Sari la conținut

Poză

cea mai buna maioneza de post


15 răspunsuri la acest topic

#1 mitze katze

mitze katze

    Captain Cook

  • Membri
  • 235 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Romania, Ploiesti
  • Interests:bucatareala si decoratiuni, printre altele.....

Postat 05 December 2005 - 01:10 PM

In weekend am incercat o reteta de maioneza de post, care a iesit extraordinar. Reteta am citit-o cu mult timp in urma, cred ca in revista Practic in bucatarie, desi nu sunt foarte sigura.

Ingrediente:
2 linguri faina sau amidon
1/2 cana apa
mustar, zeama de lamaie
ulei

Se amesteca cele 2 linguri faina cu un pic de apa rece pana se desface bine.
Restul de apa se pune la fiert. Cand da in clocot se toarna amestecul de faina si apa rece si se amesteca la fel ca la o budinca. Se tine pe foc mic pana se ingroasa bine (nu dureaza mai mult de 1 minut). Se lasa la racit si cand e rece se amesteca cu mustar si zeama de lamaie, apoi se picura uleiul, ca la orice maioneza. Eu am picurat si un pic de sifon pentru ca dupa ce se incorporeaza uleiul devine foarte tare. Se potriveste de mustar si lamaie si se poate consuma imediat.

Mie mi s-a parut foarte buna, la gust si la consistenta e identica cu cea preparata cu oua. Oricum am reusit sa pacalesc toata familia, care si dupa ce le-am spus cu ce e de fapt facuta nu prea au crezut.
Si inca ceva. Mama mea are probleme cu ficatul si pana acum faceam maioneza cu ou dar la care adaugam mult cartof fiert ras, ca sa poata manca si ea. Cu reteta asta a mancat suficient de mult si nu a deranjat-o deloc.

#2 Buburuza

Buburuza

    Big Chef

  • Membri
  • 583 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 05 December 2005 - 02:00 PM

Multam' de reteta! Eu ma chinuiam sa prepar maioneza din pufuleti (cu mustar, zeama de lamaie si ulei) dar nu-mi placea ce iesea... asa o sa pot face si eu salata de boeuf fara boeuf icon_biggrin.gif
Stiu ca sunt prost. Dar cand ma uit in jur, prind curaj....

#3 mitze katze

mitze katze

    Captain Cook

  • Membri
  • 235 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Romania, Ploiesti
  • Interests:bucatareala si decoratiuni, printre altele.....

Postat 05 December 2005 - 03:24 PM

Cu multa placere. Sa stii ca e chiar foarte buna, nu am exagerat deloc si nici nu se compara cu alte maioneze de post, cum ar fi a ta cu pufuleti, cu piure de cartofi sau cu piure de fasole. Cred ca toata smecheria consta in faptul ca materia de baza nu are un gust propriu, pentru ca fiertura de apa si faina nici macar nu miroase. Asa ca tot ce se simte in maioneza este doar gustul celorlalte ingrediente, in special mustarul. Sper sa iti placa si spor la treaba.

#4 Neta

Neta

    Master of disaster

  • Membri
  • 2290 posturi
  • Location:In afara Romaniei si in Ea

Postat 06 December 2005 - 08:22 AM


AM O RETETA , NU O GASESC ACUM, DAR SE PUNE SI PUTIN SOFRAN CA SA-I DEA CULOARE GALBEN FRUMOASA icon_biggrin.gif
IPB Image

#5 Iubita

Iubita

    Big Chef

  • Membri
  • 819 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 06 December 2005 - 11:59 AM

Buburuza, incearca o maioneza facuta din cartof fiert, zdrobit cu furculita bine, cu mustar, zeama de lamaie...piper...e foarte buna.

#6 mitze katze

mitze katze

    Captain Cook

  • Membri
  • 235 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Romania, Ploiesti
  • Interests:bucatareala si decoratiuni, printre altele.....

Postat 06 December 2005 - 01:14 PM

Iubita, gusturile nu se discuta. icon_frown.gif eu tocmai de reteta asta spuneam ca nu mi-a placut deloc. Nu seamana la gust cu cea preparata cu ou si parca nici la consistenta. Sau poate nu am facut-o eu cum o faci tu.... desi din explicatii mi s-a parut ca nu e nici o diferenta. Poate o incerci si pe a mea si imi spui parerea ta (am inceput sa fac si rime icon_smile.gif ). Pupici

#7 Iubita

Iubita

    Big Chef

  • Membri
  • 819 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 06 December 2005 - 01:51 PM

As incerca-o pe a ta cu siguranta, dar nu tin post. Atunci am facut asa pt. ca aveam in vizita pe cineva " groaznic " de vegetarian, care pe langa carne nu manca nici un produs de origine animala.

#8 mitze katze

mitze katze

    Captain Cook

  • Membri
  • 235 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Romania, Ploiesti
  • Interests:bucatareala si decoratiuni, printre altele.....

Postat 09 December 2005 - 10:55 AM

Lasa, Iubita, ca nici eu nu tin post, dar am incercat reteta asta doar,asa, de amorul artei. Si putin din cauza ca pe 18 facem parastas bunicului meu si se zice ca mancarurile de dulce nu sunt primite.

#9 nicole c

nicole c

    Big Chef

  • Membri
  • 645 posturi
  • Gender:Female
  • Location:it

Postat 10 December 2005 - 02:16 AM

mitze katze am incercat-o eu insa...nu mi-a iesit sau poate nu mi-a placut mie dontknow.gif ce sa spun?
prima data am pus amidon,iar cand am pus amestecul ala facut din doua ling. amidon cu apa rece peste apa care dadea in clocot BangHead.gif
a iesit ceva,urat ca o gelatina,am continuat,am pus mustar si zeama de lamaie,ulei am crezut ca pot sa o salvez;da de unde,era si nasa fiului meu la mine si mi-a sugerat sa o arunc,ca degeaba consum bunatate de ulei de masline(chiar astazi il luasem cu 5,68€ un litru) asa ca am aruncat tot am luat-o de la capat,de data asta am pus faina,cred ca trebuia sa pun doua linguri cu varf(zic eu)caci a ramas cam subtirica,nu a mai iesit gelatinoasa data asta insa degeaba am continuat eu sa torn ulei(putin,cate putin,stiu)nici nu sa ingrosat,nici inmultit,nici...nimic
totusi am folosit-o la o "tentativa" de salata boeuf,spun asta deoarece era fara carne,ai mei(sot si cumnat)au mancat saracii de nevoie icon_smile.gif
cred ca reteta ta este buna,sunt eu cea gresita mad.gif

#10 mitze katze

mitze katze

    Captain Cook

  • Membri
  • 235 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Romania, Ploiesti
  • Interests:bucatareala si decoratiuni, printre altele.....

Postat 13 December 2005 - 01:45 PM

Nicole, imi pare rau ca nu ti-a iesit. Nu stiu ce sa spun, baza trebuie sa iasa ca o budinca, sau daca preferi, ca o mamaliga vartoasa. Eu am folosit faina pentru ca nu aveam amidon si mi s-a legat foarte bine. Cat despre ulei am vazut mai demult la o emisiune TV ca nu se foloseste cel de masline, pentru ca da o tenta verzuie maionezei. Eu oricum nu aveam in casa asa ceva, drept pentru care am folosit ulei de floarea soarelui. Ce nu am inteles insa este daca ai lasat bine la racit "budinca". A mea era aproape rece cand am amestecat-o cu celelalte ingrediente, mai intai cu mustarul apoi cu zeama de lamaie si la urma cu uleiul. Iar uleiul nu l-am pus putin cate putin, contrar asteptarilor, ci destul de mult o data, am amestecat bine si am mai pus de vreo doua ori. Am mai facut si a doua zi o serie, pentru ca nu mi-a ajuns si pentru decorat. Dupa aceeasi metoda si cu acelasi rezultat. Poate ai curaj si mai incerci o data.
Ce rau imi pare ca nu am aparat foto, ca sigur ai intelege mult mai bine decat din explicatiile mele intortocheate icon_frown.gif . Poate ma aude totusi Mosul..... eusa_pray.gif

#11 Monica

Monica

    Big Chef

  • Membri
  • 845 posturi
  • Location:Ploiesti (Prahova)

Postat 14 December 2005 - 02:19 PM

[eu am facut reteta ta, am si pus 2 poze cu ea la Retete inimagini, salate apetisante, a iesit fara probleme.Uleiul se adauga dupa racirea "budincai".

#12 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 15 December 2005 - 11:29 AM

si eu am facut-o si mi-a iesit buna. m-am chinuit putin la amestecatul pe foc a "budincii" si mi s-a umplut de cocoloase mad.gif da' am bagat mixeru' in ea (batu ala cu cutin in varf) si am rezolvat-o. totul bine si frumos pana a doua zi dimineata: cand deschide sotul borcanul sa-si unga pe paine..... deasupra plin de ulei. huh.gif da' nu era taiata, doar am amestecat-o si iar a fost totul bine.
concluzia: e buna!!!

#13 mitze katze

mitze katze

    Captain Cook

  • Membri
  • 235 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Romania, Ploiesti
  • Interests:bucatareala si decoratiuni, printre altele.....

Postat 15 December 2005 - 01:33 PM

Fetelor, ce ma bucur ca v-a iesit! Monica, multumesc mult de tot ca ai pus poze, asa e mult mai simplu. Pupici si spor la maioneza.

#14 duplanty

duplanty

    micro Bucatar

  • Membri
  • 1 posturi

Postat 01 August 2011 - 03:00 PM

BUna tuturor...si eu am incercat azi reteta cu maioneza de post si a iesit foarte buna...sa incercati ...chiar merita groupwave.gif ...multumim pentru reteta:*

#15 oanba1

oanba1

    micro Bucatar

  • Membri
  • 10 posturi

Postat 31 January 2012 - 02:17 PM

QUOTE(mitze katze @ Dec 5 2005, 11:10 AM) <{POST_SNAPBACK}>
In weekend am incercat o reteta de maioneza de post, care a iesit extraordinar. Reteta am citit-o cu mult timp in urma, cred ca in revista Practic in bucatarie, desi nu sunt foarte sigura.

Ingrediente:
2 linguri faina sau amidon
1/2 cana apa
mustar, zeama de lamaie
ulei


Multumesc de reteta,o sa o incerc si eu pt sora mea care este vegetariana.


#16 annys

annys

    micro Bucatar

  • Membri
  • 2 posturi

Postat 08 February 2015 - 03:44 PM

O maioneza buna de post: lapte de soia+1 lingurita mustar+zeama de lamaie. Agitate in shakerul de la tupperware cateva secunde si gata. Gust autentic de maioneza




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi