Sari la conținut

Poză

Salate de hrean


7 răspunsuri la acest topic

#1 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 19 August 2004 - 10:09 PM

o reteta simpla si buna..cui îi place smile.gif

1 radacina de hrean
sare,otet dupa gust
piper(fac.-pt cei care la place mai picant/iute)

Înainte de preparare se tine hreanul în apa rece vreo 1-2 ore se curata de coaja si se rade pe razatoare(fin).se adauga sarea si otetul dupa gust si s elasa la rece pîna se serveste.


o alta reteta de salata de hrean cu smîntîna

200g hrean ras pe razatoare fina
200g smîntîna
sare dupa gust
piper dupa gust
zahar/zaharina(fac.) nemtii manînca mai dulceag..si folosesc zahar sau zaharina la aceasta reteta

Hreanul se da pe razatoare,pe partea cea mai fina,se adauga sarea ,smîntîna si piperul si se ameste ca bine.Cine doreste mai dulceag,adauga zahar dupa gust smile.gif
Se poate consuma cu orice friptura-cu friptura de pui îmi place mie smile.gif
Maya's World .

#2 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 23 August 2004 - 05:35 PM

Tata era cel insarcinat cu datul de razatoare al hreanului, se inchidea saracul in balcon si il dadea pe razatoare dupa care isi lasa un pic asa pur si pe celalalt il amesteca cu sfecla rosie data si ea pe razatoare. O serveau de obicei impreuna cu friptura, eu nu prea il agreez si Stefano nici atit din cauza iutelii.
Aici se maninca la Trieste in sandwichurile cu jambon cald.

#3 tuti_suhan

tuti_suhan

    Captain Cook

  • Membri
  • 329 posturi
  • Location:Curtea de Arges (Arges)

Postat 24 August 2004 - 02:49 PM

O sa va dezvalui un secret (poate ca-l stiti).Pentru ca hreanul este foarte "piscacios"la ochi,eu leg o punga de plastic la exteriorul masinii de tocat carne si dau hreanul prin masina>Nu mai ustura asa la ochi,decat atunci cand il prepari.
"Nu vedem lucrurile asa cum sunt ci asa cum suntem"(ANAIS NIN)

#4 Elena Brasov

Elena Brasov

    Captain Cook

  • Membri
  • 447 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Brasov

Postat 25 August 2004 - 08:50 AM

O sa va dezvalui un secret (poate ca-l stiti).Pentru ca hreanul este foarte "piscacios"la ochi,eu leg o punga de plastic la exteriorul masinii de tocat carne si dau hreanul prin masina>Nu mai ustura asa la ochi,decat atunci cand il prepari.



Buna ideea cu masina de tocat, am sa incerc si eu. Noi mancam hreanul (cu smantana) cu friptura de miel de Paste sau la salata de sfecla rosie iarna.

#5 Iubita

Iubita

    Big Chef

  • Membri
  • 819 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 26 August 2004 - 09:21 AM

Dar nu se strica masina de tocat ? Chiar toaca hreanul ala asa fibros cum este ? Nu-mi imaginez dar poate incerc.

#6 Vulpizza

Vulpizza

    Captain Cook

  • Membri
  • 264 posturi
  • Gender:Female
  • Location:London

Postat 07 October 2004 - 11:51 PM

Mie-mi place f mult hreanul, dar nu stiu sa-l prepar. Erau niste borcanele micute in Ro., destul de scumpe, dar excelente. Stiu ca am mancat undeva unul bun, dar nu am de unde sa-l mai iau.. era dulceag, arata ca o pasta si cred ca avea miere si nu era iute sa-ti desfunde nasul. Era facut in casa.
Vreo idee careva? icon_frown.gif
"Dupa mine potopul"

#7 Marika

Marika

    Bucataras

  • Membri
  • 80 posturi
  • Location:Quebec Ville

Postat 10 December 2004 - 06:36 PM

Si ca sa fiu consecventa cu ceea ce am mai spus despre fructe si legume ... incercati sa amestecati hreanul cu mar , date pe razatoarea fina . Are un gust deosebit si nici nu mai este asa de iute . Sigur ca pe langa mar si hrean , mai trebuie sa puneti sare , zeama de lamaie , un pic de piper si o lingura -doua de maioneza sau smantana ,dupa preferinta si in functie de cantitatile pe care le preparati.
O zi buna !

#8 n_puiu

n_puiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 5562 posturi
  • Location:Dîn Corleone

Postat 14 December 2004 - 09:04 AM

Vulpizza:

Daca vrei sa nu mai aiba mirosul intepator, se opareste.
Ca sa-l faci pasta, se rade si apoi se zdrobeste in piulita.



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi