Sari la conținut

Poză

GLAZURA DIN FONDANT


44 răspunsuri la acest topic

#1 natasha

natasha

    Big Chef

  • Membri
  • 607 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Belgrad

Postat 29 May 2007 - 12:20 AM

Sper ca postez bine aici daca nu va rog sa mutati.
Glazura din fondant- este acea glazura care seamana cu ciocolata dar este altfel la gust
daca va amintiti amandinele, eclerele,broscutele...din RO
Avem nevoie de zahar (metoda asta pina la 1kg zahar)eu aici am pus 600-700g
punem zaharul intr-o cratita din aceea mai grea adaugam putina apa atit cit sa-l umezeasca
[attachmentid=103601]
[attachmentid=103602]
pregatim un vas cu apa rece o pensula obisnuita 1 lingura de miere si sucul de la o jumatate lamiie
[attachmentid=103603]
punem zaharul umezit sa fiarba
cind incepe sa fiarba se formeaza o spuma pe care o indepartam usor cu o lingura (nu se mesteca doar pe deasupra) iar peretii vasului ii spalam cu pensula inmuiata in apa(o scuturam putin nu cu multa apa)
[attachmentid=103604]
[attachmentid=103605]
[attachmentid=103606]
spumam de citeva ori pina spuma dispare si tot timpul spalam peretii vasului altfel se zahariseste
nu va speriati nu dureaza mult
se vierbe pina la proba de coarda(bagam lama unui cutit apoi luam intre degete si trebuie sa se intinda
ca un fir
[attachmentid=103607]
bagam o cratita mai larga in frigider sa fie rece (goala) de la inceput
am luat proba stingem aragazul si adaugam 1 lingura de miere (cine are glucoza este ideal eu aici nu gasesc) sau glucoza si sucul de lamiie si amestecam foarte usor sa se incorporeze
[attachmentid=103608]
asa arata
[attachmentid=103609]

Miniaturi atașate

  • 01010001.jpg
  • 01010004.jpg
  • 01010006.jpg
  • 01010009.jpg
  • 01010010.jpg
  • 01010013.jpg
  • 01010016.jpg
  • 01010018.jpg
  • 01010021.jpg


#2 natasha

natasha

    Big Chef

  • Membri
  • 607 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Belgrad

Postat 29 May 2007 - 12:40 AM

Pina la acest punct daca punem citeva bucatele marunte de unt deasupra(sa nu faca coaja) si o lasam sa se raceasca bine o putem folosi la crema aparel adica de amesteca cu unt spumat cacao arome putina cioco topita si avem crema de amandina asa cum era la cofetarie.
Mergem mai departe pt. glazura
Siropul obtinut fierbinte il mutam in cratita din frigide (racita) bagam micserul la viteza mai mare
[attachmentid=103610]
peste putin timp incepe sa se albeasca
[attachmentid=103611]
frecam in continuare(scuzati limbajul)pina se albeste de tot si se intareste(of cum ma exprim)
poza nu pre a reusit
[attachmentid=103612]
fondantul este gata
stropim un vas de sticla sau un borcan cu putina apa rece si asa il putem pastra mult si bine(eu il am mereu pt.cazuri de urgenta)
[attachmentid=103613]
[attachmentid=103614]
se va intari chiar foarte tare ca un bolovan nu va speriati asa trebuie
acest fondant se pune din nou pe foc cind avem nevoie devine ca ciocolata si daca se amesteca cu cacao+esenta rom+sirop de zahar ars avem glazura pt. amandine sau se amesteca cu ness avem glazura pt. ecler cu ness
sau cu colorant verde+fistic avem glazura pt. broscute(Alex cred ca tu intrebai de aceasta glazura)
la cofetarii se punea aroma in functie de culoare(verde-fistic, cacao-rom, galben-lamiie etc)dar puteti pune cum va place

Miniaturi atașate

  • 01010022.jpg
  • 01010024.jpg
  • 01010027.jpg
  • 01010028.jpg
  • 01010029.jpg


#3 natasha

natasha

    Big Chef

  • Membri
  • 607 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Belgrad

Postat 29 May 2007 - 12:57 AM

Mie mi-a ramas niste pasta din lapte praf de la niste floricele am amestecat-o cu nuca macinata,cacaosi esenta de rom si am facut fondante cu visine din visinata de fapt nu sint din visinata asa ar trebui dar nu am avut decit niste visine cu zahar puse lla borcan de anul trecut peste care am pus putin alcool au stat cam 30 min apoi le-am scurs bine le-am infofolit in pasta cu nuca (ca niste bilute)
[attachmentid=103616]
[attachmentid=103617]
[attachmentid=103618]
puteti face bilutele si din altceva trebuie doar sa fie o compozitie mai tare (ca la Rafaelo de ex) sau in loc de visine alune (mie i-mi plac cu visine) sau cum vreti
bilutele se dau prin zahar pudra(sa se lipeasca mai bine fondantul)


se pregateste o tava cu hirtie pt. copt si avem nevoie de o croseta care arata cam asa
[attachmentid=103620]
adica o sirma sau ce o fi mai tapana indoita la capat
ale mele sau indoit de tot saracele cit au muncit

Miniaturi atașate

  • 01010032.jpg
  • 01010036.jpg
  • 01010039.jpg
  • 01010041.jpg
  • 01010043.jpg


#4 natasha

natasha

    Big Chef

  • Membri
  • 607 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Belgrad

Postat 29 May 2007 - 01:05 AM

punem fondantul pe foc si cu o paleta de lemn amestecam ca la mamaliga pina se subtiaza(ca ciocolata)
daca este foarte gros adaugam putina putina apa
Il amestecam pina se infierbinta(daca punem paleta pe buze trebuie sa friga)
[attachmentid=103621]
apoi incepem za glasam bomboanele
bagam o biluta o tavalim prin fondantul fierbinte apoi cu croseta o scoatem si facem deasupra o coronita
(un rotund cu fondantul care se intinde ca un fir de ata)
[attachmentid=103622]
[attachmentid=103623]
[attachmentid=103624]

Miniaturi atașate

  • 01010051.jpg
  • 01010056.jpg
  • 01010057.jpg
  • 01010063.jpg


#5 natasha

natasha

    Big Chef

  • Membri
  • 607 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Belgrad

Postat 29 May 2007 - 01:15 AM

pregatim o tava cu hirtie pt. copt pe care presaram nuci prajite si macinate sau alune(eu am pus alune)
[attachmentid=103626]
punem ciocolata pe foc la topit (sau pe aburi cum stiti voi sau cum faceti de obicei)
[attachmentid=103627]
luam fondantele (uscate ) se desprind usor de pe hirtie si le dam prin ciocolata apoi le punem pe nuca pisata
[attachmentid=103628]
[attachmentid=103629]
[attachmentid=103630]
lasam sa se intareasca ciocolata si gata
[attachmentid=103632]
[attachmentid=103633]
stiu ca este multa vorbarie si pare complicat dar nu este
mi-a luat mai mult timp sa postez

Miniaturi atașate

  • 01010065.jpg
  • 01010067.jpg
  • 01010068.jpg
  • 01010069.jpg
  • 01010072.jpg
  • 01010076.jpg
  • 01010081.jpg


#6 L_37654

L_37654

    Captain Cook

  • Membri
  • 335 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 29 May 2007 - 06:52 AM

Toata admiratia si respectul pentru idee, indeminare si executie floare.gif icon_salut.gif

#7 defraga

defraga

    Academic Chef

  • Membri
  • 1337 posturi
  • Gender:Female
  • Location:urziceni-ialomita

Postat 29 May 2007 - 07:40 AM

Oau!!!!! floare.gif
Am notat reteta.... pupic.gif

#8 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 29 May 2007 - 07:49 AM

Natasha, eu il mut la Tehnici pentru ca mi se pare mai potrivit acolo, mai ales ca aveam si alte glazuri acolo.
Intrebarea mea: la inceput apa se pune cit sa acopere un pic zaharul?
Am sa il incerc si eu cind o sa am un picut de timp ca sa il am si eu la nevoie, mai ales ca n-are probleme cu conservarea.
Bombonelele tale seamana perfect cu fondantele pe care le facea o tanti. smile.gif

#9 adriano2007

adriano2007

    Bucataras

  • Membri
  • 59 posturi

Postat 29 May 2007 - 08:24 AM

Te rog sa imi spui daca acel''frecat'' nu te stoarce de puteri?Intreb pentru ca am facut o data dupa o retea de pe culinar si m-am jurat ca nu voi mai repeta aceasta''greseala'' in veci....merci mult

#10 seima

seima

    Academic Chef

  • Membri
  • 1471 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Warsaw

Postat 29 May 2007 - 08:37 AM

ioiiiiiiiiiiiiiiiii, Natasha, super bomboane, am notat tot! Multumesc mult!!!!

#11 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 29 May 2007 - 08:46 AM

Pai Natasha zice ca se freaca cu mixerul, in cel mai rau caz el e stors de oboseala laugh.gif
Stiu si eu ca trebuia frecat pe masa pina se albea, de aceea nu m-am incumetat nici eu sa il incerc dar asa ma atrage smile.gif

#12 Gabriela Carmen

Gabriela Carmen

    Master of disaster

  • Membri
  • 2280 posturi
  • Location:Hamburg

Postat 29 May 2007 - 08:55 AM


...glazura sta, in varianta cu cacao, merge si la tort?
...tot caut ceva care sa stea 'teapan' ceva timp..... poate chiar citeva ore, fara frigider.

#13 CristinaK

CristinaK

    Master of disaster

  • Membri
  • 1896 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Saitama-Japonia (Focsani)

Postat 29 May 2007 - 09:06 AM

Natasha, ti-au iesit asa de faine bomboanele... nici nu mai stiu de cand n-am mai mancat bomboane cu fondant eusa_think.gif ...numai cand ma gandesc ca mai sunt si cu visine rolleyes.gif ... sa stii ca ti-am si "papat" vreo doua wink.gif

#14 natasha

natasha

    Big Chef

  • Membri
  • 607 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Belgrad

Postat 29 May 2007 - 10:59 AM

(Adriana Nicoleta @ May 29 2007, 05:49 AM) Vezi post

Natasha, eu il mut la Tehnici pentru ca mi se pare mai potrivit acolo, mai ales ca aveam si alte glazuri acolo.
Intrebarea mea: la inceput apa se pune cit sa acopere un pic zaharul?
Am sa il incerc si eu cind o sa am un picut de timp ca sa il am si eu la nevoie, mai ales ca n-are probleme cu conservarea.
Bombonelele tale seamana perfect cu fondantele pe care le facea o tanti. smile.gif


OK Adriana muta unde vrei
la inceput pui apa nu sa acopere zaharul doar sa il umezeasca deci sa nu fie uscat
eu am pus cam o cescuta de cafea la vreo 700g

#15 natasha

natasha

    Big Chef

  • Membri
  • 607 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Belgrad

Postat 29 May 2007 - 11:03 AM

(adriano2007 @ May 29 2007, 06:24 AM) Vezi post

Te rog sa imi spui daca acel''frecat'' nu te stoarce de puteri?Intreb pentru ca am facut o data dupa o retea de pe culinar si m-am jurat ca nu voi mai repeta aceasta''greseala'' in veci....merci mult


pai am specificat cu micserul de aceea am spus ca aceasta metoda merge pina la 1 kg zahar pentru ca altfel cred ca ar fi greu pt. micser
eu cind fac cantitate mai mare il rastorn pe masa de marmura (se poate si pe ceva de inox) si atunci il frec cu o paleta de metal(din aia de zidarie nu stiu cum se numeste) dar este mai complicat asa

#16 natasha

natasha

    Big Chef

  • Membri
  • 607 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Belgrad

Postat 29 May 2007 - 11:06 AM

(Gabriela Carmen @ May 29 2007, 06:55 AM) Vezi post

...glazura sta, in varianta cu cacao, merge si la tort?
...tot caut ceva care sa stea 'teapan' ceva timp..... poate chiar citeva ore, fara frigider.


este prevazuta pt. prajituri mai marunte deci taiate bucati apoi glasate dar merge si pe tort (pui mai multa cacao) arata ca ciocolata

#17 natasha

natasha

    Big Chef

  • Membri
  • 607 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Belgrad

Postat 29 May 2007 - 11:09 AM

(CristinaK @ May 29 2007, 07:06 AM) Vezi post

Natasha, ti-au iesit asa de faine bomboanele... nici nu mai stiu de cand n-am mai mancat bomboane cu fondant eusa_think.gif ...numai cand ma gandesc ca mai sunt si cu visine rolleyes.gif ... sa stii ca ti-am si "papat" vreo doua wink.gif


au fost bune?
fara gluma sint delicioase

#18 Khali

Khali

    Big Chef

  • Membri
  • 651 posturi
  • Location:Penduland intre lumi

Postat 29 May 2007 - 11:20 AM

wow....neaparat trebuie sa incerc reteta ca am mai incercat de cateva ori si nu mi-a iesit cum am vrut....si vreau sa fac glazura asa cum au la cofetirie la amandine sau ecleruri

Merci frumos de reteta tongue.gif

#19 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 29 May 2007 - 11:28 AM

Multumesc frumos, Natasha.

#20 Simona E.

Simona E.

    Academic Chef

  • Membri
  • 1102 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 29 May 2007 - 12:53 PM

Wow Natasha, reteta de fondant e foarte faina, mi-ai facut pofta de amandine. Bomboanele arata si ele super. Mi-am salvat reteta, trebuie s-o probez cand am timp, mersi. floare.gif







Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi