuccato ( o fi doar marca?)

Dar ele asa arata

Imagini atașate

  • 53884.gif


#10 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 13 July 2004 - 05:14 PM

E corect Cristina!

Zuccato e numai marca astora care pun conserve in Otet.

#11 Guest_Emil_*

Guest_Emil_*
  • Guests

Postat 13 July 2004 - 06:56 PM

Maya-hu, maya-ha,

Vrei sa pleci da numa, numa iei....he he he

Nicu' tau mi-a adus aminte de melodia moldovenilor alora.

Si ce vrei sa spui ca nu-ti place ghiozdanelu' meu? Bine ca-l am in fatza si nu in spate...he he he he

#12 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 13 July 2004 - 07:13 PM

hey..vezi ca mie îmi plac moldovenii...



Nu am nimic împotriva ghiozdanului tau

si stii cum e ..fiecare cu ghiozdanu ' lui toothy9.gif
Maya's World .

#13 Guest_Emil_*

Guest_Emil_*
  • Guests

Postat 13 July 2004 - 07:16 PM

QUOTE(MAYA)
hey..vezi ca mie îmi plac moldovenii...



Nu am nimic împotriva ghiozdanului tau

si stii cum e ..fiecare cu ghiozdanu ' lui :toothy7:


Ai si tu ghiozdanel? Hai sa ne masuram in ghiozdane sa vedem care pe care. icon_bounce.gif

Si mie imi plac moldovenii.

#14 Guest_Anonymous_*

Guest_Anonymous_*
  • Guests

Postat 13 July 2004 - 08:40 PM

Duminica am cumparat vinete frumoase de la suedezi, asa ca tu nu mai gasesti, Emil! tongue3.gif Le-am copt la grill si acum stau la scurs; miine salata de vinete... devin. smiliecheeburga.gif

#15 Guest_Emil_*

Guest_Emil_*
  • Guests

Postat 13 July 2004 - 08:51 PM

Duminica am cumparat vinete frumoase de la suedezi, asa ca tu nu mai gasesti, Emil! tongue3.gif Le-am copt la grill si acum stau la scurs; miine salata de vinete... devin. smiliecheeburga.gif


Cum era vorba aia? Toate drumurile duc la Oslo (poate nu la Oslo dar in Norvegia p-aproape) Zici ca ne bagi o invitatie sa venim la tine sa ne bagam coltii vampiresti in vinetele alea suculente?

#16 Juliana

Juliana

    Bucataras

  • Membri
  • 52 posturi

Postat 13 July 2004 - 09:01 PM

Am si eu o reteta cu vinete care imi place foarte mult.



Vinete cu nuca



4 vinete medii, 4 ardei, 1 pahar cu nuca macinata, o legatura de patrunjel, 2 catei de usturoi, 250 g iaurt



Se pregatesc vinetele ca pentru salata de vinete clasica. Se coc si ardeii. Se curata si se toaca marunt. Se amesteca vinetele tocate cu ardeiul tocat, cu nuca macinata si cu usturoiul strivit ca pentru mujdei. La sfarsit se adauga si iaurtul. Combinatia poate ca pare ciudata, dar e delicioasa. Nuca macinata absoarbe oarecum iaurtul, asa ca in final salata nu e chiar atat de fluida dupa cum te-ai astepta. Se decoreaza cu patrunjelul tocat marunt.

#17 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 13 July 2004 - 09:04 PM

suna interesant..într-adevar o combinatie ciudata( pt mine) nuca cu vinete si ardei.Dar o sa încerc de curiozitate.o sa revin smile.gif
Maya's World .

#18 Juliana

Juliana

    Bucataras

  • Membri
  • 52 posturi

Postat 13 July 2004 - 09:07 PM

Am emotii Maya icon_redface.gif . Sper sa-ti placa. Gustul de nuca nu se simte distinct. Am niste prieteni care se topesc dupa reteta asta. Nu mai stiu de unde am invatat-o, dar cred ca e totusi de pe undeva din bucataria arabeasca.

#19 Guest_Emil_*

Guest_Emil_*
  • Guests

Postat 13 July 2004 - 09:09 PM

Mie imi plac vinetele asa cum le-a lasat Dumnezeu. Si cum le facea mama in Romania. Nu arabesti, vietnameze sau turkmenistane.

#20 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 13 July 2004 - 09:09 PM

???? de ce ai emotii?? mai am o întreabre,Nu se condimenteaza cu nimic altceva?? sare..piper...
Maya's World .



Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi