Sari la conținut

Poză

Marshmallow Fondant


107 răspunsuri la acest topic

#61 al3xandra_miches

al3xandra_miches

    Bucataras

  • Membri
  • 184 posturi
  • Gender:Female
  • Location:spania

Postat 12 March 2009 - 01:45 AM

cand imbrac un tort in pasta asta de marshmallow trebuie sa ung tortul la fel ca la celelalte paste cu unt?

#62 Edi

Edi

    Master of disaster

  • Membri
  • 1814 posturi
  • Gender:Female
  • Location:or.Chisinau,Republica Moldova

Postat 12 March 2009 - 08:06 AM

am facut prima data pasta de marshmallow pw 5 martie si am incercat sa imbrac tortul fara sa-l ung si nu dorea sa se aranjeze frumos , am dat pasta la o parte si am uns tortul cu unt si mi sa primit, asa ca din propria experienta zic ca da trebuie uns inainte de a pune fondantul pe el

#63 taylor

taylor

    Captain Cook

  • Membri
  • 376 posturi
  • Gender:Female
  • Location:torino

Postat 12 March 2009 - 12:04 PM

eu intotdeauna ung tortul cu unt si apoi intind foaia de marshmallow .se lucreaza mult mai bine!
Taylor

#64 Luminis

Luminis

    Bucataras

  • Membri
  • 182 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Braila

Postat 21 March 2009 - 12:01 AM

Fetelor, sper sa ma primiti si pe mine in grupul vostru; va citesc de multisor, chiar daca nu am postat pana acum. Am facut si eu acum vreo doua saptamani mm fondant, mi-a iesit neasteptat de bine, am modelat niste floricele dar nu pot sa vi le arat pt ca s-au mancat inainte chiar de a ajunge pe vreun tort, am vreo doi soricei prin bucatatie ... si un sobolan mai mare... si nu scapa nimic, decat tinut sub cheie biggrin.gif .
Pentru ca mi-a ramas fondant, l-am ambalat bine in pungute si cutiute si le-am bagat la frigider (pasta verde) si in dulap (pasta roz). Acum, pentru ca maine implineste 9 ani un soricel (din aia doi din bucatarie), m-am gandit eu sa-i fac un tort trenulet (bine, acum poate ca am visat prea mult si nu mi-am mai vazut varful nasului, vedem maine ce iese, dupa ce-l montez) si hai sa imbrac vagoanele cu fondant din asta colorat. Problema mare... blink.gif pasta mea elastica si maleabila e acum aspra si sfaramicioasa sad.gif . Dati-mi, va rog, o solutie sa o repar sau, daca nu, ma fac de tot rasul pt ca de 2 saptamani ma dau mare cu trenuletul asta si soricelul meu s-a laudat la toti copiii din clasa ca n-a avut nimeni tort cum va avea el.
Si inca ceva, va rog: ma intreaba soricelul azi: mami, dar fumul cum il faci? ohmy.gif ca doar nu exista tren fara fum... Deci, ati facut vreuna tort cu fum?

#65 filip helga

filip helga

    Bucataras

  • Membri
  • 105 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Tarnaveni
  • Interests:Gatitul si coptul prajiturilor si a torturilor

Postat 21 March 2009 - 01:27 PM

Am promis zilele trecute lui Edi ca voi iesi din umbra si mi sa parut ca aici as putea pune poza cu primul meu tort inbracat in pasta de marshmallows.Este intradevar elastica si usor de intins.Singura problema e ca nu am reusit sa o sterg cu servetel umed,si a ramas petecoasa.Ma gandesc tura viitoare sa incerc sa o curat cu o pensula, pamatuf, ceva.Ce parere aveti? oricum mii de multumiri pt. reteta floare.gif
Tortul este o imitatie tongue.gif de-a lui lissa care este o artista,mersic mult floare.gif

Miniaturi atașate

  • Alex029.jpg
  • Alex030.jpg

Helga

#66 filip helga

filip helga

    Bucataras

  • Membri
  • 105 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Tarnaveni
  • Interests:Gatitul si coptul prajiturilor si a torturilor

Postat 21 March 2009 - 01:48 PM

CITAT(gvluminita @ Mar 21 2009, 01:01 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Fetelor, sper sa ma primiti si pe mine in grupul vostru; va citesc de multisor, chiar daca nu am postat pana acum. Am facut si eu acum vreo doua saptamani mm fondant, mi-a iesit neasteptat de bine, am modelat niste floricele dar nu pot sa vi le arat pt ca s-au mancat inainte chiar de a ajunge pe vreun tort, am vreo doi soricei prin bucatatie ... si un sobolan mai mare... si nu scapa nimic, decat tinut sub cheie biggrin.gif .
Pentru ca mi-a ramas fondant, l-am ambalat bine in pungute si cutiute si le-am bagat la frigider (pasta verde) si in dulap (pasta roz). Acum, pentru ca maine implineste 9 ani un soricel (din aia doi din bucatarie), m-am gandit eu sa-i fac un tort trenulet (bine, acum poate ca am visat prea mult si nu mi-am mai vazut varful nasului, vedem maine ce iese, dupa ce-l montez) si hai sa imbrac vagoanele cu fondant din asta colorat. Problema mare... blink.gif pasta mea elastica si maleabila e acum aspra si sfaramicioasa sad.gif . Dati-mi, va rog, o solutie sa o repar sau, daca nu, ma fac de tot rasul pt ca de 2 saptamani ma dau mare cu trenuletul asta si soricelul meu s-a laudat la toti copiii din clasa ca n-a avut nimeni tort cum va avea el.
Si inca ceva, va rog: ma intreaba soricelul azi: mami, dar fumul cum il faci? ohmy.gif ca doar nu exista tren fara fum... Deci, ati facut vreuna tort cu fum?

Draga Lumi, in legatura cu pasta sfaramicioasa si tare, parerea mea e sa incerci sa o bagi la micro. cate 30sec. pana se inmoaie putin, apoi o prelucrezi din nou,daca trebuie ii adaugi zahar pudra sau amidon. Eu asa am facut si totul a fost ok.


Daca am suparat pe cineva ca am dat un sfat in calitate de bucataras va rog sa ma scuzati si sa-mi spuneti. Promit ca nu voi mai intervenii in alte discutii eusa_naughty.gif floare.gif


Helga

#67 mon@

mon@

    Academic Chef

  • Membri
  • 1145 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Spania

Postat 21 March 2009 - 02:33 PM

CITAT(gvluminita @ Mar 21 2009, 12:01 AM) <{POST_SNAPBACK}>
. Problema mare... blink.gif pasta mea elastica si maleabila e acum aspra sfaramicioasa...

Luminita, framanta bine,bine pasta si isi va reveni. Bine ai venit floare.gif . Te asteptam la :Torturile noastre" cu tortuletul !


CITAT(filip helga @ Mar 21 2009, 01:48 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Daca am suparat pe cineva ca am dat un sfat in calitate de bucataras va rog sa ma scuzati si sa-mi spuneti. Promit ca nu voi mai intervenii in alte discutii eusa_naughty.gif floare.gif

Helga, draga mea, cum sa superi pe cineva ?? Sfaturile sunt mereu binevenite,indiferent daca vin din partea unui user cu 5 sau 5000 de mesaje postate smile.gif
Tare fain tort ! floare.gif



#68 Edi

Edi

    Master of disaster

  • Membri
  • 1814 posturi
  • Gender:Female
  • Location:or.Chisinau,Republica Moldova

Postat 21 March 2009 - 09:00 PM

QUOTE(filip helga @ Mar 21 2009, 01:27 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Am promis zilele trecute lui Edi ca voi iesi din umbra si mi sa parut ca aici as putea pune poza cu primul meu tort inbracat in pasta de marshmallows.Este intradevar elastica si usor de intins.Singura problema e ca nu am reusit sa o sterg cu servetel umed,si a ramas petecoasa.Ma gandesc tura viitoare sa incerc sa o curat cu o pensula, pamatuf, ceva.Ce parere aveti? oricum mii de multumiri pt. reteta floare.gif
Tortul este o imitatie tongue.gif de-a lui lissa care este o artista,mersic mult floare.gif



helga esti bravo , chiar trebuia sa iesi din umbra smile.gif , felicitari si ia o floare.gif din partea mea, o meriti din plin...
mie imi place cum ti-a iesit torta, si cred ca poti si mai mult, eu nu am avut curaj sa fac un tors intreg dar cred ca voi lua exemplu
(sotul a izis ca-ti da un 10, nu-ti da si plusul la el caci a zis ca astfel ai motivare sa ajungi mai departe)

#69 Luminis

Luminis

    Bucataras

  • Membri
  • 182 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Braila

Postat 21 March 2009 - 09:41 PM

Va multumesc pentru sfaturi, le-am urmat si iata ce-a iesit:
S8002995.JPG

Al doilea tort, l-am facut pentru maine, cand mai am niste musafiri intarziati:
S8002977.JPG

#70 filip helga

filip helga

    Bucataras

  • Membri
  • 105 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Tarnaveni
  • Interests:Gatitul si coptul prajiturilor si a torturilor

Postat 25 March 2009 - 10:30 AM

Edi, iti multumesc pt. incurajari icon_love.gif si promit sa revin cat de curind cu alte torturi.


Lumi, imi pare bine ca ti-au folosit sfaturile noastre. Tortul a iesit suuuper, ar fi fost pacat sa arunci pasta icon_love.gif .
Helga

#71 Miru

Miru

    Bucataras

  • Membri
  • 61 posturi
  • Gender:Female
  • Location:iasi

Postat 26 April 2009 - 11:21 AM

Am incercat si eu reteta de marshmallow fondant, pe primul tort facut de mine ever biggrin.gif
Cum trebuie sa fie pasta ? ...ca mie nu mi-a iesit prea elastica, si nu stiu daca asa trebuia, sau daca am gresit ceva wink.gif
Am reusit totusi sa invelesc tortul cu ea, desi a crapat putin. Oricum pentru primul tort, eu sunt foarte mandra biggrin.gif

tort_dan_culi.jpg

tort_24.03.2009_dan__2__culi.jpg

#72 alina-lili

alina-lili

    Fluturella culinarella

  • Membri
  • 3115 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...noi

Postat 26 April 2009 - 12:19 PM

Eu nu am lucrat pana acum cu pasta asta, da poate ca trebuia sa o framanti mai mult, sa fie mai elastica...in rest e foarte bine, mai ales ca zici ca e primul tort. Felicitari si la foarte multe! biggrin.gif

#73 Miru

Miru

    Bucataras

  • Membri
  • 61 posturi
  • Gender:Female
  • Location:iasi

Postat 26 April 2009 - 12:45 PM

CITAT(alina-lili @ Apr 26 2009, 01:19 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Eu nu am lucrat pana acum cu pasta asta, da poate ca trebuia sa o framanti mai mult, sa fie mai elastica...in rest e foarte bine, mai ales ca zici ca e primul tort. Felicitari si la foarte multe! biggrin.gif


Multumesc Alina-Lili , esti tare draguta, dar pe langa torturile tale, al meu e ratusca cea urata biggrin.gif
Am foarte multe de invatat de la voi, si urmatorul cu siguranta o sa fie mai frumos floare.gif

#74 alina-lili

alina-lili

    Fluturella culinarella

  • Membri
  • 3115 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...noi

Postat 26 April 2009 - 12:53 PM

CITAT(Miru @ Apr 26 2009, 01:45 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Multumesc Alina-Lili , esti tare draguta, dar pe langa torturile tale, al meu e ratusca cea urata biggrin.gif
Am foarte multe de invatat de la voi, si urmatorul cu siguranta o sa fie mai frumos floare.gif


Apai daca-i asa, si ale mele pe langa ale fetelor experimentate in ale torturitului, tot ratzuste urate sunt! laugh.gif
Daaaaar, daca-ti place intr-adevar ceea ce faci, o sa obtii rezultate din ce in ce mai bune. Eu zilele astea am implinit exact 1 an de la primul tort, an in care am facut tort cu orice ocazie posibila si imposibila, numai sa invat mereu sa fac ceva nou. tongue.gif Si zic eu ca am evoluat...si mai am de evoluat...

Deci...rabdare, rabdare, timp, pasine...si vei vedea ce iese! biggrin.gif

#75 anaiordan

anaiordan

    Bucataras

  • Membri
  • 133 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Greece-Syros-Ermoupoli

Postat 14 November 2009 - 11:11 PM

Buna fetelor!

Sper ca mai intra cineva pe aici din cand in cand biggrin.gif...si poate ma ajutati si pe mine....Aici eu in Grecia am reusit sa gasesc marshmallows de la Haribo care sunt foarte faine...dar pana sa apuc sa cumpar au disparut din super market....am mai vazut la o cofetarie, de unde am cumparat o data de curiozitate sa vad cum iese pasta, si a fost foarte faina....dar acolo nu mai au..si in plus erau din alea colorate...am fost ieri sa intreb daca mai au si mi-au zis ca aduc doar pe comanda si aduc o punga intreaga de aproximativ 1kg....si imi aduc doar albe daca vreau...chestia e ca mai mult ca sigur nu voi folosi un kg intreg la o pasta pentru un tort de dimenisuni normale....aveti idee cam care este perioada lor de valabiltate?? Sa stiu daca merita sa iau si ce mi ramane din marshmallow sa le pastrez pentru data viitoare...

Multumesc!
O seara placuta!

#76 taylor

taylor

    Captain Cook

  • Membri
  • 376 posturi
  • Gender:Female
  • Location:torino

Postat 25 November 2009 - 06:14 PM

sper sa-ti fiu de folos.am o punga de marshmallow in casa.m-am uitat si zice ca un an de zile.
Taylor

#77 anaiordan

anaiordan

    Bucataras

  • Membri
  • 133 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Greece-Syros-Ermoupoli

Postat 26 November 2009 - 02:05 PM

Multumesc mult!

Ar fi super fain sa reziste atat. O sa comand sa vad cum e...oricum o sa fac doua torturi de Craciun si Revelion asa ca asta e...vad ce iese.

Multumesc frumos inca o data!

#78 daniela catalina

daniela catalina

    Big Chef

  • Membri
  • 818 posturi
  • Gender:Female
  • Location:onesti

Postat 28 November 2009 - 04:14 PM

tocmai am imbracat un tort printesa cu pasta din `marshmaloaie` laugh.gif .se lucreaza super fain ,are si aroma-eu am luat cu capsuni.e mai elastic ,si pentru ca nu am avut prea multe (le-am halit cu copila) am intins de pasta si am facut-o suuuuubtire rau si nu s-a rupt!! deci de acum merg pe `mana` lor (pozze pun la torturile noastre ,da` cred ca maine abia

#79 miclescumirela

miclescumirela

    Bucataras

  • Membri
  • 86 posturi
  • Gender:Female
  • Location:prahova
  • Interests:fetita mea si prajiturile

Postat 23 January 2010 - 01:05 PM

Minunate tortulete aveti ,si eu folosesc pasta asta si imi place foarte mult
un tort printesa(primul cu aceasta pasta

By miclescumirela, shot with Canon PowerShot A450 at 2009-11-24
de ziua printesei mele(2 anisori)

By miclescumirela, shot with Canon PowerShot A450 at 2009-10-02
si altul tot atunci dar am avut si pasta de zahar(Adriana Nicoleta biggrin.gif

By miclescumirela, shot with HP Photosmart R740 at 2009-10-03

#80 iassmyna

iassmyna

    Big Chef

  • Membri
  • 721 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Capitala Europeana... Bucuresti ;)

Postat 10 February 2010 - 03:11 PM

Superbe creatii... Superbe !
Ma gandesc si eu sa incerc pasta... in aprilie, cand face piciul 3 ani. Bine, o s-o incerc si-nainte sa vaz ce si cum, dar nu stiu de unde sa iau coloranti d-astia de se mananca si nici amidon nu stiu sa folosesc ( hainu mai radeti ) !
Poate ma aude cineva si ma ajuta tongue.gif

In viata nu conteaza cat de tare lovesti ... conteaza cat de mult poti fi lovit si totusi sa te ridici ... cat de multe poti sa primesti si sa mai ai curajul sa te ridici.








Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi