Sari la conținut

Poză

Royal Icing


252 răspunsuri la acest topic

#1 dora_m

dora_m

    MINOS D'OROS

  • Membri
  • 2950 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti-Italia

Postat 30 January 2008 - 06:03 PM

Fiindca multe fete m-au intrebat ce este royal icing si cum se prepara m-am gandit sa deschid un topic nou...de fapt ma batea gandul...si tot stateam eu si bantuiam pe culi pana m-a "trezit" Adriana si-mi zice: "Fii tu draguta si explica undeva cum prepari icing-ul asta ca sa stie si fetele ce si cum"....si asa am ajuns la Tehnici, ustensile, ingrediente ca sa va povestesc despre royal icing-ul asta...

Acuma fetele din America stiu ca royal icing se prepara atat cu Meringue powder (care ar fi albus de ou deshidratat) si cu albus de ou proaspat...cum eu pe meleagurile astea unde-mi duc existenta Meringue powder n-am gasit (poate o fi ..dar eu n-am gasit) am facut mereu royal icing cu albus de ou proaspat...

deci sa incepem..

reteta folosita de mine in mod constant este:

2albusuri
330g zahar pudra (neaparat cumparat deoarece contine amidon)
sucul a 1/4-1/2 de lamaie (in functie de cat de acru vi se pare - mai gustati din cand in cand)


asadar ingredientele

royal_icing_139cookie.jpg

royal_icing_140cookie.jpg

albusurile separate...

royal_icing_141cookie.jpg

incepeti sa puneti zaharul dar nu tot deodata...in jur de 50g de fiecare data...

royal_icing_142cookie.jpg

Mixati....

royal_icing_143cookie.jpg

mai adaugati zahar...

royal_icing_145cookie.jpg

compozitia va incepe sa se ingroase...

royal_icing_146cookie.jpg

royal_icing_147cookie.jpg

adaugati sucul de lamaie dar nu tot odata...adica puneti putin mai adaugati zahar, Mixati bine si apoi mai adaugati iar suc....

royal_icing_148cookie.jpg

cand ati terminat de pus zaharul tot consistenta compozitiei este cam asa....

royal_icing_149cookie.jpg

royal_icing_150cookie.jpg

Procesul de mixare trebuie sa dureze cam 10minute...

Editat de dora_m, 30 January 2008 - 09:56 PM.


#2 dora_m

dora_m

    MINOS D'OROS

  • Membri
  • 2950 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti-Italia

Postat 30 January 2008 - 06:11 PM

Acum cu aceasta consistenta a royal icing-ului se pot face decoratiile direct pe tort...deci trebuie sa fie mai moale oarecum...

si se pot face decoratii de tot felul...pt inceput arat doar cateva urmand ca pe parcurs sa dezvoltam gama aplicatiilor...si aici va astept pe fiecare cu incercarile voastre... wink.gif biggrin.gif

cornelli lace

royal_icing_154cookie.jpg

royal_icing_155cookie.jpg

royal_icing_156cookie.jpg

ghirlande

royal_icing_157cookie.jpg

royal_icing_158cookie.jpg

frunzulite

royal_icing_160cookie.jpg

royal_icing_161cookie.jpg

#3 dora_m

dora_m

    MINOS D'OROS

  • Membri
  • 2950 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti-Italia

Postat 30 January 2008 - 06:24 PM

pt trandafiri si alte flori ce se fac separat deci nu direct pe tort compozitia trebuie sa fie mai tare...deci la acest punct eu incep a adauga zahar dupa...ochi...n-am cantarit niciodata...dar cred ca cel putin 100g zahar mai adaug in plus insa tot asa pus esalonat...

DAR...aveti grija si stati cu ochii mereu pe compozitie si urmariti-o cum i se schimba consistenta deoarece daca scapati prea mult zahar la un moment dat va veti trezi ca paletele mixerului nu se mai invart...asa de vascoasa devine compozitia...deci MAAAARREEEE ATENTIE !

royal_icing_151cookie.jpg

royal_icing_152cookie.jpg ù

deci cam asa ar trebui sa arate compozitia pt trandafiri

royal_icing_153cookie.jpg

se umple punguta de decorat

royal_icing_162cookie.jpg

royal_icing_163cookie.jpg

si incepem a face trandafirii...


numa' ca intre timp mi s-au terminat si bateriile la fotocamera si hartia de aluminiu...

asa ca revin mai tarziu cu explicatii si demonstratii...

am fugit la supermarket... biggrin.gif

Editat de dora_m, 31 January 2008 - 02:13 AM.


#4 Bolognese di Cluj

Bolognese di Cluj

    Master of disaster

  • Best romantic story teller
  • 2842 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe dinafara

Postat 30 January 2008 - 06:51 PM

Bine ca ma lasi aici cu okii-n-aising,fix pe cand incepusem sa iau notite biggrin.gif

#5 Carmen L

Carmen L

    Master of disaster

  • Membri
  • 2371 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 30 January 2008 - 07:48 PM

Tot aceasta compozitie se foloseste si la glazurarea fursecurilor de exemplu?

Mii de multumiri pentru explicatiile detaliate floare.gif
si Adrianei pt impulsionare floare.gif

Editat de Carmen L, 30 January 2008 - 09:54 PM.

IPB Image

#6 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 30 January 2008 - 08:18 PM

Multumesc frumos, acu n-am liniste pina nu ma joc si eu smile.gif

#7 Boariu Iuliana

Boariu Iuliana

    departe ff departe

  • Membri
  • 1227 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Medias -now Ireland

Postat 31 January 2008 - 12:28 AM

sad.gif unsure.gif ioi si tocmai cind ai ajuns la trandafiri...asa imi place tot ce faci.si sa sti ca m-ai ambitionat.am o pasiune pt decoratiile astea si nu am timp sa le fac.mai trebuie sa-mi procur sculele necesare,tot wilton vreau si eu.ti le-ai cump de pe ebay?ca eu numai acolo gasesc si nu-s ieftine deloc.o sa ma apuc de treaba cumva imi fac eu timp.dar cu torturile ce fac?ca de mincat nici nu se pune problema sa maninc saptaminal ca ajung ................. dry.gif
deci astept continuarea si merci mult de explicatii. floare.gif

Editat de Boariu Iuliana, 31 January 2008 - 12:30 AM.


#8 Bianca-21

Bianca-21

    Master of disaster

  • Membri
  • 5391 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 31 January 2008 - 03:46 AM

Dora, eram cu sufletul la gura si cand colo PAC, gata-s pozele. laugh.gif astept cu mare nerabdare continuarea.
Multumesc din suflet pentru timpul tau ce ni-l oferi sa invatam si noi cate ceva. floare.gif Eu sunt admiratoarea ta nr. 1 !!!

#9 cris69

cris69

    Master of disaster

  • Membri
  • 3143 posturi
  • Gender:Female
  • Location:de pe aici de aproape
  • Interests:tricotaje, croitorie, bricolaje, lectura

Postat 31 January 2008 - 11:54 AM

CITAT(Bianca-21 @ Jan 31 2008, 03:46 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Dora, eram cu sufletul la gura si cand colo PAC, gata-s pozele. laugh.gif astept cu mare nerabdare continuarea.
Multumesc din suflet pentru timpul tau ce ni-l oferi sa invatam si noi cate ceva. floare.gif Eu sunt admiratoarea ta nr. 1 !!!

este liber langa tine. din banca ta se vede mai bine. ma inscriu si eu la curs. multumesc doamnei profesoare dora. ma bucur ca invat si eu din ce ne arata. multumesc pentru loc bianca 21. cand vine doamna ca nu mai am rabdare.

#10 dora_m

dora_m

    MINOS D'OROS

  • Membri
  • 2950 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti-Italia

Postat 31 January 2008 - 12:22 PM

QUOTE(Bolognese di Cluj @ Jan 30 2008, 08:51 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Bine ca ma lasi aici cu okii-n-aising,fix pe cand incepusem sa iau notite biggrin.gif


Acus-acus sosesc trandafirii calzi pe teava...putintica rabdare....


QUOTE(Carmen L @ Jan 30 2008, 09:48 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Tot aceasta compozitie se foloseste si la glazurarea fursecurilor de exemplu?

Mii de multumiri pentru explicatiile detaliate floare.gif
si Adrianei pt impulsionare floare.gif


glazura de zahar are la origini aceleasi ingrediente(inafara de lamaie mi pare) dar procedeul este cu totul altul...

#11 dora_m

dora_m

    MINOS D'OROS

  • Membri
  • 2950 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti-Italia

Postat 31 January 2008 - 12:34 PM

QUOTE(Adriana Nicoleta @ Jan 30 2008, 10:18 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Multumesc frumos, acu n-am liniste pina nu ma joc si eu smile.gif


cu placere....pai joaca-te mai repede si vino sa ne arati ce-ai facut... smile.gif

QUOTE(Boariu Iuliana @ Jan 31 2008, 02:28 AM) <{POST_SNAPBACK}>
sad.gif unsure.gif ioi si tocmai cind ai ajuns la trandafiri...asa imi place tot ce faci.si sa sti ca m-ai ambitionat.am o pasiune pt decoratiile astea si nu am timp sa le fac.mai trebuie sa-mi procur sculele necesare,tot wilton vreau si eu.ti le-ai cump de pe ebay?ca eu numai acolo gasesc si nu-s ieftine deloc.o sa ma apuc de treaba cumva imi fac eu timp.dar cu torturile ce fac?ca de mincat nici nu se pune problema sa maninc saptaminal ca ajung ................. dry.gif
deci astept continuarea si merci mult de explicatii. floare.gif


nici nu stii ce ma bucur ca te-am impulsionat biggrin.gif ...acuma treci la treaba...produsele Wilton mi le-a procurat o prietena din America...eu te-as sfatui sa ti le comanzi direct pe site-ul Wilton...vara au sconturi superbe...fiecare produs la jumatate de pret...pe ebay mereu sunt scumpe...cu torturile le faci si le imparti pe la cunoscuti, vecini...nici eu nu mananc din torturile mele...nici macar nu gust... wink.gif

Editat de dora_m, 31 January 2008 - 12:49 PM.


#12 otilia gergely

otilia gergely

    Mamica de copii "turbo"

  • Membri
  • 1483 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Tg Mures

Postat 31 January 2008 - 01:08 PM

QUOTE(dora_m @ Jan 31 2008, 12:34 PM) <{POST_SNAPBACK}>
...cu torturile le faci si le imparti pe la cunoscuti, vecini...nici eu nu mananc din torturile mele...nici macar nu gust... wink.gif

Imi imaginez deja cum cunoscutii lesina cand te vad din nou cu un tort la usa lor si se gandesc: "Dora ne-a pus gand rau, ne ingrasa pe toti... "

Esti o draguta. Acum iau si eu lectii la Royal icing. Astept cu nerabdare.


Apropo, cum arata cunoscutii si vecinii tai...? Se vede ce bine ii hranesti?
"As dormi mai putin, dar as visa mai mult, intelegand ca pentru fiecare minut in care inchidem ochii, pierdem saizeci de secunde de lumina. As merge cand ceilati se opresc, m-as trezi cand ceilalti dorm.(...)Am invatat ca um om are dreptul sa se uite in jos la altul, doar atunci cand ar trebui sa-l ajute sa se ridice."
G.G. Marquez


Bucataria mea



Un vot pentru Robert - Click pe Gergely Robert

#13 silvy

silvy

    Bucataras

  • Membri
  • 91 posturi

Postat 31 January 2008 - 03:23 PM

mii de multumiri pt timpul acordat si explicatiile date am incercat si eu decoratiunile si au iesit super astept trandafirii hello2.gif

#14 otilia gergely

otilia gergely

    Mamica de copii "turbo"

  • Membri
  • 1483 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Tg Mures

Postat 31 January 2008 - 03:36 PM

QUOTE(silvy @ Jan 31 2008, 03:23 PM) <{POST_SNAPBACK}>
mii de multumiri pt timpul acordat si explicatiile date am incercat si eu decoratiunile si au iesit super astept trandafirii hello2.gif


Silvy dar ce rapida ai fost. abia astept sa plec de la servici, sa culc diseara copii si s-o pun de un Royal, cu care sa-mi decorez cred ca bucataria, foliile de aluminiu, ca dulciuri nu am voie sa fac (ca le poftesc prea tare) numai o data pe saptamana. Dar exercitii pot face... O astept si eu pe Dora!
"As dormi mai putin, dar as visa mai mult, intelegand ca pentru fiecare minut in care inchidem ochii, pierdem saizeci de secunde de lumina. As merge cand ceilati se opresc, m-as trezi cand ceilalti dorm.(...)Am invatat ca um om are dreptul sa se uite in jos la altul, doar atunci cand ar trebui sa-l ajute sa se ridice."
G.G. Marquez


Bucataria mea



Un vot pentru Robert - Click pe Gergely Robert

#15 Bianca-21

Bianca-21

    Master of disaster

  • Membri
  • 5391 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 31 January 2008 - 05:00 PM

Cris, bine ai venit in banca mea. laugh.gif Vezi ca plec in pauza sa ma chemi fuga daca vine profa dora. laugh.gif

#16 silvy

silvy

    Bucataras

  • Membri
  • 91 posturi

Postat 31 January 2008 - 05:27 PM

eu am intrebat-o de ieri pe dora cum se face royal icing de asta am si prestat dar trandafirii nu i-am incercat inca pt ca era prea tarziu dar in seara asta sunt in program si ei .Royal icing stiu cum se face acum lamuriti-ma si cu buttercream este unt frecat cu zahar pudra sau mai trebuie ceva adaugat?
love10.gif

#17 mon@

mon@

    Academic Chef

  • Membri
  • 1145 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Spania

Postat 31 January 2008 - 07:16 PM

DORA pupic.gif multumim de lectii !!
Esti foarte draguta ca-ti rupi din timpul tau cu poze si explicatii floare.gif



#18 dora_m

dora_m

    MINOS D'OROS

  • Membri
  • 2950 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti-Italia

Postat 01 February 2008 - 12:13 PM

mamma mia...na c-am ajuns si duamna profesoara.... biggrin.gif ...ce onoare imi faceti fetelor...de-aia va iubesc eu pe voi... smile.gif ...acuma ca sa-mi intru putin in rol: "Pregatiti caietele, ochii mari, urechile palnie...Gata de luat notite?" laugh.gif laugh.gif

va arat pt inceput cum am facut eu trandafirii albi...
urmand ca pe viitor sa vin sa va arat si cum se fac cei in doua culori...
din pacate va arat doar etapele pt ca mi-ar mai trebui a treia mana ca sa tin si fotocamera si sa pozez...data viitoare voi ruga pe fiica mea sa fotografieze ca sa va arat si miscarile varfului...
sper sa pot reusi a va arata ceva....


deci se foloseste tip-ul nr 104 sau 101 pt trandafirii mai mici...(sau cel putin astea sunt cele doua tip-uri din patrimoniul meu wink.gif ...

asta e 104...

royal_icing_154cookie.jpg

pe cuiul special de facut flori punem putina pasta

royal_icing_219cookie.jpg

lipim apoi o bucatica de hartie de copt

royal_icing_220cookie.jpg

si apoi cu un varf cu deschizatura rotunda punem o masa de pasta in forma de con...(eu aici va dezvalui un secret...folosesc acelasi tip 104 si apoi modelez cu mana masa de pasta si-i dau forma de con wink.gif tongue.gif )

royal_icing_221cookie.jpg

royal_icing_222cookie.jpg

incepem a pune mijlocul...e cam greu de explicat daca nu vedeti in acelasi timp...cu deschizatura varfului cea mica in sus(deci indreptata inspre voi) se incearca o invaluire a conului cu o miscare a mainii pornind de jos in sus in asa fel incat sa iasa ca un capison...nu stiu daca explic bine...cam asa..

royal_icing_224cookie.jpg

apoi se pune primul rand de petale alcatuit din 3 petale...deci primul rand are 3 petale, al doilea rand 5, al treilea rand 7...acuma daca nu va incape n-o fi foc de raman 4 sau 6 ca nu sta sa vi le numere nimeni biggrin.gif

prima petala..cu o miscare a varfului de la baza conului se urca inspre varf si se coboara iar spre baza conului...cam asa...

royal_icing_226cookie.jpg

a doua...

royal_icing_227cookie.jpg

a treia...

royal_icing_228cookie.jpg


#19 dora_m

dora_m

    MINOS D'OROS

  • Membri
  • 2950 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti-Italia

Postat 01 February 2008 - 12:37 PM

al doilea rand de petale...

royal_icing_229cookie.jpg

royal_icing_230cookie.jpg

si ultimul...

royal_icing_231cookie.jpg

royal_icing_233cookie.jpg

mai sunt si bobocii de trandafir(rosebud) care se fac direct pe tort...si trandafirii pe jumatate deschisi...

PUBLICITATE! XXX minute de publicitate...continuarea in episodul urmator.... wink.gif laugh.gif

v-am pupat...fug sa fac alta tura de trandafiri...

Editat de dora_m, 01 February 2008 - 12:40 PM.


#20 Anomiss

Anomiss

    Master of disaster

  • Membri
  • 4368 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Micul Paris

Postat 01 February 2008 - 12:45 PM

superb, p emine m-ai vrajit. Cum muti trandafirii de pe suport pe farfurie si farfurie tort? nu se strica ? nu e o spuma?
Un prieten adevarat iti intinde o mana si iti atinge sufletul!



Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi