Sari la conținut

Poză

Pasta de zahar


644 răspunsuri la acest topic

#1 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 07 January 2007 - 11:12 PM

In sfirsit am facut pozele pas cu pas.
Aceasta e "reteta"
Pasta de zahar este facuta din zahar pudra in proportie de 450 de grame (atentie nu zahar tos facut pudra de voi in robot ci zahar pudra cumparat deoarece contine amidon care e indispensabil pentru reusita acestei paste) amestecat cu 30 ml apa, 5 gr gelatina, 50 gr glucoza.
Se pune gelatina in apa, se lasa sa se umfle, se pune pe foc ca sa se dizolve si se adauga glucoza. Nu trebuie sa fiarba, trebuie numai sa devina lichid.
Se amesteca apoi cu zaharul si se lucreaza ca un aluat, daca se lipeste se adauga zahar, daca e prea tare se adauga apa, se lucreaza ori cu zahar presarat mereu pe masa de lucru ori cu amidon, asta ca sa nu se lipeasca.
Se intinde cu sucitorul ca un aluat, cind incepeti sa faceti treaba asta trebuie sa nu va intrerupeti pentru ca pasta cum trece timpul cum se intareste si nu mai e maleabila.
Se pune apoi foaia peste tort. Stratul de deasupra poate sa fie uns cu o marmelata sau o gelatina calda ca sa fie lichida, astfel foaia se lipeste si nu aluneca.
Si peste foaia de pasta de zahar puneti ce vreti, ori floricele ori jucarele, friu liber fantaziei voastre.


Cum spuneam zaharul e important sa fie cumparat deja pudra pentru ca de exemplu asta pe care il folosesc eu cumparat de la Metro are 5% amidon in el.
01.JPG
Asta este aspectul glucozei, incolor si inodor, ca un sirop foarte gros. Aici sa intervina fetele care au inlocuit-o adica Otti cu mierea si Otilia cu energizantul, astfel suntem de folos si celor care nu gasesc glucoza sub forma asta.
02.jpg

Iar aici ingredientele:
- 5 gr de gelatina in foi pusa la inmuiat in apa
- 50 de grame de glucoza
- 450 de grame de zahar pudra
- esenta de vanilie
- in plus pentru ocazia asta colorant alimentar albastru, steluta care imi trebuia la decupat
03.jpg
Am pus pe foc mic glucoza (in care am pus un pic de esenta de vanilie) pina ce s-a topit si a devenit lichida, deci nu mai e groasa, atentie ca nu trebuie sa fiarba
04.jpg
Am pus in ea la dizolvat gelatina care se hidratase intre timp, aici gelatina ar trebui pusa in cei 30 de ml de apa si varsat apoi totul peste glucoza. Eu n-am facut asa si am facut rau pentru ca apoi a trebuit sa adaug citeva linguri de apa.
05.jpg
Astfel arata siropul obtinut
06.jpg
Se face apoi o gaura in zaharul praf si se varsa acest sirop
07.jpg
Eu operatia am facut-o cu robotul, daca e prea uscat cum mi s-a intimplat mie se adauga 2 linguri de apa daca e prea moale se adauga putin zahar, putin cite putin se fac aceste mici "ajustari"
08.JPG
Se pregateste locul de munca
09.JPG

#2 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 07 January 2007 - 11:27 PM

Trebuie sa se obtina o pasta ca aceasta:
10.jpg
In cazul de fata mie partea cea mai mare imi trebuia albastra asa ca am pus apoi colorantul peste restul de pasta si l-am repus in mixer.
Vreau sa spun ca eu prefer sa folosesc pentru coloratul pastei de zahar colorantii praf sau pasta, au in primul rind colori mai accentuate ca cei lichizi si in plus de asta nu mai trebuie umblat la cantitatea de zahar pentru ca daca adaugati coloranti lichizi trebuie sa mariti si cantitatea de zahar, dar sunt greu de gasit si aici asa ca fiecare poate sa faca cu ce poate si gaseste.
11.JPG
Si asta era partea de pasta colorata
12.jpg
Pasta colorata am intins-o intre foi de plastic, film transparent, pellicola sau cum s-o mai numi, n-am vrut sa folosesc zaharul praf sau amidonul ca sa ramina culoarea frumoasa
13.jpg
Si aici pus peste asa zisul tort care in cazul de fata era in forma de zucotto
14.jpg
Intre timp am intins-o si pe cea alba si mi-am taiat fisiile cu noul meu instrument superb pe care Mos Craciun mi l-a trimis taman din Canada, Anat pupic.gif merge perfect
15.jpg
Am taiat surplusul de pe zucotto
16.jpg
si astfel arata, nu-mi place pentru ca vroiam la baza sa ii fac un cordon impletit in doua, un snur alb si unul albastru, dar din nefericire nu mai aveam timp ca ma astepta soacra si a trebuit sa il las asa
17.jpg
Si asta e rezultatul final cu pupici Otiliei pentru ideea de decorare de aici
tortul Otiliei
18.jpg

#3 meLuce

meLuce

    Producator bilutze marca inregistrata

  • Membri
  • 5264 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iac-aciulea la beljica

Postat 07 January 2007 - 11:45 PM

Adriana, io una iti multumesc pt pozele pas cu pas, insa nu gasesc nici glucoza, si daca as inlocui, cum fac cu guma arabica pe care n-o gasesc nici pe aia??? sad.gif
Fan n_puiu!







#4 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 07 January 2007 - 11:47 PM

Glucoza a inlocuit-o Otti cu miere si Otilia cu energizant, tre sa apara ele pe aici sa povesteasca ce si cum.
Guma arabica ce treaba are cu subiectul asta?


#5 otilia gergely

otilia gergely

    Mamica de copii "turbo"

  • Membri
  • 1483 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Tg Mures

Postat 08 January 2007 - 12:49 AM

Adriana, ti-a iesit superb tortul. Felicitari. Cam asa culoare mi-ar fi placut si mie.
Referitor la pasta de zahar eu am facut-o cu un energizant ce se gaseste peste tot in comert (contine foarte multa glucoza) care este ca si mierea la consistenta. Am folosit exact 50g cum scrie in reteta.
Asa arata borcanul:

[attachmentid=77931]

[attachmentid=77932]

Adriana multumesc pentru procesul pas cu pas. Mai invat!!!!!!!!!

Mesajul cu energizantul de la tortul cu iaurt si visine se poate sterge daca crezi ca e cazul!
Multumesc!

Miniaturi atașate

  • e1.jpg
  • e2.jpg

"As dormi mai putin, dar as visa mai mult, intelegand ca pentru fiecare minut in care inchidem ochii, pierdem saizeci de secunde de lumina. As merge cand ceilati se opresc, m-as trezi cand ceilalti dorm.(...)Am invatat ca um om are dreptul sa se uite in jos la altul, doar atunci cand ar trebui sa-l ajute sa se ridice."
G.G. Marquez


Bucataria mea



Un vot pentru Robert - Click pe Gergely Robert

#6 meLuce

meLuce

    Producator bilutze marca inregistrata

  • Membri
  • 5264 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Iac-aciulea la beljica

Postat 08 January 2007 - 08:35 AM

(Adriana Nicoleta @ Jan 7 2007, 10:47 PM)  

Glucoza a inlocuit-o Otti cu miere si Otilia cu energizant, tre sa apara ele pe aici sa povesteasca ce si cum.
Guma arabica ce treaba are cu subiectul asta?



Scuze, nu stiu de ce, am avut senzatia ca am vazut intr-una din pozele tale, guma arabica. Oboseala..
Fan n_puiu!







#7 floricel

floricel

    Captain Cook

  • Membri
  • 424 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 08 January 2007 - 04:39 PM

multumesc si eu adriana pentru explicatiile pas cu pas; floare.gif eu am incercat alta reteta de pe culinar si a iesit o pasta cam moale; sper sa reusesc de data asta; vreau sa fac un tort frumos, sper, pentru ca pe 23 implineste un anisor fata mea;

#8 Lumiere

Lumiere

    Big Chef

  • Membri
  • 528 posturi

Postat 08 January 2007 - 05:57 PM

Adriana Nicoleta iti multumesc si eu ! floare.gif Tocmai azi am incercat si eu pasta de zahar ca sa vad cum se lucreaza , este minunata , dar nu am putut sa fac trandafiri frumosi . La intins foaie si decupat este superba si foarte alba , dar cu trandafirii mai am de exersat. Eu am facut-o cu miere in loc de glucoza.

#9 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 08 January 2007 - 06:03 PM

Eu am facut trandafiri din ea acu vreo 3 ani cred, se pot face dar trebuie dexteritate poate sau exercitiu.


#10 ciorogar iulia corina 447

ciorogar iulia corina 447

    Bucataras

  • Membri
  • 55 posturi
  • Location:Sebes (Alba)

Postat 08 January 2007 - 06:36 PM

Adriana, iti multumesc pentru aceasta minunata reteta! O folosesc de cand am citit-o si pentru acoperit tortul si pentru flori. Eu am folosit in loc de glucoza lichida, glucoza tableta (din aceea cu 1 lei/100g pentru romance) pe care am topit-o.Mi-a iesit perfecta intotdeauna si am facut si 3 torturi de mireasa acoperite cu pasta. Probleme am avut doar atunci cand am vrut sa o refolosesc ca s-a cam intarit. Am inmuiat-o cu microundele dar se intarea destul de repede. Eu personal, iti multumesc !
Corina

#11 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 08 January 2007 - 08:50 PM

Superb Corina, ma bucur mult ca ti-a fost de folos.
Cind se lucreaza cu ea, bucata care se "odihneste" trebuie invelita in film transparent ca sa nu se intareasca.
Eu de aia zic ca e usor si repede de facut si merita sa fie facuta pe moment si folosita.
In robot mai ales in citeva minute e gata.


#12 seima

seima

    Academic Chef

  • Membri
  • 1471 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Warsaw

Postat 09 January 2007 - 09:50 AM

Am mai invatat si eu ceva la faza coloranti. Voi cauta sa-mi iau ceva sub forma de pudra, poate reusesc sa dau o culoare mai intensa pastei.

Adriana, multumesc pentru pozele pas cu pas! floare.gif

#13 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 09 January 2007 - 10:09 AM

(seima @ Jan 9 2007, 08:50 AM)  

Adriana, multumesc pentru pozele pas cu pas! floare.gif

cu placere pupic.gif
astept sa vad ce frumuseti o sa faci cu ea

#14 Otti

Otti

    Otti

  • Membri
  • 3662 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Berlin

Postat 15 January 2007 - 05:48 PM

ups,cam tarzior ma prezint wink.gif ...eu am folosit la pasta, sirop caramel(altcineva parca era cu mierea da`nu mai stiu nici eu),esential e ca iese,iar energizant am vazut ca este si aici pe langa miere,de ex in Lidl poate gasesti si tu la tine Luciana....si o poza cu caramelul

Miniaturi atașate

  • bild_082.jpg

��Arriba! �Arriba! ��ndale! ��ndale!�
Viata-i grea zilele-s putine, daca poti traieste bine

#15 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 15 January 2007 - 07:31 PM

Ok Otti mersi frumos!

#16 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 15 January 2007 - 07:36 PM

Miere a folosit petunika,si pasta a fost super!
Maya's World .

#17 daveco

daveco

    Big Chef

  • Membri
  • 622 posturi
  • Location:Piatra Neamt

Postat 15 January 2007 - 09:20 PM

am folosit si eu miere.singurul lucru care nu mi-a placut dar n-a fost greu de depasiy a fost ca pastaera destul delipicioasa si trebuia lucrata cu zahar praf.cum am lucrat cu pasta in culoare deschisa nu prea a fost influentata culoarea.

#18 daveco

daveco

    Big Chef

  • Membri
  • 622 posturi
  • Location:Piatra Neamt

Postat 15 January 2007 - 09:23 PM

voiam sa mai intreb ceva.pasta cu lapte praf nu am incercat niciodata.voiam sa stiu daca se prelucreaza in foaiemai subtire .de exemplu mi-ar placea sa fac flori cu petale mai subtiri.

#19 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 15 January 2007 - 10:28 PM

S-a creat deja o mare confuzie intre pasta de zahar si pasta de lapte praf. Si din acest motiv am facut pozele si am explicat aici pe indelete.
Eu as zice macar aici sa nu le amestecam si sa continuam a vorbi despre pasta de zahar.

Iar cine a facut pasta cu lapte praf si are poze sa faca un mesaj in care sa explice cum se face si cum se lucreaza si asa sa fie clar pentru toata lumea ca daca nu o luam iar de la capat si nu se mai desluseste nimic.


#20 seima

seima

    Academic Chef

  • Membri
  • 1471 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Warsaw

Postat 16 January 2007 - 10:04 AM

(daveco @ Jan 15 2007, 07:23 PM)  

voiam sa mai intreb ceva.pasta cu lapte praf nu am incercat niciodata.voiam sa stiu daca se prelucreaza in foaiemai subtire .de exemplu mi-ar placea sa fac flori cu petale mai subtiri.


Daveco, pasta de zahar poate fi folosita la fel de bine pentru a modela flori. Comparativ cu pasta de lapte praf, florile din pasta de zahar au un alb imaculat si la fel, se poate intinde foarte subtire.
Floricelele din poza sunt facute din pasta de zahar postata mai sus de Adriana.

[attachmentid=79611]

Miniaturi atașate

  • trandafiri.jpg




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi