Sari la conținut

Poză

Realizarea unui tort, pas cu pas


120 răspunsuri la acest topic

#1 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 26 May 2004 - 08:49 AM

Mai intii de toate faceti un blat cum vreti voi cu reteta de chec, de pandispan, de tort cu iaurt, cu cacao, de orice vreti voi si stiti ca va iese perfect. Puteti sa il si cumparati dar in cazul ala nu mai sunt prietena voastra mad.gif
In cazul de fata eu am facut 2 blaturi dreptunghiulare

[attachmentid=1897]

Imagini atașate

  • 46420.jpg


#2 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 26 May 2004 - 08:52 AM

Apoi blaturile trebuie taiate felii, eu am norocul sa posed dupa ani de cautari o scula excelenta pentru treaba asta, e facut ain Germania. Se poate regla firul si astfel decide cit de inalt sa fie stratul de blat.
[addsig]

Imagini atașate

  • 46422.jpg


#3 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 26 May 2004 - 08:53 AM

In povestea de fata am obtinut straturile astea
[addsig]

Imagini atașate

  • 46424.jpg


#4 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 26 May 2004 - 08:58 AM

Apoi blatul trebuie insiropat. Fiecare poate face ce vrea muschiul propriu si in cazul de fata, adica poate face un sirop de apa si zahar si coaja de lamiie, poate face ceva cu lichioruri dulci dar atentie, in acel caz daca tortul va fi mincat de copii trebuie fiert lichiorul ca sa se evapore alcoolul.

Eu am fost mai smechera si pur si simplu am amestecat sirop de afine cu apa, l-am pus in sticluta asta si am stropit blatul, se poate folosi si o pensula mare sau in lipsa de toate astea pur si simplu se poate varsa cu o lingura.

Asta era primul strat pe care l-am asezat deja pe tava in care a fost apoi servit tortul si pe margini am pus foaie de aluminiu pe care apoi am eliminat-o. Asta pentru ca in felul acesta ceea ce a curs pe alaturi nu a murdarit tava.


[addsig]

Imagini atașate

  • 46426.jpg


#5 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 26 May 2004 - 09:06 AM

Dupa ce blatul a fost insiropat se pune crema care se intinde cu spatula aceasta speciala, daca n-o aveti cu un cutit cit mai lung sau cu ce aveti.

Crema respectiva eu am obtinut-o fierbind citeva minute smintina (cea lichida care aici n-are nici un gust si care pusa in robot devine apoi frisca, dar e doar smintina pura nu porcarii vegetale sau altceva) la care am adaugat apoi resturile de ciocolata de la ouale pe care le-a primit Marco de Paste, proportia e de exemplu la 200 de grame de smintina 300 de grame de ciocolata. Ideea acestei creme apartine prietenei mele Rossanina de pe situl italian. Se lasa apoi sa se raceasca aceasta crema mestecind din cind in cind. Trebuie sa stati insa departe de ea pentru ca e mortala, eu nici nu vreau sa ma gindesc cit am mincat.

Normal ca la un tort puteti pune si alta crema de care vreti voi.
[addsig]

Imagini atașate

  • 46428.jpg


#6 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 26 May 2004 - 09:09 AM

Si tot asa strat dupa strat pina ce finiti straturile de blat, punindu-l deasupra pe cel care era deasupra blatului pentru ca e egal.

Toata aceasta chestie se acopera cu aluminiu si se pune la frigider pina a doua zi cind veti termina decoratia.

E mai bine sa fie facut cu o zi inainte pentru ca se aseaza mai bine straturile.


[addsig]

Imagini atașate

  • 46429.jpg


#7 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 26 May 2004 - 09:14 AM

Intre timp puneti pe componentii familiei sa munceasca cot la cot ca in orice democratie adevarata.

Eu am cumparat pentru om si unelte martipan care altceva nu e decit o pasta facuta cu faina de migdale si zahar praf dar pe care eu inca nu am facut-o singurica Rusinat

Acest martipan trebuie amestecat cu zahar praf, colorat dupa placere si modelat la fel.
[addsig]

Imagini atașate

  • 46431.jpg


#8 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 26 May 2004 - 09:46 AM

Intre timp se pregateste pasta de zahar care sa acopere tortul care altceva nu este decit o pasta facuta din zahar pudra in proportie de 450 de grame (atentie nu zahar tos facut pudra de voi in robot ci zahar pudra cumparat pentru deoarece contine amidon care e indispensabil pentru reusita acestei paste) amestecat cu 30 ml apa, 5 gr gelatina, 50 gr glucoziu. Reteta apartine tot prietenei mele.

Se pune gelatina in apa, se lasa sa se umfle, se pune pe foc ca sa se dizolve si se adauga glucoziul. Nu trebuie sa fiarba, trebuie numai sa devina lichid. Se amesteca apoi cu zaharul si se lucreaza ca un aluat, daca se lipeste se adauga zahar, daca e prea tare se adauga apa, se lucreaza ori cu zahar presarat mereu pe masa de lucru ori cu amidon, asta ca sa nu se lipeasca.
[addsig]

Imagini atașate

  • 46438.jpg


#9 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 26 May 2004 - 09:50 AM

Se intinde cu sucitorul ca un aluat, cind incepeti sa faceti treaba asta trebuie sa nu va intrerupeti pentru ca pasta cum trece timpul cum se intareste si nu mai e maleabila.
[addsig]

Imagini atașate

  • 46440.jpg


#10 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 26 May 2004 - 09:52 AM

Se pune apoi foaia peste tort. Stratul de deasupra trebuie uns cu o marmelata sau o gelatina calda ca sa fie lichida, astfel foaia se lipeste si nu aluneca.

Si peste foaia de pasta de zahar puneti ce vreti, ori floricele ori jucarele, friu liber fantaziei voastre.


[addsig]

Imagini atașate

  • 46442.jpg


#11 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 26 May 2004 - 09:54 AM

Yandira, am incercat sa explic cit mai babeste posibil. daca cineva are intrebari va stau la dispozitie.

Si mei inainte de a o face prima data mi s-a parut o chesti nemaipomenita asa cum mi se parea aluatul de cremes imposibil.

dar asa cum spune o renumita publicitate cindva: daca vrei cu adevarat, poti! Rizind


[addsig]

#12 MAYA

MAYA

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 26 May 2004 - 12:30 PM

Aditza,tu ai nervi ,mama zimbitor

thumbup


[addsig]
Maya's World .

#13 angelique

angelique

    fata de treaba

  • Membri
  • 1317 posturi
  • Location:milano

Postat 26 May 2004 - 12:42 PM

Fetelor va asigur ca pe cat era de frumos pe atat era de bun,sa ne traiesti Adriana ! si sa continui cu lectiile de bucatarie ca tare bine ne mai prind.
[addsig]
Un intelectual este cel care a invatat totul, a uitat totul,dar stie unde sa caute!
IPB Image

#14 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 26 May 2004 - 01:42 PM

Adica de ce Mihaela, ce-am facut?
[addsig]

#15 ANCUTA

ANCUTA

    Master of disaster

  • Membri
  • 2915 posturi
  • Location:Arena

Postat 26 May 2004 - 04:39 PM

Adriana, vina marturisita pe jumatate iertata: tre sa recunosc ca am mai cumparat blat de tort !!!! Mai ramii prietena mea ????



Stii ca am cautat peste tot fierastrau de taiat tortul , (culmea, ca scria pe el ca e nemtesc), si nu am gasit nicaieri. Probabil ca doar la voi am sansa sa il gasesc.
[addsig]
ANCUTA

#16 Lapona

Lapona

    Cu ursii albi

  • Membri
  • 6054 posturi
  • Gender:Female
  • Location:inbetween
  • Interests:Ceea ce se intampla si...de ce se intampla :)

Postat 26 May 2004 - 04:41 PM

Chiar asta vroiam sa te intreb si eu Adriana cand am vazut ca ai masinaria minune; eu la taiat blatul sunt un dezastru!!!



Ne zici si noua ce marca e; l-ai luat din Germania sau de acolo de la tine?





Salveaza-ne!
[addsig]
.................................
În ţări de gheaţă urgisită,
Pe-acelaşi timp trăia cu el,
Laponă mică, liniştită,
Cu piei, pre nume Enigel.
..................................
Că dacă-n iarnă sunt făcută,
Şi ursul alb mi-e vărul drept,
Din umbra deasă, desfăcută,
Mă-nchin la soarele-nţelept.
.......................................


1. Day A.H. - only theories? Explore more at http://channel.natio...th-pole-shift-1 about the After Humans Era.

#17 ANCUTA

ANCUTA

    Master of disaster

  • Membri
  • 2915 posturi
  • Location:Arena

Postat 26 May 2004 - 04:49 PM

Iti raspund eu: l-a luat de acolo.stai linistita, ca daca gasesc iti zic sofort.
[addsig]
ANCUTA

#18 Lapona

Lapona

    Cu ursii albi

  • Membri
  • 6054 posturi
  • Gender:Female
  • Location:inbetween
  • Interests:Ceea ce se intampla si...de ce se intampla :)

Postat 26 May 2004 - 05:02 PM

Valabil si din partea mea; cred ca saptaman viitoare ma duc pe la MediaMarkt si iti zic daca l-am reperat fac cu ochiul
[addsig]
.................................
În ţări de gheaţă urgisită,
Pe-acelaşi timp trăia cu el,
Laponă mică, liniştită,
Cu piei, pre nume Enigel.
..................................
Că dacă-n iarnă sunt făcută,
Şi ursul alb mi-e vărul drept,
Din umbra deasă, desfăcută,
Mă-nchin la soarele-nţelept.
.......................................


1. Day A.H. - only theories? Explore more at http://channel.natio...th-pole-shift-1 about the After Humans Era.

#19 Monica

Monica

    Big Chef

  • Membri
  • 845 posturi
  • Location:Ploiesti (Prahova)

Postat 27 May 2004 - 07:26 AM

Adriana, felicitari pentru baiat,sa-ti traiasca, sa se faca mare si frumos.

Tortul arata super,imi inchipui si gustul. Am o singura intrebare;ce este glucoziul, ai idee sub ce forma il gasim in Romania?

#20 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 27 May 2004 - 08:07 AM

Fierastraul mi l-a adus un prieten de la Pavia dar daca imi amintesc bine l-am vazut cu Ancuta si in vitrina unui magazin de aici de la Torino, oricum e nemtesc, scrie numai nemteste pe el dar ambalajul l-am aruncat de mult asa ca nu va pot spune ce scria.
Oricum lipsa lui nu trebuie sa va impiedice sa taiati un blat de tort ca sa faceti un tort. Puteti pune in blat scobitori paralele la inaltimea la care vreti sa taiati si sa taiati apoi cu cutitul, scobitorile va ajuta sa taiati drept.
Monica glucoziul cred ca asa se cheama si in Romania, e ca un sirpo foarte foarte dens transparent, nu stiu sa iti zic din ce provine. Eu am gasit galeti de 10 kg la Metro si era scris "sciroppo di glucosio" adica sirpo de glucoziu, l-am impartit apoi cu multe prietene pentru ca 10 chile imi ajung pentru 40 de ani cred. La farmacie nu cred ca e recomandabil sa intrebi pentru ca poate iti dau altceva, s-r putea intreba pe la cofetarii.
E folosit si la inghetate ca cica nu le face sa se intareasca, apoi eu il folosesc ca sa fac pasta asta sau il amestec cu ciocolata topita si devine o chestie maleabila pe care o poti modela cum vrei.




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi