Sari la conținut

Poză

vreau o reteta de castraveti acri


13 răspunsuri la acest topic

#1 Yandira

Yandira

    Master of disaster

  • Membri
  • 3336 posturi
  • Location:Mexic
  • Interests:calatorii, mancaruri exotice, politica, dansul

Postat 24 February 2005 - 07:14 PM

scrieti-mi si mie o reteta de muraturi care sa nu aib multa sare si nici foarte acri. Nu imi place nimic sarat. Mai bine zis as vrea castraveti in otet, dar sa nu iasa asa de acri incat sa mi se albeasca buzele!!!!! Imi place acru dar m-am cam dezobisnuit de foarte acru. Adica in limitele unei acreli care totusi sa permita procesul de murare. Parca aceia care se fac la soare nu ies prea acri, nu? Dar au oare sare?

#2 Ria

Ria

    Captain Cook

  • Membri
  • 344 posturi
  • Gender:Female

Postat 24 February 2005 - 08:14 PM

Buna Yandira!

Iata o reteta de castraveti murati bulgaresti pe care eu o faceam in Ro toamna.

Sa stii ca are sare, dar poti sa mai modifici si sa pui mai putin decat spune reteta (oricum, zaharu taie din gustul de sarat si din puterea otetului dar nu ii face dulci).

Pentru fiecare borcan de 800 g se pun:

o lingurã sare, 2 linguri zahãr, oþet pânã la dunga borcanului (un deget), o ceapã micuta tãiatã in patru, boabe de muºtar, castraveþi mici, alte condimente.

Se fierb în bain-marie pânã începe sã fiarbã apa (1-2 minute dupa ce incepe sa clocoteasca) apoi se þin în pat cald pana a doua zi.

Astept cu interes parerea ta ... in caz ca te decizi sa o incerci.

Numai bine!


#3 Yandira

Yandira

    Master of disaster

  • Membri
  • 3336 posturi
  • Location:Mexic
  • Interests:calatorii, mancaruri exotice, politica, dansul

Postat 24 February 2005 - 08:55 PM

Mersi mult. Trebuie sa fac acum cat am pofta caci au aparut castraveciori mici. Aici sant trufandale, nu se obisnuiesc si nimeni nu ii cumpara. Cei normali costa 35 centi americani/ l Kg, iar astia mititei costa 4 dolari. O sa incerc sa pun jumate din sare, sa vad daca se mureaza. Dar as vrea sa stiu si cum se fac cei care se mureaza singuri la soare. Sau nu erau singuri?

#4 SIMONA.B

SIMONA.B

    Master of disaster

  • Membri
  • 3262 posturi
  • Gender:Female
  • Location:INDIANA
  • Interests:fotografie si mancare :D

Postat 24 February 2005 - 09:27 PM

Am si eu una! Fara otet si e cam dupa gust!!!! Umpli borcanul cu castraveti si apoi il umpli cu apa, aceasta cantitate de apa o pui la foc cu sare (eu puneam cam 1 lingura la litru)da' sa nu fie cu iod, boabe de piper, seminte de mustar, cimbru, marar, hrean(daca pui hrean or sa stea crocanti), etc. O lasi sa fiarba 2 minute. O rastorni peste castraveti. A doua zi scoti apa si o fierbi din nou, iar o torni peste castraveti. A treia zi la fel dar va trebui sa ai grija ca se modifica volumul castravetilor ca or sa fie mai putini !!!!!! Se leaga borcanul si il pui in camara. Cam in o luna sunt murati. La cei pusi la soare se face cam la fel dar nu repeti operatia cu apa de trei ori. Sarea totusi e necesara, pentru conserva, dar daca vrei sa-i mananci acum poti pune mai putina. Cu timpul gustul de sare se inteteste si castraveti sunt tot mai acri.

#5 Yandira

Yandira

    Master of disaster

  • Membri
  • 3336 posturi
  • Location:Mexic
  • Interests:calatorii, mancaruri exotice, politica, dansul

Postat 24 February 2005 - 09:55 PM

Asta vreau, sa devina tot mai acri nu tot mai sarati. Aici se gasesc castraveti acri dar nu sant exagerat de sarati. Si nu prea acri. Iar majoritatea au mult zahar, pentru ca ii fac fabrici evreiesti. O sa incerc si pe a ta. Mersi.

#6 LENUKA

LENUKA

    micro Bucatar

  • Membri
  • 12 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Pe alocuri

Postat 25 February 2005 - 08:44 PM

Eu pregãtesc urmãtoarea reþetã de "castraveþi în oþet ".

Se spalã castraveþii, se taie rondele ºi se pun în borcane de 800 g. împreunã cu 2-3 rondele de morcovi, 2-3 solzi de ceapã, 6 boabe de piper, câteva crenguþe de mãrar, 1 1/2 linguriþe de sare mare, 1 1/2 linguriþe de zahãr, 6 linguri de oþet. Peste toate se pune apã sã se umple bocanul. Se capseazã ºi se fierb la bain-marie timp de 10 min. de când clocoteºte apa.
Înainte de a dãrâma ceva, trebuie sã fii sigur cã vei putea clãdi altceva mai bun. - PLUTARH

#7 Yandira

Yandira

    Master of disaster

  • Membri
  • 3336 posturi
  • Location:Mexic
  • Interests:calatorii, mancaruri exotice, politica, dansul

Postat 25 February 2005 - 08:53 PM

Pai vad ca la retete variaza cantitatea de sare si otet, fapt pentru care o sa incerc sa pun si mai putina sare si poate si mai putin otet si o sa le las insa mai mult timp. Ca sa se tot acreasca. O sa va scriu ce a iesit caci sambata dimineata voi intra in bucatarie.Mersi mult la toate.

#8 roxana anca

roxana anca

    Academic Chef

  • Membri
  • 1234 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 28 March 2005 - 03:03 PM

Sa ai grija sa nu folosesti sare iodata pentru ca strica muraturile.Poti folosi si hreanul ca radicina dar si frunza de hrean. De principiu eu pun la 1 de apa o lingura sare si un pahar de otet. Castravetii pe care ii pun in cursul verii ii pun asa: 1 limgura de sare la 1 litru de otet, hrean, un pic de oregano, 1-2 ardei iuti (functie de marimea borcanului - eu am unul la 5 litri), frunze de visin, il leg si il las in chiosc afara 3-4 zile iar apoi il pun la frigider. Imi ies de obicei extrordinari de buni.



Roxana Anca

#9 tinc mona 20640

tinc mona 20640

    Bucataras

  • Membri
  • 72 posturi
  • Location:Cluj-Napoca (Cluj)

Postat 30 March 2005 - 09:29 AM

In general la fel pun si eu castravetii, dar diferenta este ca eu pun si doi-trei catei de usturoi in fiecare borcan(800 gr.) si marar,cimbru.

La cei soriti , asa se spune pe la noi, poti sa-ti faci o apa cat de sarata vrei si poti sa pui cimbru,marar(daca ai verde e mai bine), le da un gust mai parfurmat.Nu trebuie sa legi borcanul,poti sa pui o farfurioara si la soare cu ei.Dupa trei-patru zile se pot manca, sa nu te sperii ca apa va fi putin tulbure.

#10 Yandira

Yandira

    Master of disaster

  • Membri
  • 3336 posturi
  • Location:Mexic
  • Interests:calatorii, mancaruri exotice, politica, dansul

Postat 31 March 2005 - 07:06 PM

Am si mancat borcanul pe care l-am pus. Era un galon. Nu au iesit grozavi, dar in dorul celor adevarati, i-am mancat cu placere. Dar au iesit...moi icon_eek.gif De aceea i-am amncat repede si am facut si o mancare de rulade de carne umplute cu castraveti caci nu mai stiam cum sa ii termin. Nu stiu care sare nu ar fi iodata caci aici orice sare de masa contine iod. Am pus sare marina caci stiu ca e mai sarata si am pus foarte putina caci nu vroiam sa iasa sarati. Nu inteleg de ce nu ies tari. Imi plac acri, dar nu sarati. Oare sarea i-ar intari mai bine?

#11 SIMONA.B

SIMONA.B

    Master of disaster

  • Membri
  • 3262 posturi
  • Gender:Female
  • Location:INDIANA
  • Interests:fotografie si mancare :D

Postat 31 March 2005 - 10:25 PM

In primul rand de la sare nu au ramas tari, nu se pune sare iodata , trebuie sa scrie pe pachetul de sare daca are iod sau nu si nu se poate sa nu gasesti fara iod, sa nu fie sare de masa. Si nu stiu daca le-ai pus hrean, acesta tine muraturile tari si cat mai mult mai bine conserva.

#12 Otti

Otti

    Otti

  • Membri
  • 3662 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Berlin

Postat 01 April 2005 - 04:03 PM

Nu inteleg de ce nu ies tari. Imi plac acri, dar nu sarati. Oare sarea i-ar intari mai bine?



Eu din umilele mele cunostinte stiu ca apa de la robinet contine clor ceea ce face ca muraturile sa se-nmoaie de aceea mai stiu ca muraturile se pun cu apa pura,ma refer de izvor sau fantana pt a nu se intampla acest lucru.

#13 SIMONA.B

SIMONA.B

    Master of disaster

  • Membri
  • 3262 posturi
  • Gender:Female
  • Location:INDIANA
  • Interests:fotografie si mancare :D

Postat 01 April 2005 - 04:06 PM

e drept, dar in reteta mea apa trebuia pusa fiarta si in clocote peste castraveti asa ca clorul a avut destul timp sa se evapore ! Altceva s-a intamplat.

#14 Yandira

Yandira

    Master of disaster

  • Membri
  • 3336 posturi
  • Location:Mexic
  • Interests:calatorii, mancaruri exotice, politica, dansul

Postat 01 April 2005 - 09:27 PM

Of fetelor, pai n-am hrean, n-am visin, si nici sare neiodata. Am in schimb 32 de grade de caldura si in Sonora au ajuns la 52 de grade!!!!!!!Dar exista o piata mare unde se vinde sare grunjoasa la kg. Nu stiu la ce serveste, dar o s-o cumpar. O sa incerc asa cum spuneti voi, cat despre apa, in Mexic apa e un mare negot si o mare porcarie. Iar de fantana si putz, pai doar fantana mea arteziana cu broscute din gradina icon_lol.gif icon_lol.gif Nu, glumesc, o sa pun apa plata din sticle. Cred ca vor fi castravetii cei mai munciti de pe lume. Pana atunci o sa-i mananc asa...pure cum imi ies, ca sant buni in dorul celorlalti. Am pus si seminte de mustar, am auzit ca intaresc si ele.



Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi