Sari la conținut

Poză

TORT MASINUTA


81 răspunsuri la acest topic

#1 OXANA

OXANA

    Master of disaster

  • Banned
  • 1692 posturi
  • Location:stockholm
  • Interests:diverse

Postat 13 December 2005 - 01:31 PM

icon_smile.gif PENTRU BAIETEI
Se coace un blat,se taie partea de sus si se da la o parte.
Blatul se taie in jumate,si se suprapune.
Cu un cutit,se taie forma masinutei

#2 OXANA

OXANA

    Master of disaster

  • Banned
  • 1692 posturi
  • Location:stockholm
  • Interests:diverse

Postat 13 December 2005 - 01:32 PM

icon_smile.gif Se unge cu crema si se unesc,apoi se unge si deasupra cu crema

#3 OXANA

OXANA

    Master of disaster

  • Banned
  • 1692 posturi
  • Location:stockholm
  • Interests:diverse

Postat 13 December 2005 - 01:34 PM

Se acopera cu martipan sau pasta de lapte praf.
Si se taie marginile ramase de pasta

#4 OXANA

OXANA

    Master of disaster

  • Banned
  • 1692 posturi
  • Location:stockholm
  • Interests:diverse

Postat 13 December 2005 - 01:38 PM

Se fac detaliile masinutei,si din martipan cu cacao se fac rotile.

Cu ciocolata topita spritati forma usilor si ferestrelor

Se pune pe un platou,si de jur imprejurul masinutei se unge cu cioco topita,si se presoara fulgi de cocos verde,se pun floricele,capsunele etc.
Din cioco se fac tablite pentru numere,pe care se poate scri numele sarbatoritului rolleyes.gif

#5 OXANA

OXANA

    Master of disaster

  • Banned
  • 1692 posturi
  • Location:stockholm
  • Interests:diverse

Postat 13 December 2005 - 01:40 PM

E usor si de efect la baietei,cu prima ocazie i-l fac si eu icon_smile.gif
L-am luat de pe un site rus,si am tradus icon_smile.gif

#6 OXANA

OXANA

    Master of disaster

  • Banned
  • 1692 posturi
  • Location:stockholm
  • Interests:diverse

Postat 13 December 2005 - 01:44 PM

M-am gindit si am hotarit sa mai pun niste poze tot de pe siteul cu pricina,si daca mai gasesc ceva interesant,o sa traduc aici

#7 Sup3rba

Sup3rba

    sup3rba

  • Membri
  • 4885 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Langa tine, daca nu esti cuminte
  • Interests:Chatul<br />Me gusta la soledad ,buscada . Soy feliz con bien poco ; conmigo va el refrán que dice : No es mas felíz el que mas tiene si no el que menos necesita ...y yo solo deseo ser feliz y hacer feliz a las personas que me rodean.

Postat 13 December 2005 - 01:55 PM

rolleyes.gif sunt foarte frumoase... iar imi dai de lucru icon_razz.gif ..multumesc pt ca le-ai postat
*´¨`*·.¸¸. •*´¨`* Sunt dulce sau amara...cuminte sau vulgara...oricum as fi,sunt rara...si raman mereu originala:)*´¨`*·.¸¸.•*´¨`*
Nu e obligatoriu sa fii de acord cu mine. Dar ar fi mai rapid asa.

#8 OXANA

OXANA

    Master of disaster

  • Banned
  • 1692 posturi
  • Location:stockholm
  • Interests:diverse

Postat 13 December 2005 - 08:09 PM

Aveti nevoie de:

250gr faina
100gr unt
75gr zahar
1 ou
un praf de sare


In faina rasturnata pe masa,se face o gaura in care se pune untul moale,zaharul,oul si sarea.
Daca e cam uscat se mai adaoga putina apa.
Se framinta.Se face o bila,se acopera cu un servetel si se lasa sa se odihneasca cam 1ora.

Din carton se taie forma,dupa care ii dati forma si aluatului

#9 OXANA

OXANA

    Master of disaster

  • Banned
  • 1692 posturi
  • Location:stockholm
  • Interests:diverse

Postat 13 December 2005 - 08:11 PM

icon_smile.gif
Se unge cu galbenus,si se coace.

#10 OXANA

OXANA

    Master of disaster

  • Banned
  • 1692 posturi
  • Location:stockholm
  • Interests:diverse

Postat 13 December 2005 - 08:26 PM

Se lasa sa se raceasca,sau se pot face mai multe din timp
Din martipan se fac pensulele,si se adaoga inghetata de diferite culori icon_smile.gif
Se mai poate folosi si la alte deserturi

#11 OXANA

OXANA

    Master of disaster

  • Banned
  • 1692 posturi
  • Location:stockholm
  • Interests:diverse

Postat 14 December 2005 - 01:05 PM

AVEM NEVOIE DE:


5 oua
1lingura de cacao
1/3lingura bicarbonat
1pahar de faina
1c.lapte condensat fiert
1/2 pahar de fructe din gem
1/2pahar de nuci
250gr unt
glazura de cioco (dr.Oetker)
fulgi de cocos


Oole se bat cu zaharulse adaoga faina,cacao 1/3 ling.bicarbonat stins in Otet sau suc de lamiie.
Forma (24cm) se unge cu unt sau ulei se tapeteaza cu faina,se toarna compozitiasi se coace la 120grade(nu mai mult) pina e gata.


#12 OXANA

OXANA

    Master of disaster

  • Banned
  • 1692 posturi
  • Location:stockholm
  • Interests:diverse

Postat 14 December 2005 - 01:11 PM

Pentru cei care nu stiu de lapte condensat am facut poze cu cel care i-l folosesc eu.
Pentru a obtine lapte condensat fiert,se pune conserva in cratita cu apa si se fierbe 1ora(nedeschisa evident)
Iese o crema mai groasa si galbuie la culoare cu un gust foarte fin.
In Rusia pentru torturi este foarte folosita crema cu unt si lapte condensat,cu nuuuci rolleyes.gif mmmmmm

#13 OXANA

OXANA

    Master of disaster

  • Banned
  • 1692 posturi
  • Location:stockholm
  • Interests:diverse

Postat 14 December 2005 - 01:12 PM

icon_smile.gif

Se taie capacul si se da deoparte.

#14 OXANA

OXANA

    Master of disaster

  • Banned
  • 1692 posturi
  • Location:stockholm
  • Interests:diverse

Postat 14 December 2005 - 01:14 PM

icon_smile.gif
Atent se scobeste miezul din blat

#15 OXANA

OXANA

    Master of disaster

  • Banned
  • 1692 posturi
  • Location:stockholm
  • Interests:diverse

Postat 14 December 2005 - 01:18 PM

Se amesteca untul moale cu laptele condensat fiert,se adaoga nucile tocate si fructele sau prune uscate taiate marunt(inainte de a taia prunele se inmoaie putin)Se amesteca

#16 OXANA

OXANA

    Master of disaster

  • Banned
  • 1692 posturi
  • Location:stockholm
  • Interests:diverse

Postat 14 December 2005 - 01:19 PM

Se adaoga miezul scobit

#17 OXANA

OXANA

    Master of disaster

  • Banned
  • 1692 posturi
  • Location:stockholm
  • Interests:diverse

Postat 14 December 2005 - 01:23 PM

Din care sa rezulte niste bilute,daca e prea moale se poete adauga biscuiti farimitati
Se fac bile si se dau prin fulgi de cocos sau se glazureaza cu cioco alba sau amestecat(dupa fantezie)Si se pun in blatul in forma de cutie(aici eu m-am gindit ca a-r fi mai bine sa se unga interiorul blatului cu ceva sa nu fie asa chel)

#18 OXANA

OXANA

    Master of disaster

  • Banned
  • 1692 posturi
  • Location:stockholm
  • Interests:diverse

Postat 14 December 2005 - 01:25 PM

Capacul se glazureaza si se decoreaza dupa preferinta(am si aici ceva idei,adica se putea si mai bine)Se pune in frigider sa se intareasca.Se decoreaza capacul.

#19 OXANA

OXANA

    Master of disaster

  • Banned
  • 1692 posturi
  • Location:stockholm
  • Interests:diverse

Postat 14 December 2005 - 01:27 PM

Si se acopera cutia,si se decoreaza cu bezele

Editat de OXANA, 14 December 2005 - 01:27 PM.


#20 OXANA

OXANA

    Master of disaster

  • Banned
  • 1692 posturi
  • Location:stockholm
  • Interests:diverse

Postat 25 December 2005 - 07:03 PM

DECI:
Am mai gasit o receta de pasta de mashmallow
Inca nu am incercat-o
Dar am incercat-o pe asta si se pare ca e buna,numai ca eu nu am respecta receta si probalil de aia mi-o iesit cam farimicioasa
Aici prima receta http://www.culinar.r...pic=5108&st=980


PASTA DE MASHMALLOW

90GR.MASHMALLOW
1/2 LINGURITA DE SUC DE LAMIIE
SE AMESTECA SI SE PUN LA MO PE 20-30 SEC.
APOI SE SCOATE SI SE ADAOGA PUTIN CITE PUTIN ZAHAR PUDRA,SE ADAOGA PUTIN AMIDON SI VRE-O CITEVA PICATURI DE ulei,SE MESTECA SI SE MAI PUNE PUDRA PINA NU SE MAI LIPESTE DE MIINI SI SE OBTINE O PASTA DIN CARE SE POATE FACE DECORATII.
SE POATE PASTRA LA frigider IN FOLIE DE PLASTIC.

Editat de OXANA, 25 December 2005 - 07:36 PM.




Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi