Sari la conținut

Poză

Oua vopsite pentru Paste


585 răspunsuri la acest topic

#41 petunie

petunie

    Am buburuza!!!

  • Membri
  • 5929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 04 April 2006 - 07:59 PM

QUOTE(Mitu @ Apr 4 2006, 03:05 PM) Vezi post

Draga Giorgiana,
cum se infasoara ouale? Ca mumiile? icon_biggrin.gif As vrea sa folosesc si eu procedeul tau dar nu sunt prea lamurita cum. Daca oul e fierbinte cum apuci tu sa infasori fasiutele? Se taie o bucata cat sa acopere oul si se leaga cumva??? Ma intreb cum o sa acopere oul uniform cand hartia e creponata!
Cu multumiri icon_smile.gif




...pai eu cred ca fasiutele de hartie se inmoaie daca se dau prin Otet si se lipesc,astfel udate usor pe oua...dar poate totusi vine Giorgiana si iti spune


...oricum,poti sa stii ca o sa incerc sa fac si eu,si cum pastele ordodox e cu o saptamana dupa cel catolic,veti avea ocazia sa vedeti,ca eu fac de cel catolic oua...


...cu sfecla rosie nu am incercat,dar ma gandesc ca ies frumos colorate...

Editat de petunie, 04 April 2006 - 08:00 PM.


#42 Yandira

Yandira

    Master of disaster

  • Membri
  • 3336 posturi
  • Location:Mexic
  • Interests:calatorii, mancaruri exotice, politica, dansul

Postat 04 April 2006 - 08:58 PM

Mersi Stella, ce supriza placuta si ce zi mare, dubla sarbatoare. Ba tripla...ca e si ziua mea de nastere. icon_biggrin.gif
Dupa virtute, veselia e lucrul cel mai indispensabil.
Zilnic ar trebui sa citim o carte buna, sa ascultam o melodie placuta, sa contemplam un tablou frumos si sa rostim cuvinte placute.
Goethe



#43 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 04 April 2006 - 09:45 PM

pai atunci te-om sarbatori si noi cu un pahar doua!!! rolleyes.gif rolleyes.gif
Fan n_puiu for ever



#44 Colentina

Colentina

    Big Chef

  • Membri
  • 935 posturi
  • Location:pe malul oceanului

Postat 04 April 2006 - 09:49 PM

Yandira, ceva planuri? petreceri?

#45 Giorgiana

Giorgiana

    Vedeta culinara

  • Membri
  • 4630 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 05 April 2006 - 07:05 AM

QUOTE(petunie @ Apr 4 2006, 08:59 PM) Vezi post

...pai eu cred ca fasiutele de hartie se inmoaie daca se dau prin Otet si se lipesc,astfel udate usor pe oua...dar poate totusi vine Giorgiana si iti spune
...oricum,poti sa stii ca o sa incerc sa fac si eu,si cum pastele ordodox e cu o saptamana dupa cel catolic,veti avea ocazia sa vedeti,ca eu fac de cel catolic oua...
...cu sfecla rosie nu am incercat,dar ma gandesc ca ies frumos colorate...



Asa este, hartiutele se inmoaie de la Otet si se infasoara foarte usor pe oul fierbinte, avand o manusa in mana respectiva nu mai simtim chiar asa fierbinteala oului, datorita caldurii oului hartiuta creponata se va usca, nu se lasa mult timp dupa ce s-a uscat ca se curata mai greu, dapa ce s-a inlaturat hartiuta oul ramane parca ar fi vopsit neuniform, tocmai asta este farmecul ca sunt portiuni care sunt mai slab colorate si altele mai intens colorate, parca s-ar fi incurcat culorile intre ele.

#46 'Nico'

'Nico'

    Bucataras

  • Membri
  • 157 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Romania

Postat 05 April 2006 - 08:12 AM

QUOTE(Bogdana @ Apr 4 2006, 02:55 PM) Vezi post

adica culoarea aia minunata a iesit NUMAI din foi de ceapa??
imi zici te rog procedeul complet?
PS mi-e teama ca trebuai sa fi strans foile macar de la inceputul anului


Poza cu ouale vopsite cu ajutorul foilor de ceapa este luata de pe net :www.bajamircea.home.ro/ouavopsite.htm .Eu fac oua in hartie creponata iar mama este responsabila pentru cele in foi de ceapa.Sper sa va ajte link-ul sa faceti oua cat mai frumoase pentru masa de paste.

#47 Mitu

Mitu

    Captain Cook

  • Membri
  • 356 posturi
  • Location:Timisoara (Timisoara)

Postat 05 April 2006 - 09:57 AM

Multumesc.
M-am lamurit. Astept cu nerabdare si poze.
Paste fericit!


#48 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 05 April 2006 - 10:03 AM

soacra mea le face cu coji de ceapa, dar mai simplu. tot asa pune ouale in ciorap, cu fruze de patrunjel puse pe ou in prealabil, dar apoi pune foile de ceapa intr-o oala,ouale , apa si pune totul la fiert cca 10-12 min. apoi le lasa sa se raceasca in oala. le *dezbraca* de ciorap si de frunze, si la sfarsit le unge cu o hartie uleiata. rolleyes.gif rolleyes.gif
Fan n_puiu for ever



#49 petunie

petunie

    Am buburuza!!!

  • Membri
  • 5929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 05 April 2006 - 10:12 AM

Mami la fel

#50 Yandira

Yandira

    Master of disaster

  • Membri
  • 3336 posturi
  • Location:Mexic
  • Interests:calatorii, mancaruri exotice, politica, dansul

Postat 05 April 2006 - 07:03 PM

Of trebuie sa ai o rabdare ingereasca ca sa intri pe forum. Ieri m-am lasat pagubas.
Pai da, voi sarbatori in casa de data asta ziua mea, pentru ca e si Paste si voi invita un grup mic de prieteni. Pastele catolic va fi cu o saptamana inainte dar aici nu se serbeaza deloc, toti pleaca la plaje caci avem vacanta si orasul ramane gol. Asa ca prietenii mei asteapta cu multa placere Pastele meu, atat cei mari cat si copii , si iepurasul inca le mai ascunde cadouri in gradina. E lung sa va explic pentru ce s-au combinat traditiile in familia noastra, dar asa e. Cum aici e foarte cald o sa fac un gratar cu mici doar, ca sa nu se parleasca prea mult timp cel care va fi insarcinat cu gratarul. In Ro. cand e cald toata lumea se buluceste sa manance afara iar aici din contra, toti se baga inauntru. Ma gandeam sa fac toate bufnitele, ciupercutele, soriceii si ratustele din oua umplute printre palmierii din masline verzi (aici urasc toti maslinele negre), coctail de fructe de mare, salata de spanac crud (cu faramituri de costita afumata prajita si maruntita, branza de capra, cateva nuci prajite maruntite si un sos de vinagreta cu galbenus si mustar). Asta ca intrare caci dupa cum stiti salata aici se mananca inainte. Apoi Quiche Lorraine pentru copii caci le place grozav si pot umbla cu bucata in mana...spre disperarea mea. Pentru noi peste pane din ou cu migdale feliate prajit si pus in sos de unt cu lamaie, muschi de porc marinat cu smantana si mustar insotit de orez cu ciuperci silvestre, prajitura Alba ca Zapada si inghetata casata facuta de mine pentru a doua oara in viata si cam nereusita sincer sa fim. Este un strat de biscuiti, un strat de ingletata, un strat de ciocolata cu frisca, un strat de dulceata acrisoara, un strat de frisca cu Filadelfia, un strat de alta inghetata si totul invelit in ciocolata. Ultima oara nu mi-a iesit bine invelisul de ciocolata dar acum o s-o fac cu mai multa dedicatie. Astea toate se mananca incet incet, lumea nu prea sta la masa, doar cand se servesc felurile calde. Poate incepe pe la 2 si pe la 8 abea sa servesc desertul. Caci se danseaza. Recent ne-am bagat la un salon de dans sa invatam tangoul argentinian asa ca sper ca dupa cateva beri sa ni se impleticeasca picioarele singure. De baut se bea tequila, de la inceput pana la sfarsit. Vinul nu e foarte cautat la petreceri, caci nu stiu unde sa-l intercaleze, caci ei continua sa bea tequila tot timpul. La o masa eleganta, da, il beau si il apreciaza.
Dupa virtute, veselia e lucrul cel mai indispensabil.
Zilnic ar trebui sa citim o carte buna, sa ascultam o melodie placuta, sa contemplam un tablou frumos si sa rostim cuvinte placute.
Goethe



#51 Medeea.

Medeea.

    Captain Cook

  • Membri
  • 340 posturi
  • Location:Oradea

Postat 05 April 2006 - 09:55 PM

Cu hartia creponata se poate vopsi si mai simplu,fierband-o in apa,ca pe cojile de ceapa,cu o lingura-doua de Otet.Apoi se lasa in apa colorata ouale,pana prind culoarea.
Eu pun Otet la toate vopselele,dar si la cea cu coji de ceapa.
Mie nu-mi plac ouale verzi si albastre,dar fac mov - ca asa facea mama si am urmat traditia - cu creion chimic (daca mai stiti ce-i ala).Pun din mina creionului un sfert sau jumatate,fierb in apa si Otet.Ouale nu se lasa decat putin,ca prinde repede.Si nu se ia pe maini culoarea.

#52 Mitu

Mitu

    Captain Cook

  • Membri
  • 356 posturi
  • Location:Timisoara (Timisoara)

Postat 11 April 2006 - 05:10 PM

Am facut azi o incercare de a vopsi un ou cu hartie creponata. Nu stiu cat e de toxica dar s-a prins uniform si culoarea e faina. Eu am fiert oul in apa unde am pus o fasie de hartie creponata portocalie. Si putin Otet am pus. Nu se prinde nici de maini. O sa cumpar si alte culori. Multumesc fetelor pt. pont. Spor la treaba!
[attachmentid=42692]

Miniaturi atașate

  • Ou_portocaliu.jpg

Editat de Mitu, 11 April 2006 - 05:11 PM.


#53 'Nico'

'Nico'

    Bucataras

  • Membri
  • 157 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Romania

Postat 12 April 2006 - 08:56 AM

Oul este frumos dar ar trebui sa incerci altfel si o sa ai si un alt rezultat.Oul fiert il invelesti in hartie creponata si il dai prin Otet(intr-o farfuriuta) si il lasi la uscat.Cand este uscat desfaci hartia si o sa ai un ou foarte frumos.
Nu am poze ca as fi aratat cat de frumoase sunt.



#54 petunie

petunie

    Am buburuza!!!

  • Membri
  • 5929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 12 April 2006 - 10:01 AM

Ma innebuniti cu hartia asta creponata si musai tre sa-mi cumpar vreo 2-3 culori sa fac si io,ca is tare curioasa.Sunt sigura ca ies frumoase,si ma gandesc ca daca pui bucatzele mici de hartie,nu fasii,bucatzele rupte aiurea,o sa iasa un ou MOZAIC.Lasa ca vin cu poze,ca oricum eu tre sa vopsesc oua sambata.

#55 IANA

IANA

    Captain Cook

  • Membri
  • 232 posturi
  • Location:Cluj-Napoca (Cluj)

Postat 12 April 2006 - 04:41 PM

Anul trecut am vopsit si eu ouale cu hirtie creponata.
Am cumparat rosie, galbena, violet, ciclam, verde, fosforescent si portocaliu. Toate erau culori tari si foarte placute si m-am gindit ca voi avea culori minunate.
La fel ca si tine Petunie m-am gindit sa pun bucati de hirtie sa iasa marmorat si cu atitea culori ma gindeam ca vor fi originale. Si au fost, dar nu cum am vrut. Sa ai grija ca hirtia sa nu fie intr-un singur strat, ca se vor vopsi foarte putin si trebuie lasate mult timp. Hirtia trebuie pusa in mai multe straturi pentru a se concentra vopseaua.
Ouale mele de anul trecut au iesit pastelate. La inceput am fost tare necajita, mi se parea ca sunt prea pale culorile, dar sotul meu era tare entuziasmat (probabil voia sa-mi ridice moralul).
Dupa ce le-am dat cu putina grasime si luceau, erau frumoase si deosebite.
Spor la treaba.

#56 Ariannes

Ariannes

    micro Bucatar

  • Membri
  • 18 posturi

Postat 19 April 2006 - 10:00 AM

Am auzit ca ouale se pot vopsi cu coji de ceapa.Imi poate spune cineva cum?
Astept si alte metode de vopsire a oualor.
Va multumesc.

#57 Gagi

Gagi

    micro Bucatar

  • Membri
  • 23 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 19 April 2006 - 10:40 AM

Buna ziua,
Si eu cautam tot detalii despre acest subiect .
Vopsirea oualelor cu foi de ceapa mama o face cam asa: se degreseaza oualele si se "imbraca" cu foi de ceapa ; dupa care, se ia o bucata dintr-un ciorap mai vechi se leaga la un capat se introduce oul "imbracat" si apoi se leaga; cu cat este mai bine strans cu atat iese mai frumoasa "floarea" (locul in care se face legatura ce seamana cu o floare) ; dupa aceea urmeaza procedeul obisnuit de vopsire al oualelor . Mama le lasa un pic mai mult pentru a fi mai mare contrastul (de exemplu la culoarea albastru floarea iese galben-rosiatic).
Astept si alte idei pentru ca voi pregati oualele de astazi urmand ca maine sa le vopsim.
icon_cheers.gif

#58 petunie

petunie

    Am buburuza!!!

  • Membri
  • 5929 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 19 April 2006 - 11:00 AM

QUOTE(Ariannes @ Apr 19 2006, 10:00 AM) Vezi post

Am auzit ca ouale se pot vopsi cu coji de ceapa.Imi poate spune cineva cum?
Astept si alte metode de vopsire a oualor.
Va multumesc.




Mami le facea in felul urmator:
Cureti ceapa de cojile uscate de la suprafata.Intr-o oala,de preferinta mai"rea"(ramane patata de la culoarea de la ceapa),pui apa si cojile de ceapa si pui sa fiarba.Cand da apa in clocot pui si ouale,nefierte si le lasi sa fiarba in culoare.Ca sa iasa si mai frumoase ,cu floricele sau frunze,noi adunam de prin gradina frunze de patrunjel,papadie,tot felul de ierburi,rupeam frunzulite ,le udam un pic(sa se "lipeasca de ou) si le puneam pe ou,si imbracam oul in ciorap.Le puneam asa impachetate la fiert.Unde erau frunzulitele,oul ramanea mai deschis la culoare.


Dupa ce s-au fiert,se lustruiesc cu o carpa,servetel imbibat cu ulei,...ca sa luceasca frumos.Eu de Pastele catolic am vopsit oua cu vopsea din comert,de Pastele ortodox o sa fac cateva cu coji de ceapa,ca tot mai faine is.

#59 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 19 April 2006 - 11:02 AM

la rubrica *am o nelamurire* este un topic *vopsea de oua* mellow.gif
Fan n_puiu for ever



#60 stella

stella

    Ajutor de bagator de seama

  • Membri
  • 10123 posturi
  • Location:Europa
  • Interests:^_^ :D

Postat 19 April 2006 - 11:05 AM

... mergeti pe topicul *cel mai frumos ou de Paste* si postati ouale pe care le-ati vopsit.
Fan n_puiu for ever





Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi